Adio, George Sarry! Drum bun în lumină!

 
Născut la Constanța, pe 8 ianuarie 1928, George Sarry a fost nepotul de frate al celebrului jurnalist Constantin N. Sarry, patronul celui mai longeviv ziar din Constanța, „Dobrogea Jună”.

Cu un tatǎ de origine greacǎ și o mamă englezoaicǎ, având încă 8 frați, George Valentin Istrate Sarry și-a petrecut tinerețea în temnițele comuniste, unde s-a dovedit însă un model de credință, omenie profundă și seninătate în acceptare.

După eliberarea din 1960, a emigrat în Canada, unde s-a stabilit în provincia Québec și a întemeiat o frumoasă familie, alături de Esther, cea care i-a fost alături timp de aproape șase decenii. Au avut împreună două fiice, Kathy și Doris, care le-au dăruit trei nepoate, Erika, Gillian și Elizabeth.

Din cele 267 de pagini ale memorialului său bogat ilustrat, Viața mea. Amintiri din închisoare și din libertate, cititorul are ocazia să descopere un personaj de o modestie fără egal, trecut prin incredibile experiențe de viață, dar care a ales să le trăiască demn și smerit, să le alchimizeze și să întrevadă comorile din oameni sau din situațiile cu care a fost nevoit să se confrunte.


Cartea sa rămâne un veritabil testimonial al puterii de supravieţuire şi al forţei nebănuite pe care o are viaţa, indiferent de ororile trăite.
În noiembrie 2019, cu ocazia celebrării Zilei Dobrogei și acordării distincției Meritul Dobrogean unchiului său, George Sarry a transmis un emoționant mesaj video, în care și-a afirmat mândria față de descendența sa și a mulțumit ziarului ZIUA de Constanța pentru inițiativele sale de promovare a valorilor perene ale Dobrogei.

S-a stins pe 29 ianuarie 2022 și, într-un ultim gest de deschidere și generozitate, și-a donat trupul în scopul servirii științei, cercetării și educației.

Montreal Gazette a publicat în paginile sale un impresionant necrolog, în care aduce un ultim omagiu celui care a fost George Valentin Sarry.


Sursa foto: ilustrație din volumul Viața mea. Amintiri din închisoare și din libertate

Citește și:

#DobrogeaDigitală George Sarry, un model de credință, omenie și seninătate
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.