Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

Astăzi, 3 aprilie 2024, la sediul Instituției Prefectului, sala Remus Opreanu, a avut loc instruirea, în vederea organizării alegerilor din 9 iunie, a primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale din județul Constanța.

În cele două sesiuni de pregătire, au fost prezenți un număr de 114 primari sau secretari generali ai localităților din județ.

În deschiderea ședințelor, reprezentanții Instituției Prefectului au prezentat măsurile întreprinse până în prezent, dar și cele care urmează, în conformitate cu calendarul electoral, stabilit prin HG numărul 199 din 2024, transmite Instituția Prefectului – Județul Constanța prin intermediul unui comunicat de presă. 

Ulterior, reprezentanții Direcției Județene de Statistică au anunțat că, pe data de 5 mai, va fi anunțat numărul oficial al populației, astfel încât prefectul să poate emite ordinul referitor la numărul de consilieri pe fiecare localitate în parte.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Telecomunicații Speciale va proceda, urmare a comunicării de către Instituția Prefectului, la evaluarea informaticienilor propuși de către primării, urmând ca cei validați să fie desemnați oficial, prin ordin de prefect. Aceștia vor fi instruiți, ulterior, de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă.


Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat un material referitor la legislația în vigoare, incidentă alegerilor din data de 9 iunie 2024.

Totodată, astăzi, prin ordin de prefect, au fost stabilite sediile circumscripțiilor electorale municipale, orășenești și comunale, din județul Constanța, precum și a sediului Biroului Electoral de Circumscripție Județeană numărul 14, Constanța.

În continuare, toate instituțiile implicate vor păstra legătura cu primăriile, răspunzând la orice solicitare, inclusiv pe partea de îndrumare, astfel încât, în data de 9 iunie, cetățenii județului să aibă parte de un scrutin desfășurat în condiții depline de legalitate.

 

Citește și:


Alegeri locale 2024Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista candidaților din partea PUSL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 649

Oficial de la Biroul Electoral Central! În ce ordine vor apărea candidații la alegerile europarlamentare pe buletinul de vot

29 Apr 2024 350

Biroul Electoral Central Candidaturile propuse de partidele politice pentru alegerile europarlamentare, definitive! Vezi lista

29 Apr 2024 451

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 498

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 459

Anunț important de la Curtea de Apel Constanța! Sunt vizate alegerile locale

28 Apr 2024 394

Judecătoria Constanța anunță programul pentru depunerea propunerilor de candidaturi și a contestațiilor

28 Apr 2024 356

Alegeri Locale Constanța 2024 Candidatul independent, Felicia Ovanesian, susținut de un fost primar al municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 1065

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1246

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 500

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 889

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 892

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 478

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1184

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 467