Intrunirea Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania


COMUNICAT DE PRESA

Astazi, 20.08.2009, ora 11.00 la sala muzicala din cadrul Bibliotecii Judetene Constanta a avut loc intrunirea Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania.
Obiectivele intalnirii au fost :
- Criteriile de stabilire a serviciilor catre populatie pe care trebuie sa le presteze administratia publica locala;
- Standardele de calitate a serviciilor publice;
- Stabilirea standardelor de cost in administratia locala, astfel incat acestea sa fie incluse in proiectul bugetului de stat pe anul 2010 pe cele 2 capitole : de functionare si de dezvoltare
- Ierahizarea localitatilor  in functie de numarul locuitorilor, in conditiile in care toti cei din administratia publica locala avem aceeasi tinta – cetateanul. Ierarhizarea sa fie una singura, in functie de numarul de locuitori, indiferent ca este comuna, oras, municipiu.
- Identificarea atributiilor specifice autoritatilor administratiei publice locale in vederea stabilirii numarului de personal strict necesar care sa fie in masura sa indeplineasca aceste atributii.
- Salarizarea personalului din administratia publica locala in functie de numarul de locuitori, suprafata intravilanului.
- Salarizarea unitara a functionarilor de la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, consiliilor judetene, avand in vedere realizarea aceluiasi act administrativ.
La acest capitol, dl.  Anghel Nicolae primarul  comunei Castelu a avut urmatorul punct de vedere : sustine reducerea personalului primariei Castelu. Nu este de acord cu solicitarile tuturor primarilor din tara privind cresterile salariale pentru nici un salariat din administratia publica locala mai inainte de 1 mai 2010., iar cine nu este multumit de salariul actual sa-si caute alt loc de munca.
Sedinta s-a incheiat cu procesul verbal semnat de primarii si reprezentantii comunelor membre ale Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania.
Acest act va fi transmis mass – mediei si sustinut in fata reprezentantilor administratiei publice centrale : Guvern, Parlament, Presedentie, printr-o manifestare publica ce va avea loc la o data ce va fi comunicata in timp optim. Un numar de 5 primari  va reprezenta Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania la activitatea organizata la nivel national privind propunerile legislative care vizeaza reducerile de personal din cadrul administratiei publice locale.


PRESEDINTELE FILIALEI JUDETENE  CONSTANTA A
ASOCIATIEI COMUNELOR DIN ROMANIA

Ec. Mariana Gaju

Primarul comunei Cumpana


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Pericolul din spatele cumpărăturilor online

04 May 2024 359

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 541

Rezultatul licitației publicat în MO Primăria Constanța a vândut un teren din zona Campus (DOCUMENT)

03 May 2024 810

PMP a atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o hotărâre a BEC privind reprezentarea în secţiile de vot din străinătate şi a cerut anularea ei

03 May 2024 371

Licitații Constanta Vodafone Romania asigură servicii de telefonie mobilă pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța (DOCUMENT)

03 May 2024 339

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 384

O nouă gelaterie, deschisă în Constanța. Iată unde are sediul

02 May 2024 593

Firme Constanța Un nou restaurant, deschis în comuna Tortoman. Iată cine îl administrează

02 May 2024 623

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Mangalia. Iată cu ce se ocupă Badber Nav SRL

02 May 2024 492

O nouă societate, deschisă în municipiul Constanța. Iată cu ce se ocupă

02 May 2024 505

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 1012

APM Constanța va emite acordul de mediu Activitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră, desfășurată de GeoEcoMar

02 May 2024 395

Prefectura cere anularea ei în instantă În 2023, Consiliul Județean Constanța a adoptat nelegal o hotărâre pe care secretarul județul a anunțat că nu o va contrasemna. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

02 May 2024 705

Primăria Independența, județul Constanța, a cumpărat servicii pentru proiectarea locurilor de joacă. Care este valoarea contractului (DOCUMENTE)

02 May 2024 447

Firme Constanța Restaurant nou, deschis în municipiu. Iată cine îl conduce

02 May 2024 440