Consiliul Județean Constanța aprobă indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Palatului Administrativ

  • Reamintim, în ședința din 30 ianuarie a.c., consilierii județeni au aprobat proiectul care a vizat aprobarea solicitării de trecere a imobilului „Palat administrativ”, situat în municipiul Constanța, b-dul. Tomis nr. 51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța.

Pe 29 mai 2024, are loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și Proiect de hotărâre nr. 112/17.05.2024 privind aprobarea detalierii indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța” aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 71/17.04.2024.

Astfel, conform proiectului, se aprobă detalierea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța”, aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 71/17.04.2024, conform anexei nr. 1 la prezentul act administrativ.

Finanțarea obiectivului de investiții se va face în cadrul Programului Regional Sud-Est (PR Sud-Est) 2021-2027, obiectiv specific 2.1 – Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, apelul de tip competitiv cu depunere la termen a cererilor de finanțare având codul PRSE/2.1/B/1/2023.

Direcția Generală de Proiecte va duce la îndeplinire, după aprobare, prezentul act administrativ.

Terenul este situat pe bulevardul Tomis nr. 51, cu o suprafață de 23.865 mp. Valoarea totală a proiectului „Reabilitare, modernizare dotare Palat Administrativ Constanța" este în cuantum de 54.396.866,88 lei cu TVA. Fără TVA, valoarea totală este de 45.753.114,06 lei.

În Palatul Administrativ își desfășoară activitatea mai multe instituții, cele mai reprezentative fiind Primăria Constanța, Consiliul Județean și Prefectura județului Constanța.

Reamintim, în ședința din 30 ianuarie a.c., consilierii județeni au aprobat proiectul care a vizat aprobarea solicitării de trecere a imobilului „Palat administrativ”, situat în municipiul Constanța, b-dul. Tomis nr. 51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța.



După transferul imobilului în domeniul public al județului Constanța, acesta a devenit bun de uz și interes public județean.



Consiliul Județean Constanța poate iniția astfel proiectul care vizează îmbunătățirea performanței energetice a clădirii Palatului Administrativ și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie. Scopul este îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin sporirea confortului termic, îmbunătățirea condițiilor de igienă, asigurarea siguranței și îmbunătățirea calității aerului. Toate acestea sunt în concordanță cu principiile strategice stabilite la nivelul Uniunii Europene în domeniul eficienței energetice.
 

Studio Art Construct face proiectul de modernizare a Palatului Administrativ din Constanța

Studio Art Construct a câștigat contractul de servicii de proiectare (PT+DDE) și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța".

Pentru aceste lucrări, proprietarul clădirii, Consiliul Județean Constanța, plătește din bugetul propriu suma de 717.600 lei fără TVA, aproximativ 144.000 de euro fără TVA.

Consiliul Județean Constanța a lansat în toamna anului trecut licitația pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare şi dotare Palat Administrativ Constanţa”.

La finalul anului 2023, Studio Art Construct SRL a contestat la CNSC rezultatul anularea deciziei autorității contractante prin care oferta depusă de societatea Globexterra SRL a fost declarată admisibilă și câștigătoare.

CNSC i-a admis contestația și a dispus reevaluarea ofertelor de către Consiliul Județean Constanța, în sarcina căruia a reținut și cheltuieli de judecată în cuantum de 6.668,24 lei.  
 

Studio Art Construct SRL

Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin-Florin Ghiţă.
 
Obiectul principal al firmei sunt activităţile de arhitectură.
 
Studio Art Construct a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 7.166.611 lei, un profit de 489.803 lei și are un număr mediu de 12 salariaţi.
 
Compania a avut anul trecut și datorii de 8.181.217 lei.
 
Asociatul unic mai figurează asociat/administrator și în Limelight Communication SRL cu sediul în Ilfov unde deține 90% din capital, alături de Militaru George, care se ocupă cu activități de publicitate, alături de care a fondat și Studio Art Construct în 2007, dar și în SAC Premium Roads SRL și Premium House SRL.

