Ştiaţi că...? Astăzi, Ştefan Bănică ar fi împlinit 81 de ani (video)

Născut pe 11 noiembrie, îndrăgitul actor român Ştefan Bănică ar fi împlinit, astăzi, vârsta de 81 de ani.
Originar din Călăraşi, Ştefan Bănică a jucat în peste 20 de filme, printre acestea numărându-se „Golgota“ (1966), „Brigada Diverse intră în acţiune“ (1970), „Păcală“ (1974), „Nea Mărin Miliardar“ (1979), „De ce trag clopotele, Mitică?“ (1982), „Cel mai iubit dintre pământeni“ (1993). Pe scena Teatrului de Revistă, a interpretat roluri memorabile, iar apariţiile cu actriţa Stela Popescu la emisiunile de televiziune sunt amintite şi în prezent.
Ştefan Bănică a fost şi un bun cântăreţ. Dintre piesele muzicale interpretate de actor, amintim „Îmi acordaţi un dans“, „Cum am ajuns să te iubesc“, „Hei, coşar, coşar“. Fiul său, Ştefan Bănică Jr., i-a urmat paşii în actorie, dar mai ales în muzică, fiind distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta Spectacolului“, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ puse în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
În anul 1995, actorul Ştefan Bănică s-a stins din viaţă, provocând tristeţe în sufletele publicului român. Opera sa e urmărită şi în prezent, fie că vorbim de un film sau o melodie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.