Declarații de avere Constanța Dorel Vârlan, șeful Biroului Proiecte Culturale, Sportive și Sociale din Primăria Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

 
 
  • În cea mai nouă declarație de avere prezentă pe site-ul oficial al Primăriei Constanța, Dorel Vârlan a menționat un apartament, două autoturisme, patru active financiare și două credite bancare.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale primarilor, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Dorel Vârlan, șeful Biroului Proiecte Culturale, Sportive și Sociale din Primăria Constanța.
 
În cea mai nouă declarație de avere prezentă pe site-ul oficial al Primăriei Constanța, completată pe 11 septembrie 2023, în calitate de „Personal care administrează sau implementează programe ori proiecte finanțate din fonduri externe sau din fonduri bugetare la Primăria Municipiului Constanța “, Dorel Vârlan a menționat un apartament, două autoturisme, patru active financiare și două credite bancare.
 
În suprafață de 70 metri pătrați, apartamentul este în municipiul Constanța, fiind dobândit în 2012, prin contract de vânzare - cumpărare, iar în calitate de co-proprietari, cu 50% cotă parte, în declarație figurează Dorel Vârlan și soția sa, Elena Vârlan.
 
Autoturismele sunt marca Skoda Octavia (an de fabricație 2008) și Mitsubishi ASX (an de fabricație 2023), ambele fiind dobândite prin contract de vânzare - cumpărare.
 
Cele patru active financiare sunt conturi curente sau echivalente (inclusiv card) în lei, deschise între 2016 și 2019, astfel: în 2016 - două, unul la Banca Transilvania (cu sold / valoare la zi de 20.000 de lei) și unul la Garanti Bank (8.000 lei); în 2018 - unul, la Banca Transilvania (8.000 lei); în 2019 - unul, la Banca Raiffeisen (8.000 lei).
 
Cele două credite au fost contractate la Banca Transilvania, primul, în valoare de 25.000 de euro, în 2012 (având scadența în 2037), iar celălalt, în valoare de 20.000 de lei, în 2016, fiind scadent în 2025.
 

La secțiunea din declarația de avere „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depăşeşte 500 de euro“, Dorel Vârlan a menționat două sume primite în cadrul familiei, de către soție, Elena Vârlan - 10.000 de euro, de la Filofteia Soare (din localitatea Răzvad, județul Dâmbovița), și de către copil - 15.000 de euro, de la Dumitru Vârlan (din Constanța), în ambele situații banii reprezentând „donație pentru achiziție autoturism“. 
 
La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, au fost înscrise sume din salarii și din alte surse, astfel: din salarii - Dorel Vârlan - 76.560 lei (drepturi salariale de la Primăria Municipiului Constanța), Elena Vârlan - 36.000 lei (drepturi salariale de la SC City by the Sea SRL) și 100.000 lei (bonus de performanță, de la aceeași firmă); din alte surse - 3.330 lei - copil (2.430 lei - alocație, 900 lei - bursă de merit). 

 
Declarația de interese a fost completată tot pe 11 septembrie 2023, Dorel Vârlan menționând calitatea de vicepreședinte SLSAP Constanța.  
 
Despre SC City by the Sea SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată duminică, 29 octombrie 2023, firma City by the Sea SRL a fost înființată în anul 2004, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar obiectul de activitate este „Activități ale agențiilor de publicitate“.

În SC City by the Sea SRL asociat unic este Silviu Străinu, cel care deține și calitatea de administrator. Acesta mai apare într-o societate, România - Euroest SA, ca asociat.
 
În 2022, SC City by the Sea SRL a avut o cifră de afaceri de 1.135.391 lei, un profit de 260.021 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 4.
 
Platforma termene.ro informează că SC City by the Sea SRL nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 27 octombrie 2023).
 
Declarații anterioare
 
În precedenta declarație de avere, completată de Dorel Vârlan pe 26 aprilie 2023, în calitate de șef birou Primăria Constanța, au fost înscrise apartamentul, un autoturism dintre cele două (Skoda), cele două credite bancare (la toate, datele coincizând cu declarația din 11 septembrie 2023) și șapte active financiare, pe lângă cele patru menționate în declarația următoare, figurând în plus două depozite bancare sau echivalente, deschise la Banca Transilvania, în 2015 (unul în valoare de 68.000 de lei și unul de 15.000 de lei) și un cont curent sau echivalente (inclusiv card), în valoare de 2.000 de euro, deschis în 2021, la Banca Transilvania.  
 
În ce privește veniturile declarate în documentul completat pe 26 aprilie 2023, acesta conține aceleași date ca în declarația de pe 11 septembrie 2023.
 
Declarația de interese, completată pe 15 martie 2023, conține calitatea de vicepreședinte SLSAP Constanța a lui Dorel Vârlan.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Dorel Vârlan.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:

Declarații de avere
Dorel Vârlan, șef - Biroul Management Proiecte Culturale, Sportive și Sociale din Primăria Constanța (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Dorel Vârlan, șef - Biroul Management Proiecte Culturale, Sportive și Sociale din Primăria Constanța (documente)

26 Jun 2021 2161