Compania figurează în Sistemul de achiziții publice cu 38 de contracte în valoare totală de 4.031.712,66 lei.
 
O parte dintre acestea au fost atribuite de Academia Română, Asociația Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu risc seismic dar și de Primăria Craiova.
 
Studio Art Construct SRL a mai câștigat în 2019 de la Primăria Constanța contractul pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente proiectului „Incubator de afaceri Constanţa” (PT - altele - PAC, DTOE, DDE şi asistenţă tehnică din partea proiectantului), în valoare de 165.400 lei fără TVA.

Totodată, anul trecut, Consiliul Județean Constanța a atribuit companiei Studio Art Construct SRL și contractul de elaborare a documentației tehnico-economice faza SF/DALI (inclusiv expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic, topografic, analiză cost-beneficiu etc.), întocmirea documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman" în valoare de 316.000 lei fără TVA. În cadrul acestui contract, Studio Art Construct SRL a avut subcontractori pe General Lux Therm SRL și Civ Indust Proiect SRL.
 
În 2019, bucureştenii de la Studio Art Construct SRL au câștigat de la Primăria Constanța elaborarea documentaţiei tehnico-economice (DTAC, PT) în două faze, cu respectarea următoarelor condiţii: faza I– Elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), Documentaţie Tehnică pentru Organizarea Execuţiei Lucrărilor ( DTOE), Proiect Tehnic (PT) şi detalii de execuţie (DDE) şi Faza II – Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru „Incubator de afaceri Constanța”, contract  în valoare de 165.400 lei fără TVA.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 

Citește și:

Studio Art Construct va reabilita și moderniza Palatul Administrativ din Constanța (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu, la finalul ședinței ordinare a CJ Constanța -„ Am un gust amar de eșecul pe care l-am avut astăzi!”

29 May 2024 913

Ședință CJ Constanța Mihai Lupu către Stelian Gima - „De ce nu vă dați demisia din funcția de vicepreședinte a CJC?”

29 May 2024 966

Tensiuni la ședința CJ Constanța între Mihai Lupu și Nicoleta Bercaru - „Opriți-i microfonul!” (VIDEO)

29 May 2024 2677

LIVE TEXT Consilierii CJ Constanța, convocați astăzi. în ședință ordinară. 41 de proiecte pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

29 May 2024 861

Ședință CJ Constanța Bugetul de cheltuieli al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța se rectifică (DOCUMENT)

28 May 2024 498

Ședință CJ Constanța Situația mai multor locuințe protejate pentru persoane adulte din județul Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENTE)

28 May 2024 1091

Ședință CJ Constanța Arhiepiscopia Tomisului primește o clădire, în folosință gratuită, pe strada Nicolae Titulescu nr. 17. La ce o va folosi?

26 May 2024 1416

Ședință CJ Constanța Se rectifică Bugetul și se modifică Lista de Investiții ale DGASPC pe anul 2024 (DOCUMENT)

26 May 2024 653

Ședință CJ Constanța Modificarea Organigramei, Statelor de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare ale DGASPC, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 May 2024 879

Ședință Consiliu Județean Constanța Se actualizează devizul general pentru ​roiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu” (DOCUMENT)

26 May 2024 601

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre privind darea în administrare către DGASPC a unor bunuri imobile (DOCUMENT)

26 May 2024 344

Ședință CJ Constanța Un imobil va trece din proprietate publică a UAT Comuna Limanu la UAT Județul Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 414

Ședință CJ Constanța Proiectul privind aprobarea cererii de transfer a bunului imobil „Palat Administrativ”, pe ordinea de zi. Ce obligații îi revin CJ-ului?

26 May 2024 1784

Ședințe CJ Constanța Proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu (DOCUMENT)

26 May 2024 806

Ședință CJ Constanța Rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

25 May 2024 601