S-a deschis Arabica The Coffee Shop în Constanţa! (galerie foto)

Din 10 octombrie s-a deschis prima cafenea în adevăratul sens al cuvântului! În Arabica The Coffee Shop găsiţi sortimente de cafea din toate colţurile lumii.
 
Cafeneaua Arabica The Coffee Shop este situată pe bulevardul Tomis nr. 3, exact în Piaţa Ovidiu.
Amenajat cu bun gust, localul recreează o fuziune dintre modern şi oriental. Mi-au plăcut decoraţiunile: cărţile vechi aşezate pe rafturi înalte, corpul de mobilier plin cu instrumente folosite în prepararea cafelei şi tăbliţele cu modurile de preparare a cafelelor. Toate îţi creează impresia de profesionalism şi buna-ştiinţă a cafelei.

Magazinul are şi un fel de separeu, la subsol, care este potrivit atunci când vii cu mai mulţi prieteni.
Mi-a mai plăcut că la televizor rulau nişte înregistrări din emisiuni despre cafea. Erau documentare ori despre prepararea cafelei, ori despre industrie în general.
Dacă sunteţi amatori, aici găsiţi unele dintre cele mai speciale sortimente de cafea, cu indicaţii despre ţara de origine. În meniu găsiţi cafea arăbească cu Hell, cafea turcească la nisip, cafea din: Sumatra, Ethiopia, Guatemala, Jamaica, Kenya, Tanzania, Papua Noua Guinee, India, Honduras, El Salvador, Costa Rica şi Brazilia.
Vă recomand să încercaţi şi cafeaua Kopi Luwak – în meniu veţi găsi şi date despre provenienţa, modul de preparare, chiar şi despre gust. Costă 35 de lei făcută la espressor şi 50 de lei pentru cea preparată la v60. Mie personal mi-a plăcut cappuccino din Guatemala pentru că nu era foarte tare şi avea o cantitate potrivită de lapte, iar mierea îi dă o aromă specială.

Preţurile sunt foarte bune: espresso este în jur de 6-7 lei, la fel şi cappuccino, iar aero press-ul este cam 8 lei.
Chiar dacă este magazin de cafea, în meniu găsiţi mai multe tipuri de ceaiuri şi ciocolată caldă preparate după reţetă proprie.
Apreciez că problemele provocate de întreruperea apei în zonă nu au afectat buna funcţionare a cafenelei.
Un singur impediment ar fi: şantierul în plină desfăşurare din zona peninsulară.
Mie, per total, mi-a plăcut şi am să revin de câte ori simt nevoia să călătoresc prin ţări orientale prin intermediul cafelei.
În acest an, administratorul cafenelei, Adrian Berbec, a câştigat locul I la World Barista Competiton.

 
INFORMAŢII UTILE:
Facebook: https://www.facebook.com/ArabicaTheCoffeeShopConstanta

Rezervări: 0728 674 276
 
Conform Registrului Comerţului, Arabica The Coffee Shop funcţionează pe societatea S.C. COFFEE REVOLUTION SRL şi este adminsitrată de ADRIAN BERBEC. Potrivit actualului administrator, pe viitor cafeneaua va mai avea un asociat: IULIAN POPA, care în acest moment este şi administratorul cafenelei Magazinul de Cafea de pe strada Ştefan cel Mare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mihai

26 Feb, 2020 15:10

Sa cautam un batran cafegiu turc, sa-i invete pe cei tineri cum se face caimacul la o cafea turceasca la nisip....

cafegiu

16 Oct, 2013 09:37

Adrian Berbec stie sa faca espresso insa anul acesta, Sebi, discipolul sau a castigat faza "pe oras"adica cea regionala a WBC si C vine de la championship, nu de la competition. Mie nnu mi-aplacut eapresso-ul. Am cerut scurt si am primit 60 ml....daca ceream doppio primeam 120ml? Saracii barista nu pot educa romanii care vor un espresso luuung, cat mai lung. Iarasi gustul a fost apos, eu fiind obisnuit cu ristretto. Muzica e OK desi putinprea tae, nu imiplaceca au in meniu si bere. Spersincersa nu ajunga bodeguta de cartier. Am pretentii de laArabica. Rasnita lor e una singura si are vitezapeste1500 rpm iardaca vrei altaorigine fata de clientul precedent, e greu sa ai rasnita 100℅ doar origineacerutadetinept ca ramanresturi de cafea delarasnirea prececenta. Mai bineaveau originea zilei si gata.

paul s

15 Oct, 2013 17:13

Domnul Berbec nici in vizita nu a ajuns pe la World Barista Champonsip, cat despre cel national a ajuns doar pe locul 5. Jurnalistica de trotuar, vorba aia. Cat despre design-ul care imbina modernul cu orientalul ...tine-ti-va parerile pentru discutiile de cartier. As vrea sa vad revista Igoo (de exemplu) ca vine acolo si declara spatiul ca fiind unul reusit din punct de vedere al designului si ca imbina acel modern si oriental de care scrieti voi aici.

Articole asemanatoare

Arabica The coffee shop Constanța are loc special pentru fumători

15 Mar 2016 4377

Arabica The Coffee Shop, paradisul cafelei, cu o prăjitură din partea casei (galerie foto)

01 Dec 2015 4276

Comunicat expo HSP

02 Jul 2015 1116