Nava USS John L. Hall va sosi in portul Constanta

Nava USS John L. Hall va sosi in cursul diminetii de luni, 15 februarie, in portul Constanta, unde va ramane pana vineri, 19 februarie. Vizita face parte din eforturile continue ale Marinei SUA de a consolida partneriatul cu Fortele Navale Romane si de a creste interoperabilitatea in zona Marii Negre.

CARACTERISTICILE NAVEI JOHN L HALL

Deplasament:   4100 tone

Dimensiuni:   Lungime:  453 picioare
    Inaltime la catarg: 47 picioare
    Pescaj:   26 picioare

Echipaj:   21 ofiteri; 15 maistri militari; 160 marinari

Propulsie:   Doua motoare cu turbina de gaz General Electric LM2500,
    Cu un total de 40 000 CP
    O elice cu pas reversibil
    Doua unitati de propulsie auxiliare retractabile

Auxiliare:   Patru generatoare Diesel de serviciu de 1000 KW

Viteza maxima:  Peste 29 de noduri

Aeronave:   Doua elicoptere SH-60B Sea Hawk (LAMPS III) 

Armament:   Mitraliera dublu-rol cu tragere rapida MK 75, cal. 76 mm
    Sistem de tragere pentru lupta la apropiere MK 15 PHALANX

Senzori:   Sonar digital cu raza medie AN/SQS-56
    Sonar tactic remorcat AN/SQQ-19A
    Radar de cautare aeriana cu raza lunga AN/SPS-49
    Radar de cautare la suprafata/navigatie AN/SPS-55
    Sistem digital de control al focului MK 92
    Receptor pentru masuri de sprijin electronic AN/SLQ-32
    Sistem de contramasuri electronice SIDEKICK

Comanda si control:  Computere digitale 3-AN/UYK-7 care integreaza toate sistemele
    de armament si senzori

MISIUNEA NAVEI

USS JOHN L HALL este a 26-a nava din clasa OLIVER HAZARD PERRY de fregate. Portul sau de domiciliu este Mayport, Florida. JOHN L HALL a fost construita la santierele navale BATH IRON WORKS, Bath, Maine si a fost lansata la apa la 26 iunie 1982. Dupa lansare, JOHN L HALL si-a castigat rapid reputatia incorporata in motto-ul sau “Semper Victores” (întotdeauna victorios).

Misiunea navei este aceea de a furniza protectie pentru nave militare si comerciale, forte amfibii si convoaie de aprovizionare. Este capabila sa indeplineasca toate misiunile de securitate maritima, inclusiv operatiuni de interceptare maritima, razboi de suprafata, razboi submarin si aparare antiaeriana. De asemenea, JOHN L HALL executa operatiuni antiteroriste si de lupta impotriva traficului de droguri in Atlantic si Pacific.

USS JOHN L HALL si navele sale surori reprezinta in multe feluri o ruptura cu traditia: un grup propulsor cu turbina de gaz si elice cu pas reversibil, un echipaj mic si un grad inalt de automatizare si informatizare, un sistem de lupta complet integrat, doua hangare pentru elicoptere, propulsie auxiliara pentru a imbunatati la maximum manevrabilitatea, precum si un post de comanda al navei care controleaza directia si viteza direct de pe punte cu o singura persoana. Aceste trasaturi combinate cu o prova foarte ascutita, un raport mic între latimea navei si inaltimea la catarg, manevrabilitate ridicata si profil scazut fac din JOHN L HALL o nava rapida, gata sa intre in lupta pentru a apara natiunea americana si aliatii sai.

AMIRALUL JOHN LESLIE HALL, JR.
(1871-1978)

 Generalul Dwight D. Eisenhower l-a poreclit “Vikingul de Asalt”. Generalul George Patton, un critic acerb al colegilor sai comandanti militari l-a coplesit cu inalte laude. A fost unul dintre cei mai rezistenti si mai buni atleti din istoria Academiei Navale a Statelor Unite.
 Aceste descrieri ale Amiralului John L. Hall Jr., dupa numele caruia a fost botezata nava, se potriveau cu statura sa impunatoare, cu faptele sale indraznete de arme, precum si cu performantele sale atletice. Cu toate acestea, pentru Dr. Susan Hall Godson, nepoata si biografa sa, el era un “urias bland”, cu o doza mai mult decat sanatoasa de modestie.


