Ştiaţi că…? Joe Pesci, cunoscut pentru rolul din „Singur acasă”…

Actorul american de origine italiană Joe Pesci îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 9 februarie. Astăzi, împlineşte vârsta de 72 de ani.
Joe Pesci a apărut pe Broadway, potrivit Wikipedia, la vârsta de cinci ani, iar din 1953, a apărut regulat la televiziune în programul „Star Time Kids”.
Felul în care a interpretat un rol în filmul „The Death Collector” (1976) l-a impresionat pe Robert De Niro, care l-a convins pe bunul său prieten Martin Scorsese să-i atribuie lui Pesci rolul lui Joey LaMotta, în filmul biografic  „Raging Bull” (1980), care avea să-l facă cunoscut la Hollywood.
Zece ani mai târziu, în 1990, a câştigat premiul Oscar, pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul lui Tommy DeVito în „Goodfellas".
Talentul său de comediant a strălucit în filmul „Home Alone” („Singur acasă”) şi „Home Alone 2: Lost in New York” („Singur acasă 2. Pierdut în New York”). Când „Home Alone” a apărut în cinematografe în noiembrie 1990 a rulat timp de câteva luni de zile, până în primăvara anului următor. Timp de 12 săptămâni, a fost lider de box-office, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci.
 
Sursa foto: www.prosieben.de

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.