Evenimente în Constanța Lansarea peliculei cinematografice „Unde ești, Adame?” la Constanța


Marți, 19 septembrie 2023, de la ora 18.00, va fi lansat filmul „Unde ești, Adame?” la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (Bdul. Ferdinand, nr. 56, Constanța). Evenimentul se va desfășura în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Radio Dobrogea, Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța (ASCOR), și Asociația Tinerilor Ortodocși Misionari din Constanța (ATOM).

Filmul documentar „Unde ești, Adame?” surprinde viața monahală a călugărilor de la Mănăstirea Dohiariu, din Sfântul Munte Athos, și ultimele zile de viață ale starețului Grigorie. Totodată, spectatorii vor asista la un moment artistic susținut de către Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și va fi organizată o colectă caritabilă. 

Banii donați vor fi folosiți pentru combaterea abandonului școlar, sprijinind copiii din mediile defavorizate, și pentru a ajuta o persoană cu paralizie severă.

Pelicula cinematografică este realizată de către Alexandru Zaporoschenko și Alexandru Pliska. A participat la festivaluri internaționale precum: FIF Tallinn, FIF Krakow, Window to Europe și a câștigat Grand Prix la festivalurile de film „Pokrov” (Rusia) și „Zaječar” (Serbia). 

Regizorul Alexandru Pliska va fi prezent în sală și va prezenta creația cinematografică. 

Accesul se va face începând cu ora 17.00, în limita celor 700 de locuri. Nu se fac rezervări.
 
Citește și:

Știri Constanța aziIncendiu în Peninsula Constanța, în spatele Arhiepiscopiei Tomisului (FOTO-VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.