Ședință CJ Constanța Un proiect ce vizează OMD județul Constanța, pe masa consilierilor (DOCUMENT)

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Printre proiectele de ordinea de zi se află și unul referitor la nivelul cotizației U.A.T. Județul Constanța, în calitate de membru al Asociației „Organizația de Management al Destinației Județul Constanța”. 

Este vorba despre  Proiect de hotărâre nr.120/20.05.2024 privind nivelul cotizației U.A.T. Județul Constanța, în calitate de membru al Asociației „Organizația de Management al Destinației Județul Constanța”, pe anul 2024.

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

Potrivit dispoziţiilor art. 173 alin. ( I) lit. e) coroborate cu cele ale art. 173 alin. (7) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, consiliul judeţean îndeplineşte atribuţii privind cooperarea interinstituţională pe plan intern şi extern în exercitarea cărora „hotărăşte, în condiţiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române ori străine, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea fananţării şi realizării în comun a unor acţiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public judeţean;"
 
Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 117/30.05.2023 s-a aprobat participarea Judeţului Constanţa, în calitate de asociat-membru fondator, la inflinţarea asociaţiei „Organizaţia de Management al Destinaţiei Judeţul Constanţa", statutul asociaţiei, precum şi participarea financiară a Judeţului Constanţa la constituirea patrimoniului iniţial al asociaţiei, cu suma de 90.000 lei.
 
Prevederile art. 2^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, cu modificările şi completările ulterioare, dispun următoarele: „(1) Organizaţia de management al destinaţiei se constituie ca asociaţie în condiţiile Ordonanţei Guvemului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, cu personalitate juridică, de drept privat. (2) Prin derogare de la prevederile art. 5 alin. (1), art. 8 şi cap. VI din Ordonanţa Guvemului nr. 26/2000, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, organizaţia de management al destinaţiei dobândeşte personalitate juridică şi statutul de utilitate publică, în baza avizului conform prevăzut la art. 101 alin. (1) emis de autoritatea publică centrală responsabilă în domeniul turismului, la data înscrierii în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie îşi are sediul.
 
Potrivit datelor raportului de specialitate, avizul conform este emis de autoritatea publică centrală responsabilă în domeniul turismului anterior depunerii cererii de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor."

Conform art. 2^3(3) din O.G. nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activității de turism în România, cu modificările şi completările ulterioare, „Organizația de management al destinației județeană se inființează pe baza asocierii unității administrativ-teritoriale județene din componența destinaţiei cu plătitori ai cotizaţiei de membru conform statutului, respectiv:
 
a) organizaţii de management al destinaţiei locale de pe raza județului;

b) unități administrativ-teritoriale locale de pe raza județului care nu s-au organizat în organizație de management al destinaţiei locală;
c) alte entități cu activitate în destinație care nu fac parte dintr-o organizaţie de management al destinaţiei locală."



În secțiunea Document a materialului puteți consulta proiectul în integralitate. 


Citește și:

Un proiect ce vizează Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța continuă lucrările la viitorul centru de îngrijire persoane cu Alzheimer. Achiziția, peste 3 milioane de lei

15 Jun 2024 487

Consiliul Județean Constanța cumpără cu 270.000 de euro echipamente digitale pentru CSEI Albatros, CSEI Delfinul, CSEI Maria Montessori și CJRAE (DOCUMENT)

14 Jun 2024 580

UPDATE. Suspiciune de fraudă electorală la Murfatlar, județul Constanța

09 Jun 2024 847

#Alegerilocale2024 Candidatul unei formațiuni politice la alegerile pentru Consiliul Județean Constanța, condus la sediul Poliției!

09 Jun 2024 667

CJC cumpără lucrări de reparații la instalația de stingere incendiu de la heliportul SMURD din Constanța

05 Jun 2024 399

A fost lansată licitația de reabilitare a clădirii monumentului istoric care adăpostește Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

05 Jun 2024 612

Licitații Constanța. Se caută furnizor de dotări pentru proiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

03 Jun 2024 520

Patru dosare respinse Care sunt proiectele câștigătoare finanțate de Consiliul Județean Constanța în domeniile tineret și social-sănătate (DOCUMENTE)

01 Jun 2024 727

Licitații Constanța Malcons-Com SRL bifează un nou contract cu administrația județeană (DOCUMENT)

01 Jun 2024 514

Licitații Constanța Consiliul Județean a atribuit contractul de reparații curente la Centrul Militar Zonal. Date despre câștigător (DOCUMENT)

30 May 2024 630