Declarații de avere Constanța Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.
 
Silviu Iulian Coșa a preluat funcția de prefect al județului Constanța în octombrie 2020.
 
La data de 15 iunie 2023, Silviu Iulian Coșa a completat declarațiile de avere și de interese potrivit cerințelor legislative în vigoare.
 
Detalii despre declarațiile de avere din anii anteriori pot fi consultate în articolul
 
Noul prefect al județului Constanța a depus jurământul. Silviu Coșa spune că este pregătit să managerieze criza generată de Covid 19
 
În declarația de interese completată la data de 15 iunie 2023, prefectul Silviu Coșa a menționat calitățile politice de Vicepreședinte regional al PNL și, respectiv, Prim-vicepreședinte județean al PNL.
 
În declarația de avere de la aceeași dată, prefectul Constanței a menționat la categoria bunuri imobile un apartament de 70 mp, în Constanța, cumpărat în 2006, iar la bunuri mobile a fost menționat un autoturism Seat Toledo fabricat înb 2019, deținut în baza unui contract de vânzare cumpărare.
 

În continuare, Silviu Coșa a menționat două credite, primul fiind contractat în 2006, scadent în 2031, cu o valoare de 27.000 de euro, iar cel de-al doilea fiind contractat în 2022, scadent în 2027, cu o valoare de 34.000 de lei.
 
Venitul anual realizat ca prefect al județului s-a ridicat la 143.822 de lei (indemnizație și norma de hrană), în timp ce soția sa, Gabriela Coșa, a realizat un venit anual de 26.486 de lei ca asistent medical generalist la Ceronav și 23.264 de lei ca administrator al Sfera Mob SRL.

 
Despre Sfera Mob SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 1 decembrie 2023, Sfera Mob SRL a fost înființată în anul 2007, are sediul social în Lumina, pe strada Cîmpului, nr. 17 și se ocupă de fabricarea de mobilă n.c.a.
 
Firma are un punct de lucru în Constanța, pe bulevardul IC Brătianu, nr. 248.
 
Asociat unic și administrator este Gabriela Coșa, care a și înființat firma în noiembrie 2007 (înainte de căsătoria cu Silviu Coșa, când se numea Gabriela Șerban - MOf. 358/21.01.2008).
 
Potrivit sursei citate, Sfera Mob SRL figurează cu două contracte publice vizând furnizarea de mobilier (SN Nuclearelectrica SA și MApN – UM01512 Sibiu, ambele în toamna 2023) și opt achiziții directe vizând tot furnizare de mobilier (școlar) către Școala Gimnazială Nr. 14 Constanța (2018, 2019, 2020).
 
În 2022, Sfera Mob SRL a declarat trei angajați, profit peste 98.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 455.000 de lei.
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale prefectului Silviu Iulian Coșa.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarații de avere Constanța
Nesrin Geafar, secretar general al județului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.