INFORMARE PRESĂ

În perioada 15.06.2015 – 31.08.2015, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în  unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
Astfel, au fost verificaţi un număr de 1847 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: Restaurante-831, pizzerii-33, unităţi tip fast-food-165, braserii-75, unităţi tip bufet-99,  unitate tip bistro-1, snack baruri-2, baruri-79, beach baruri-31, pensiuni-12 magazine alimentare- 312, rulote fast food-13, laboratoere cofetărie/patiserie- 82, cofetării/patiserii, 38, tonete îngheţată-12, cantine- 26, pescării-2, brutărie-1, supermarketuri- 4, depozite alimentare -2, gelaterie -1, tabere şcolare-23, unitate produse congelate-1, autofrigorifică- 1, târg de vară –1, unităţi  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  200 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.400 de lei. 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 38.077 kg, lapte şi produse lactate – 9.308 kg,  peşte şi produse din peşte – 10.692 kg, ouă – 715 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 559.467 lei.
În perioada de  desfăşurare a Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost un număr total  de 5 suspiciuni de toxiinfecţii alimentare, nefiind confirmate niciuna până în acest moment.
Cetăţenii pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787 şi la numărul de telefon 0769 054 207  pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presa A.C.E.B.O.P. - privind situația declanșată in rândul crescătorilor și exportatorilor de rumegătoare după anunțul de ridicare a restricțiilor ESB

20 Jan 2016 1284

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa

04 Jan 2016 1896

Comunicat de presa ref HG privind suplimentarea bugetului ANSVSA pe anul 2015

23 Dec 2015 2896

Comunicat de presă ANSVSA

19 Oct 2015 1758

Comunicat de presă ANSVSA

05 Oct 2015 1739

Comunicat de presă ANSVSA

21 Sep 2015 1746

Comunicat de Presă - ANSVSA

08 Sep 2015 1622

Buletin informativ - MAE - 26 august 2014

26 Aug 2014 1493