Uleiul de şofrănel elimină grăsimile din organism

Uleiul vegetal de şofrănel, extras din seminţele de şofrănel prin presare la rece, are acţiuni antiinflamatorii, antioxidante, emenagoge şi revigorante, şi conţine acizi graşi nesaturaţi Omega-6 şi Omega-9, substanţe proteice, săruri minerale şi vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
 
Uleiul de şofrănel reduce valorile colesterolului sanguin şi grăsimea abdominală, favorizează reducerea absorbţiei lipidelor, scade producerea de ţesut adipos (a numărului de celule răspunzătoare de stocarea grăsimii), accelerează arderea grăsimilor, măreşte eliminarea acestora din organism, reduce pofta de mâncare şi stimulează circulaţia sanguină.
 
Datorită efectului antioxidant, intervine favorabil la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului. În plus, contribuie la detoxifierea ficatului şi ameliorarea unor tulburări hepatice, ţine sub control nivelul glucozei din sânge, îmbunătăţeste sensibilitatea la insulină în cazul persoanelor diabetice. Acest ulei favorizează reglarea fluxului menstrual, reduce apariţia proceselor inflamatorii în organism, ajută la reducerea apariţiei tulburărilor cardiovasculare şi are efect cardioprotector, datorită acţiunii antioxidante.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uleiul de şofrănel, benefic pentru piele şi păr

01 Dec 2014 5051