Solidaritate cu românii din diaspora Proteste organizate în țară. La Constanța, azi, ora 18.00, Parcul Primăriei

Au început proteste de amploare în toată țara și în străinătate vis-a-vis de modul în care a fost organizat primul tur al alegerilor prezidențiale în diaspora. În Constanța, protestul se va desfășura în parcul Primăriei, de la ora 18.00. Mulți electori din țară s-au solidarizat cu diaspora și dreptul la vot. Zeci de mii de persoane și-au anunțat prezența la proteste organizate în marile orașe din țară. Programul, aici

La momentul chemărilor la manifestări nimeni nu ştia de comunicatul BEC care demonta minciunile lui Titus Corlăţean 

În mai multe oraşe din ţară şi din străinătate sâmbătă şi duminică se organizează manifestaţii de protest pentru reglementarea votului din dispora. Zeci de mii de persoane și-au anunțat prezența pe paginile de evenimente de pe Facebook la protestele care se vor desfășura sâmbătă și duminică în mai multe orașe din țară și diaspora. Mobilizarea a început ca o mișcare de solidarizare cu cetățenii români din diaspora care nu și-au putut exercita dreptul la vot din cauza organizării lamentabile a alegerilor.
 
Pe lângă solidarizare, pe diferitele grupuri au apărut și o serie de revendicări. Pe cele din diaspora predomină solicitările de secții suplimentare, iar pe cele din țară regăsim intoducerea votului prin corespondență, demisia lui Corlățean, creșterea numărului de secții în diaspora. De menţionat că la ora mobilizărilor pe facebook, precum şi la ora desfăşurării primelor două manifestaţii (Arad şi Sibiu) nimeni nu ştia de comunicatul BEC care demonta marile minciuni ale ministrului Titus Corlăţean, care declarase că „legea nu permite înfiinţarea unor noi secţii de votare în diaspora”.



Sursa: romaniacurata.ro
Video: Protest Timișoara
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.