Marian Vanghelie candidează pentru Primăria Sectorului 5

foto: facebook.com Marian Vanghelie revine și candidează pentru postul de primar al sectorului 5 ca independent. 

Marian Vanghelie este convins că are "un culoar bun" întrucât Cristian Popescu Piedone, cel care este acum primar al sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, iar in locul acestuia ar urma să candideze fiul sau, Vlad Popescu Piedone, dar care are puține șanse, fiind mai mult preocupat să-și păstreze postul de deputat.

Marian Vanghelie a fost primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2016.


Despre Marian Vanghelie

Daniel Marian Vanghelie (n. 28 februarie 1968, București, România) este un politician social-democrat din România, fost primar al sectorului 5 al municipiului București între 2000-2015. La 6 aprilie 2015 Vanghelie a fost suspendat din funcția de primar, din cauza arestului preventiv pe motive de corupție. Vanghelie a fost primar timp de 4 mandate, membru recunoscut și vice-președinte al Partidului Social Democrat. Marian Vanghelie a fost președintele Organizației PSD a Municipiului București.

Marian Vanghelie și-a lansat cariera pe scena politică în anul 2000, moment în care a fost ales primar al sectorului 5. În cadrul alegerilor locale din anul 2004, în timp ce a candidat ca independent, Vanghelie a fost singurul dintre cei 6 primari de sector ai Bucureștiului care a câștigat din primul tur de scrutin, cu o marjă de 27%. În urma victoriei electorale, el și-a consolidat poziția în Partidul Social Democrat, formațiunea politică deținând astfel 2 mandate locale, scrie wikipedia.org. 

Împreună cu soția lui, Charlotte, are un fiu, Alexandru (n. 1994). Părinții lui Vanghelie au divorțat când acesta era copil și tatăl lui, care e evreu, emigrat în Israel, unde este om de afaceri. Mai are un frate, Paul.

Marian Vanghelie este renumit pentru perlele gramaticale, precum conjugarea verbului „a fi” la emisiunea 100% sau pluralul „almanahe” pentru cuvântul „almanah” într-o conferință de presă, acest lucru aducându-i porecla de „primarul care este”.



sursa: realitatea.net 


Citește și:

Afaceri penale cu tabletele achiziționate pentru elevi în pandemie. Mai multe persoane, urmărite penal. Marian Vanghelie, pe lista suspecților
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.