Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre serviciile sociale finanțate din bugetul local pentru anul 2024 (DOCUMENT)


Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordi-nară, miercuri, 31.01.2024, ora 14.00.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.          
 
Pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect ce vizează serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul local al municipiului Constanţa pentru anul 2024. 

Este vorba despre un proiect de hotărâre nr. 11/2024 pentru aprobarea planul anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul local al municipiului Constanţa pentru anul 2024.

Iniţiatorul proiectului este primar Vergil Chiţac, cu avize Comisiiile de specialitate nr. 1, nr. 4 şi nr. 5.


În rândurile de mai jos vă prezentăm date din referatul de aprobare: 

Văzând prevederile art. 112 alin. 3 lit.b) și art. 118 alin. 1 și 2 din Legea nr. 292/2011 a asistenței sociale, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora autoritățile administrației publice locale elaborează planurile anuale de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul consiliului local, în urma consultării furnizorilor publici și privați;
Luând în considerare:


• prevederile art. 3 alin. (2) lit. b) și art.5 din Anexa nr. 2 „Regulamentulcadru de organizare și funcționare al direcției de asistență socială organizate în subordinea consiliilor locale ale municipiilor și orașelor", la H.G. nr.797/2017 pentru aprobarea regulamentelor-cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal, cu modificările și completările ulterioare;  prevederile Ordinului Ministerului Muncii și Justiției Sociale nr. 1086/2018 privind aprobarea modelului-cadru al Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul consiliului județean/consiliului local/Consiliului General al Municipiului București;

Ținând cont de Strategia locală de dezvoltare a serviciilor sociale a municipiului Constanța pentru perioada 2024-2030. 

În temeiul art. 136 alin. (1) și alin. (8) lit. a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Inițiez proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al municipiului Constanța pentru anul 2024.



Mai multe detalii și proiectul integral, în secțiunea documente a materialului.



Citește și:


Știri ConstanțaServiciile sociale ale municipiului, printre proiectele de pe lista ședinței CL Constanța (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.