Constănțeanul supărat Proiectul de reducere a eroziunii costiere a falezei de la Cazino "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului (galerie foto)

  • Un aspect de care nu cred că s-a ținut seama în proiectarea aspectului final al falezei de la Cazinou constă în faptul că îmbrăcămintea de bolovani "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului
  • Capătul digului dintre portul Tomis și plaja Modern este plin de gunoaie
  • Protecția costieră aferentă falezei Cazinoului din Constanța, care face parte din proiectul „Reducerea Eroziunii costiere, faza II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, este în etapa de obținere a avizelor necesare emiterii Autorizației pentru Construire
 
Ștefan Manolescu atrage atenția autorităților asupra unei scăpări care în opinia sa încă mai poate fi remediată.
“Un aspect de care nu cred că s-a ținut seama în proiectarea aspectului final al falezei de la Cazinou (proiectul de reducere a eroziunii costiere). Constă în faptul că îmbrăcămintea de bolovani "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului, deoarece prin aparenta dispariție imediată a acestora din raza vizuală, bruma de jenă care ar fi trebuit să-l oprească pe nesimțit dispare și ea. La nivelul traficului pietonal de pe faleză, e doar o problemă de timp până când viitorul taluz de piatră va deveni o ghenă mascată”, afirmă constănțeanul.
Fotografiile atașate au fost făcute recent, la capătul digului dintre portul Tomis și plaja Modern. Un loc unde numărul persoanelor ce-l frecventează nu se apropie nici pe departe de ceea ce este pe promenada falezei de la Cazinou.
Vă reamintim, protecția costieră aferentă falezei Cazinoului din Constanța, care face parte din proiectul „Reducerea Eroziunii costiere, faza II (2014-2020), proiect cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, este în etapa de obținere a avizelor necesare emiterii Autorizației pentru Construire. Unul dintre cele mai importante aspecte este avizul Ministerului Culturii, care a solicitat atât o cercetare arheologică a zonei de desfășurare a lucrărilor, dar și o analiză arhitecturală asupra proiectului propus.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pe pe o parte taie, pe alta plantează. Primăria cumpără plante decorative pentru amenajarea falezei Cazinoului din Constanța

12 Apr 2021 506

Ediţia a şasea a Mamaia Friday Sunset Run Ionuţ Petcu vă invită la alergarea de vineri seară, pe faleza din Mamaia (galerie foto)

21 Apr 2016 2767

Veteranele au învins Pensionarele Dotate la „Constanţa Street Play Casino Streetball“ (galerie foto)

26 Aug 2015 1598

Întrecere importantă de baschet 3X3 Streetball pe faleza Cazinoului din Constanţa

20 Aug 2015 2480

Deşi a căzut de la trei metri de pe faleza Cazinoului, a refuzat internarea

02 Jul 2015 1426

La Mama

04 Aug 2012 1547