Ştiaţi că...? Pe 11 august, interpreta de muzică populară Veta Biriș...

Interpreta de muzică populară Veta Biriș s-a născut pe 11 august 1949, în județul Alba, într-o familie numeroasă. Astăzi, împlineşte 66 de ani. 
 
Veta Biriş a debutat în cadrul concursului „Dialoguri la distanţă”, cu melodia „Bădiţă de pe Târnavă”, obţinând nota zece. Însă consacrarea artistei a avut loc după participarea la concursul „Floarea din grădină” de la Televiziunea Română. Din acest moment, artista a avut o ascensiune rapidă, reușind să se situeze printre soliștii cei mai îndrăgiți ai cântecului popular

Repertoriul Vetei Biriș cuprinde o paletă largă de folclor, dintre melodiile ei amintim „Mândre-s nunţile-n Tăuni”, „Mama mi-o făcut gura”, „Sus, sus, sus la munte”, „Aşa-i românul”, „Noi suntem români”, „Hai să-ntindem hora mare”. 
 
În 2004, Ion Iliescu, preşedintele României la acea vreme, i-a oferit artistei Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”. De asemenea, de-a lungul timpului, oficialități de la Iași, Botoșani sau Neamț i-au acordat „Diploma de excelență". 
 
Sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că….? Celebra cântăreață Veta Biriș s-a născut la această dată. În ce oraș a realizat primele înregistrări audio

11 Aug 2021 1903

Un actor român împlineşte 44 de ani. Este prieten cu un poet constănţean

04 Oct 2017 1842

Ştiaţi că...? Veta Biriș împlinește 67 de ani (video)

11 Aug 2016 2393

Ştiaţi că...? Veta Biriş, cunoscuta artistă de muzică populară... (video)

11 Aug 2014 17735