Concursul pan-european de fotografii privind locurile de munca sigure si sanatoase

Data de închidere a concursului de fotografii organizat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) se apropie cu repeziciune. Se mai pot trimite fotografii până la data de 15 august 2009. Concursul a captat interesul cetăţenilor din întreaga Uniune Europeană însumând, până în prezent, peste 500 de înregistrări.

Concursul - intitulat Care este imaginea ta despre siguranţa şi sănătatea la locul de muncă? - joacă un rol semnificativ în campania pentru Locuri de muncă sănătoase a EU-OSHA care promovează creşterea nivelului de informare cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă în toate Statele Membre ale UE. Prin această iniţiativă, EU-OSHA încurajează cetăţenii europeni să surprindă imagini care să descrie aspecte legate de siguranţa şi sănătatea la locul de muncă, fotografii pline de creativitate şi de imaginaţie. Fotografiile pot reprezenta situaţii legate de muncă din diferite sectoare economice, dar care pun un accent special pe exprimarea valorilor pozitive şi a impactului locurilor de muncă sigure şi sănătoase. Câştigătorii pot obţine premii în valoare totală de 7.000 €. Pe site-ul oficial al competiţiei www.osha-photocompetition.eu cetăţenii europeni mai pot trimite încă fotografiile în concurs.

Jukka Takala, director al EU-OSHA, a afirmat despre desfăşurarea concursului: „A fost captivant să observăm cum concursul de fotografii a aprins, încă de la lansare, imaginaţia cetăţenilor europeni. Am primit un număr impresionant de fotografii creative şi de înaltă calitate care descriu semnificaţia locurilor de muncă sigure şi sănătoase pentru cetăţenii tuturor Statelor Membre ale UE. Îi îndemn pe toţi cei care iubesc fotografia să participe la acest concurs şi să trimită materialele lor până pe data de 15 august".

Vot public online pentru ca Europa să-şi aleagă fotografia preferată

Unul dintre premii va fi stabilit prin vot online, pentru ca publicul să aibă şansa de a alege fotografia preferată dintre cele înscrise în concurs. Valoarea premiului va fi de 1.000 €, iar votarea va începe din 16 august şi va dura 4 săptămâni pe site-ul web al concursului. Celelalte trei premii vor fi stabilite de un juriu format din mai multe personalităţi de marcă ale fotografiei europene.

Membrul juriului, Clemente Bernad, un fotograf renumit care abordează în general teme sociale, a declarat: „Nivelul materialelor primite până acum este încurajator. În mod evident, există o multitudine de fotografi talentaţi în Uniunea Europeană care au avut capacitatea de a surprinde valorile pozitive ale locurilor de muncă sigure şi sănătoase. Votarea online va constitui o şansă minunată pentru ca cetăţenii europeni să aibă un cuvânt de spus în acest sens".

Pentru mai multe informaţii despre concursul „Care este imaginea ta despre siguranţa şi sănătatea la locul de muncă?", accesaţi www.osha-photocompetition.eu.

Note pentru redactori:

1. Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a fost înfiinţată de Uniunea Europeană pentru a ajuta la informarea necesară în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Cu sediul la Bilbao, Spania, Agenţia are ca obiectiv îmbunătăţirea vieţii oamenilor la locul de muncă prin stimularea fluxului de informaţii tehnice, ştiinţifice şi economice între toate persoanele implicate în probleme legate de securitatea şi sănătatea în muncă. http://osha.europa.eu

2. Locuri de Muncă Sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere. Campania europeană privind evaluarea riscurilor este o campanie de informare la nivel european organizată de UE-OSHA. Campania actuală (2008/2009) vizează reducerea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale printr-o mai bună evaluare a riscurilor. Această campanie se adresează în special IMM-urilor şi sectoarelor cu risc ridicat, cum ar fi domeniul construcţiilor, agricultura şi transporturile. http://hw.osha.europa.eu

Informaţii pentru presă
Birgit Müller | Presă internaţională | +34 94 479 35 52 | news@osha.europa.eu
Marta Urrutia | Presă spaniolă | +34 94 479 57 46 | noticias@osha.europa.eu
Brenda O'Brien | Oficiul de Legătură, Bruxelles | +32 2 401 68 59 | obrien@osha.europa.eu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Tohăneanu, secretar general al comunei Independența (DOCUMENTE)

06 May 2024 152

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 320

Infotrafic Aglomerație pe drumurile din România – Vezi unde

06 May 2024 315

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 610

Infotrafic Cum se circulă pe autostrada A2 București-Constanța?

06 May 2024 381

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 415

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 422

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 384

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 367

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 372

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 670

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 697

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 524

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 594

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 421