Comunicat de presa privind amanarea deschiderii pescuitului cu navodul in RBDD

Amânarea deschiderii pescuitului cu năvodul în perimetrul RBDD
 
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, interzicerea utilizării năvodului în perimetrul RBDD până la data de 1 octombrie 2015.

Ordinul nr. 307/152 din 4 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii prevede la art.8  “ (2) Se interzice folosirea năvoadelor în delta şi în lunca inundabilă a Dunării în perioada 1 aprilie - 31 august inclusiv şi în complexul Razim - Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie - 30 septembrie inclusive” însă din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, care au determinat scăderea nivelului apei în complexele lacustre din RBDD, s-a considerat că utilizarea acestor unelte în activitatea de pescuit comercial ar putea avea un impact negativ asupra biodiversităţii. Această decizie de amânare a fost luată şi urmare consultărilor avute în cadrul Şedinţei Comisiei Interne de Analiză a ARBDD şi a punctului de vedere emis de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

Decizia Guvernatorului ARBDD a fost emisă, în conformitate cu următoarele acte normative:
- Legea nr. 82/1993 cu modificările şi completările ulterioare;
- H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare;
- OUG 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice;
- OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura cu modificările şi completările ulterioare.
- Ordinul nr. 307/152 din 4 februarie 2015 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.