A fost Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa Cultura românească, în doliu. S-a stins din viață istoricul Ion Bulei

  • A fost decorat în anul 2000 cu Ordinul național „Steaua României” în grad de ofițer.

S-a stins din viață istoricul și profesor universitar român Ion Bulei. 


Ion Bulei a fost profesorul Universității din București care a făcut din Istoria modernă a românilor o pasiune și o carieră profesională - totul în beneficiul generațiilor de studenți din Facultatea de Istorie (sau de la Centrul românesc din Veneția) care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

Cărțile sale despre modernitatea românească sunt repere de claritate și erudiție.

Un om elegant și discret, cu un cuceritor simț al umorului, un coleg desăvârșit - a fost, până în această dimineață (1941-2020).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!, este postarea de pe pagina de socializare a fostului ministru de Externe, Adrian Cioroianu.

Ion Bulei (n. 30 martie 1941, Comarnic, România) este un istoric și profesor universitar român.

A studiat la Facultatea de Istorie a Universității din București (1960-1965) și a făcut studiile liceale la Liceul George Enescu din Sinaia (1955-1959). Este doctor în istorie din anul 1976.

A fost decorat în anul 2000 cu Ordinul național „Steaua României” în grad de ofițer. Premiul Nicolae Iorga al Academiei Române, 1990 (pentru lucrarea Sistemul politic al României moderne. Partidul Conservator, publicată în 1987).

A fost Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa în anul 2009. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.