Ştiaţi că...? Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook...

Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 14 mai. Astăzi, împlineşte vârsta de 31 de ani.
 
Mark Zuckerberg s-a născut în White Plains, New York, într-o familie de evrei. Începe programarea încă din şcoala generală. Când era la liceu, a realizat un program care să îi ajute pe colegii de birou ai tatălui său să comunice prin intermediul computerului.
 
În 2005, împreună cu alţi colegi, a renunţat la studii şi s-a mutat în California, unde a început să îşi dezvolte ideile. A lansat un serviciu ce permitea schimbul de fişiere şi date, numit Wirehog, dar acesta a fost un eşec, deoarece aplicaţia se mişca încet.
 
Însă, în 2006, Mark Zuckerberg, alături de Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin şi Chris Hughes, a primit o ofertă fabuloasă de 1 miliard de dolari din partea Yahoo, pentru a prelua drepturile reţelei de socializare Facebook. Aceştia refuză oferta, decizia dovendindu-se una foarte inspirată, deoarece Facebook s-a răspândit în toată lumea. În 2010, compania a fost evaluată la peste 15 miliarde de dolari.
 
Sursa foto: telegraph.co.uk

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.