„M-am străduit permanent să returnez din dragostea și iubirea necondiționată primită“ S-a stins din viață un titan născut la Sulina. Mesajul emoționant al fiului la decesul tatălui său


A încetat din viață Mihai Gh. Mihailov.

Vestea tristă a fost făcută de fiul acestuia. 
 

Plecarea unui Titan., este debutul mesajului emoționant al fiului, postat pe pagina de socializare. 


Prin Decretul nr. 54/1971 au fost conferite ordine şi medalii unor muncitori, mecanizatori, tehnicieni, ingineri şi economişti care lucrau, la vremea respectivă, în unităţile Departamentului agriculturii de stat din Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare, Silviculturii şi Apelor.

Actul normativ a fost publicat la 06.03.1971 în Monitorul Oficial. Printre aceștia, s-a numărat și Mihai Gh. Mihailov.


Iată postarea plină de emoție postată de fiul său, Radu Mihail Mihailov, pe pagina de socilalizare: 

Plecarea unui Titan.

S-a născut în 1934 la Sulina, într-o familie formată dintr-un grec destoinic cu rădăcini atât la Constantinopole cât și pe lângă Salonic și o grecoaica cu mult, cu prea mult bun simt, provenită din insula Itaca.

“Grecul” așa cum era alintat de prietenii apropiați, la 3 ani de la terminarea facultății era deja director de instituție, poziție pe care și-a onorat-o peste 60 de ani. În avicultura, era cotat că fiind unul din primii trei specialiști din țară. În plan social, era capabil să vorbească și cu un academician precum și cu un pui de țigan, fiind înțeles de ambii.

Nu era politruc, desi la Revoluție a fost asimilat acestora. A lăsat o bijuterie de întreprindere - Avicola Constanța - pe mana colegilor lui și s-a înrolat într-un alt proiect, Midia International, devenit unul de succes în foarte scurt timp. Era de o duritate împinsă la extrem, neputându-se extrage din profesie nici măcar atunci când ajungea acasă. Pe cât era de dur cu mine, pe atât era de generos și bun cu oricine era aflat în nevoie. Pe mine m-a ajutat probabil cel mai mult, luând atitudine chiar și atunci când nu i-o ceream, dar îmi anticipa lipsurile.


Și-a manifestat în primăvara dorința de a merge la Sulină să-și vadă casa părintească. După doua drumuri și discuții pe subiect cu un mare om, dl Vasile Oană, concluzia a fost una fireasca. Vom merge la Sulina de ziua lui, în 20.10.2022! Distracția a apărut în dimineața zilei respective, când dumnealui nu s-a vrut plecat de acasă! Noroc cu dl Dumitru de la Regional Air Services că și-a luat masuri de siguranță blocând două zile pentru planul de zbor… iar în 21.10.2022 ultima dorința a Titanului i-a fost îndeplinită.

E greu de crezut că a existat vreo premoniție la mijloc; eu m-am străduit permanent să returnez din dragostea și iubirea necondiționată primită, așa cum am perceput-o, filial. Îmi pare rău că nu am putut face mai mult dar poate ceva mai devreme, pentru a-i demonstra asta. Crăciunul a fost ultima ocazie cu care ne-am reunit întreaga familie, privind cu speranța la Noul An. Azi aceasta speranță ni s-a năruit. Dumnezeu să te aibă în paza lui, TATĂ!!!

Sursa foto: Facebook: Radu Mihail Mihailov

Citește și: Ei au făcut agricultura Constanței. Decorați de Ceaușescu în 1971. Vezi lista. Poate îi cunoști

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunțuri 10 septembrie 2015

10 Sep 2015 2446