Evenimente in Constanta

Campania Descoperă Rowmania Competiția de vâslit în canotci de 10+1, pe lacul Tăbăcărie din Constanța

Competiția de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, organizată împreună cu Centrul Cultural Județean Constanța, Consiliul Județean Constanța, Consiliul Județean Tulcea și Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, se va desfășura sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 10:00, pe Lacul Tăbăcăriei, Zona Pavilionului Expozițional Constanța.
 
Cei interesați sunt invitați să se alăture campaniei (indiferent de vârstă, constituție sportivă și experiență) și să formați echipajul de 11 campioni la vâslit cu care să luați startul în competiția Descoperă Rowmania – concurs de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri. 

Competiția de anul acesta este însoțită de un atelier pentru copii - o primă lecție de construcție a unei canotci. Copiii vor construi canotci în miniatură. Atelierul face parte dintr-un program mai amplu, Atelierul Mobil, care poate fi organizat în școli și presupune construcția unei canotci adevărate cu ajutorul elevilor. Atelierul și concursul de pe 21 septembrie vor fi completate cu o continuare a Atelierului și cu plimbări cu canotca pe data data de 22 septembrie, duminică.
 
Campania Descoperă Rowmania
 
Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Din 2019, Descoperă Rowmania se alătură campaniei Apele Unite ale României (A.U.R) – Apa, A.U.R. pentru viață, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber în speranța angrenării comunităților într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a apelor ce le traversează, de valorizare a peisajului urban riveran. Un râu sănătos și iubit de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al localității. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

"Descoperă ROWmania", concursul de vâslit în canotci, şi-a desemnat câştigătorii. Echipa "Salvamarii'' din Constanţa, pe locul trei

03 Sep 2018 956

Ce program are anul acesta Rowmania Fest, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle

03 Aug 2012 1310