Jade, cafenea orientală încărcată de tradiţii, unde poţi avea intimitate doar la separeu (galerie foto)



Jade Oriental Café este situată în Constanţa, în zona Casei de Cultură, la sensul giratoriu, pe drumul către strada Baba Novac. Numele atrage şi te determină să intri în local, pentru a vedea despre ce este vorba. De curiozitate, am intrat şi eu. Interiorul aduce a cafenea orientală. Este un spaţiu relativ mic, iar când am ajuns, era gol. Atmosfera era îmbietoare, iar ospătarul ocupa o masă pentru a savura o cafea.
 
Decorul face multe trimiteri la tradiţie, dar, în acelaşi timp, este modern. Mi-a dat impresia că este conceput în totalitate manual şi atent lucrat în cel mai mic detaliu. Atât ferestrele cafenelei, cât şi obiectele de decor te conduc în lumea magică a poveştilor orientale. Însă magia s-a spulberat când au mai venit şi alţi clienţi. Nu poţi avea parte de intimitate decât dacă ceri să te retragi în separeul din spate. În salonul principal, subiectele de discuţie de la mese devin comune. Auzeam tot ce vorbeau restul clienţilor. Ba chiar la un moment dat parcă făceam întrecere cu tonul vocii. Mesele sunt prea apropiate, iar muzica e în surdină, aşa că nu poţi merge acolo să faci destăinuiri cuiva, dar asta e valabil şi pentru alte baruri şi restaurante.
 
Meniul cuprinde produse specifice tătăreşti, după cum spune ospătarul, cu preţuri mici. Astfel, au kuwurma - foietaj la cuptor cu brânză dulce, telemea, smântână şi ouă (10 lei), kobete - foietaj la cuptor cu carne tocată de vită, orez şi ouă (9 lei), suberek - foietaj prăjit în ulei cu carne tocată de vită şi ceapă (9 lei), giantik - cocă cu carne tocată de vită (9 lei), tatar aşi - colţunaşi cu carne tocată de vită, condiment şi iaurt cu usturoi (19 lei), dortkesken - foietaj prăjit în ulei cu brânză dulce şi telemea (9 lei) sau gozlem - plită încinsă cu pătrunjel, brânză, caşcaval şi unt (10 lei).
 
De asemenea, poţi comanda cafea la nisip (5 lei), cafea selamlique (8 lei), espresso (5 lei), ceai turcesc (3 - 5 lei), narghilea (20 de lei) sau un desert (9 - 10 lei).
 
Pentru că nu am dorit să stau prea mult, am luat doar o cafea selamlique (8 lei), o cafea neagră cu ciocolată şi scorţişoară, şi un suc (5 lei), care a venit la doză. Cafeaua a fost delicioasă, cred că nu am mai băut vreo cafea mai gustoasă până acum.
 
Totodată, există o ofertă zilnică, la preţul de 20 de lei. Spre exemplu, luni primeşti pizza turcească, baclavale, sarailii, minuni şi cafea la nisip. Marţi, poţi servi suberek, baclavale, sarailii, minuni, ayran şi cafea la nisip. Miercuri, mănânci kobete, baclavale, sarailii, minuni, ayran şi cafea la nisip. Joi ai parte de giantik, baclavale, sarailii, minuni şi cafea la nisip. Vineri, meniul zilei este compus din gozlem cu ghiudem, baclavale, sarailii, minuni, ayran şi cafea la nisip. Sâmbătă, oferta zilei constă în sarburma, baclavale, sarailii, minuni, ayran şi cafea la nisip. Duminică, ai parte de tatar aşi, baclavale, sarailii, minuni, ayran şi cafea la nisip. 
 
Jade are şi sistem de livrare la domiciliu, aşa că poţi să îţi comanzi şi acasă ceea ce se serveşte la cafenea, pentru a nu fi nevoit să te deplasezi sau a nu te simţi jenat de faptul că poţi face schimb involuntar de idei cu restul clienţilor.

Ce spune Registrul Comerţului

Cafeneaua Jade funcţionează pe Ali Ertan Întreprindere Individuală, înfiinţată în anul 2012, cu sediul în municipiul Constanţa, aleea Nalbei, ce are ca activitate principală „restaurante“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 18 noiembrie 2015, asociatul unic şi titularul întreprinderii individuale este Ali Ertan, cetăţean român, născut la Constanţa.
 

Informaţii utile
Site: http://www.jadeorientalcafe.ro
Facebook: https://www.facebook.com/JadeOrientalCafe

Telefon: 0241.838.616; 0341.401.992; 0733.091.261
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava de pasageri Scenic Jade, prima dată în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

13 Oct 2022 1417

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1731

Baschet Phoenix CSU Simona Halep, învinsă de vicecampioana CSM Satu Mare, după ce la pauză a fost egal

19 Feb 2022 2075

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, succes în deplasare cu CSM Târgovişte

29 Jan 2022 2163

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, învinsă de campioana României

22 Jan 2022 2180

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep au cedat și în al doilea meci cu FCC Baschet UAV Arad

09 Dec 2021 1381

Ciara Rosten, pe primul loc la toate capitolele. Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep, a doua victorie la rând

01 Nov 2021 1665

Știați că...? Se împlinesc nouă ani de la moartea cântăreței Amy Winehouse

23 Jul 2020 1703

O societate în care Breeze SRL a fost asociată, radiată de către administratori

16 Jul 2019 1696