 Amiralul Hall a fost un stralucit comandant de asalt in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a fost comandantul fortelor amfibii ale Flotei Pacificului a SUA. A fost seful statului major al fortelor navale occidentale in timpul debarcarilor din Africa de Nord in 1942 si a primit Medalia pentru Serviciu Distins pentru deschiderea porturilor si prevenirea sabotajelor in timp ce a detinut functia de comandant al frontierei maritime de nord-vest a Africii.
 In februarie 1943, a devenit comandantul fortelor amfibii in apele nord-africane (Flota a 8-a), pregatind cu profesionalism atat artileristi ai fortelor terestre cat si tunari ai fortelor navale astfel incat misiunile de foc ale navelor sa fie executate in spriijinul direct al inaintarii trupelor si nu doar pentru a lovi tinte ocazionale. Conceptul sau s-a dovedit devastator pentru fortele inamice si diviziile lor de tancuri cand a condus una dintre fortele de asalt majore implicate in ocuparea Siciliei (9-12 iulie 1943) si in debarcarile aprig contestate de la Salerno (9-21 septembrie 1943).
 Aceste realizari indraznete i-au adus doua distinctii Legiunea de Merit. In noiembrie 1943 a preluat comanda Fortei Amfibii 11 din Anglia, primind Medalia pentru Serviciu Distins a Fortelor Terestre pentru extraordinarul mod in care a comandat Forta Amfibie 0 care a debarcat si a sprijinit atat de eficient Corpul 5 Armata in sectorul plajei Omaha pe coasta Normandiei in iunie 1944. A primit o a doua Medalie pentru Serviciu Distins a Marinei pentru comanda Fortei de Atac Sud (TF 55) in timpul invaziei pe durata campaniei din Okinawa. In octombrie 1945 a devenit comandant al fortelor amfibii ale Flotei Pacificului a SUA.
 A fost mai tarziu comandant al districtului naval 14 si comandant al Colegiului de stat major al fortelor armate din Norfolk, Virginia. Din august 1951 si pana la trecerea in retragere in mai 1953 a fost comandantul frontierei maritime occidentale, precum si comandantul Flotei de Rezerva a Pacificului.
 Amiralul Hall s-a nascut in Williamsburg, Virginia si a urmat Colegiul William si Mary pentru trei ani inainte de a se transfera la Academia Navala a Statelor Unite pe care a absolvit-o in 1913. A fost vedeta echipei de fotbal american timp de trei sezoane la William si Mary, apoi pentru patru ani la Academia Navala. In mod remarcabil, a excelat in trei sporturi diferite la Academie si a primit ravnita “Sabie Academica” pentru rezultate atletice extraordinare. Amiralul Hall a incetat din viata in 1978, la varsta de 87 de ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța revine acasă cu caravan „Da, Pot!”

20 May 2024 313

Fotbaliștii de la Farul Constanța au intrat în vacanță. Primul amical din pregătirea de vară, stabilit

20 May 2024 762

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 291

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 562

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 457

UPDATE. Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“

19 May 2024 619

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 657

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 797

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 917

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2571

Cu prilejul Jocurilor Olimpice Loteria Română lansează lozul TEAM ROMANIA

16 May 2024 405

Farul Constanța Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

16 May 2024 632

Farul Constanța Under-18 a pierdut finala Cupei de Tineret, dar vrea să-și ia revanșa în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO)

16 May 2024 668

Festivitate la baza Academiei Hagi Fotbalistele de la Farul Constanța primesc trofeul, medaliile și tricourile cuvenite campioanelor (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 May 2024 962

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 971