Comunicat de presa - Proiect APDC Cumpana - aprilie 2016

Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna derulează, în parteneriat cu Primăria Cumpăna şi cu Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, proiectul  „Un viitor mai bun pentru copiii noştri”, ce are drept scop prevenirea  abandonului şcolar pentru un număr de 25 de copii din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, precum şi prevenirea marginalizării elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din familii cu posibilităţi reduse sau din familii aflate într-o perioadă mai dificilă prin facilitarea accesului la activităţi extra-şcolare şi reducerea riscului de excluziune socială.

Grupul ţintă este format din 25 de copii, elevi ai Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, din ciclul primar şi gimnazial, beneficiari direcţi ai serviciilor sociale din comuna Cumpăna. Proiectul are în vedere şi creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii şi al părinţilor pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi cel al excluziunii sociale.

Beneficiarii proiectului au primit astăzi, 6 aprilie 2016, prin intermediul proiectului, sprijin material constând în alimente (orez, făină, zahăr, ulei, mălai, paste făinoase, bulion, conserve şi carne de pui) şi produse igienico-sanitare (săpun, şampon, detergent). Situaţia lor şcolară – notele la învăţătură şi absenţele – sunt monitorizate pe toată perioada derulării proiectului de către cadrele didactice ale Liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, în parteneriat cu Primăria Cumpăna– Serviciul de asistenţă socială şi cu voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară. De asemenea, tot în cadrul proiectului au fost achiziţionate şi distribuite rechizite necesare desfăşurării activităţilor în cadrul Centrului de tip after school din localitate în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”.

Proiectul „Un viitor mai bun pentru copiii noştri”, finanţat de Fundaţia Principesa Margareta a României şi Fundaţia Vodafone, se desfăşoară în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016. Activităţile se derulează în cadrul Centrului de tip afterschool din comună, prin implicarea cadrelor didactice, a voluntarilor şi a părinţilor, precum şi a altor membri ai asociaţiei şi comunităţii. Valoarea totală a proiectului este de 9.000 lei. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.