Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

⦁ Țapliuc este președintele PNȚCD Constanța și a candidat în 2020 pe listele Alianței politice formate din PSD - ALDE - PNŢCD - ADER pe un loc neeligibil
⦁ În 2021 însă, un mandat de consilier județean al Alianței a rămas vacant, după ce fostul comandant al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu a renunțat la calitatea de ales local
⦁ În locul acestuia a intrat consilier județean Florentin Țapliuc
⦁ Potrivit declarației de avere înregistrată în iunie 2026, acesta deține un teren intravilan de 700mp în localitatea Cumpăna, județul Constanța, dobândit în 2005 și un autoturism Dacia 1310, an de fabricație 1999
⦁ Din declarația de avere, reiese că principalul venit al lui Țapliuc provine din indemnizația de ales județean



Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța.

Țapliuc este președintele PNȚCD Constanța și a candidat în 2020 pe listele Alianței politice formate din PSD - ALDE - PNŢCD - ADER pe un loc neeligibil.

În 2021 însă, un mandat de consilier județean al Alianței a rămas vacant, după ce fostul comandant al Forţelor Navale, Alexandru Mîrşu a renunțat la calitatea de ales local.

În locul acestuia a intrat consilier județean Florentin Țapliuc.

Potrivit declarației de avere înregistrată în iunie 2026, acesta deține un teren intravilan de 700mp în localitatea Cumpăna, județul Constanța, dobândit în 2005 și un autoturism Dacia 1310, an de fabricație 1999.


Țapliuc a notat că are datorii către Administrația Finanțelor Publice, în valoare de 117.000 lei, scadente în 2034.

La capitolul venituri, consilierul județean a încasat în ultimul an fiscal 2.281 lei în calitate de administrator delegat la Cosi Management Industry SRL și alți 13.140 lei din indemnizația de consilier județean.

Soția sa, inginer în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța a încasat salarii de peste 52.000 lei.
În declarația de interese, Florentin Țapliuc a notat că este președintele PNȚCD Constanța, președintele ONG-ului Rural Dobrogea Constanța și administrator delegat la Cosi Management Industry SRL.

Despre Cosi Management Industry SRL

Asociat unic și administrator al SRL-ului neplătitor de TVA este fiica lui Țapliuc, Cosmina-Teodora.

Compania înființată în 2015 are sediul social în Constanța, strada Valea Albă nr.37A și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

În 2022 a raportat o cifră de afaceri de  6.478 lei și un profit de 1.610 lei la un angajat, potrivit www.termene.ro.

În Secțiunea Documente pot fi consultate declarațiile de avere și interese ale lui Florentin Țapliuc.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Averea și interesele Gianinei Ionela Topolov, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tudorel Chesoi, exclus din PNŢCD Constanţa

08 May 2015 1911