S-A DAT TRAS CORTINA PESTE CEA DE-A SASEA EDITIE A FESTIVALULUI „MICUL ARTIST”

micul_artist_1.jpgAseara, pe scena Teatrului Liric din Craiova au fost premiaţi cei mai talentaţi copii din România, participanţi la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii MICUL ARTIST, Craiova 10-12 septembrie 2009.

Timp de trei zile, 38 de mici artişti din toate colţurile ţării au impresionat publicul craiovean cu vocile lor remarcabile. Nivelul participanţilor a fost foarte ridicat juriul întâmpinând mari dificultăţi în procesul de selecţie a câştigătorilor.

Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani (neîmpliniţi), având o singură secţiune - interpretare. S-au acordat premiile I, II, III, menţiuni, la fiecare categorie de vârstă, trofeul festivalului precum şi premii speciale în funcţie de opţiunile juriului, presei sau sponsorilor.

Aseară, juriul alcătuit din Mihai Trăistariu, Claudiu Bulete, Doina Moroşsanu şi Dan Dinulescu au înmânat premiile laureaţilor ediţiei a şasea a Festivalului „Micul Artist". Juriul, condus de celebrul cântăreţ Mihai Trăistariu, a acordat note peste opt, recunoscând valoarea concurenţilor preselectaţi anul acesta.

 

Astfel trofeul festivalului a trebuit împărţit între trei domnişoare talentate care au obţinut 10 pe linie din partea juriului: Alina Amon (17 ani, din Craiova), Andreea Oana Olariu (12 ani, din Constanţa) şi Georgia Dascălu (13 ani, din Bucureşti).

Premiul „MIHAI TRĂSTARIU", inaugurat acum doi ani la Craiova, a fost înmânat de către artist Georgiei Dascălu din Bucureşti.

Premiile speciale au mers către RUS PATRICIA (11, din Arad), PUIU DIANA (10 ani, din comuna Frăsinet, judeţul Teleorman), EKART BIANCA (11 ani, din Vulcan), ALINA VASILE ( 13 ani, din Craiova).

Premiul „Amon Music" şi Premiul „Best Show" îi aparţin de aseară FRANCESCĂI PÂRVĂNESCU (13 ani, din Craiova).

La categoria I, Premiul I i-a fost acordat lui ATÂRGOVIŢOAIE ŞTEFAN, cu piesa MAMA (8 ani, din Iaşi); PREMIUL II a fost câştigat, cu acelaşi punctaj, de CREŢU ANDRADA (9 ani, din Dr. Tr. Severin) şi de OLTEANU BIANCA (9 ani, din Bucureşti); PREMIUL III a mers la bunica Majed-Mihai Sebastian (8 ani, din Craiova) şi la CENUŞE OANA (8 ani, din Dr. Tr. Severin). MENŢIUNILE au fost acordate MARIEI SĂNDULESCU (7 ani, din Dr. Tr. Severin), lui VALENTIN DANIEL POIENARIU (9 ani, din Mioveni), lui DRAGOŞ SEBASTIAN LEONTE (9 ani, din Petrila), ALEXIEI ROMAN (7 ani, din Craiova) şi DIANEI MIHĂLAŞCU (6 ani, din Buzău).

La categoria II, PREMIUL I i-a revenit IOANEI VIŞINESCU (14 ani, din Piteşti),FRANCESCĂI PÂRVĂNESCU (13 ani, din Craiova), LAVINIEI IONIŢĂ (12 ani, din Bucureşti). PREMIUL II - BĂLUŢĂ CLAUDIU (11 ani, din Constanţa) şi CROITORESCU ANASTASIA (13 ani, din Craiova). PREMIUL III - CAPITĂNESCU ALEXANDRA (10 ani, din Dr. Tr. Severin), STAN BIANCA (11 ani, din Craiova). MENŢIUNILE au fost primite de către CIORA VALENTINA (12 ani, din Petroşani), SELEA IULIAN (12 ani, din Piteşti), STREINU TABITA (10 ani, din Dr. Tr. Severin), DICU EVELYN (13 ani, din Rm. Valcea).

La categoria III, PREMIUL I a fost înmânat lui Sergiu Botezatu (14 ani, din Petroşani), care a impresionat audienţa printr-un duet de excepţie cu doamna Doina Moroşanu. PREMIUL II a mers la Constanţa către RALUCA SOFRONE (16 ani) şi ALEXANDRU FLOREA ( 17 ani). PREMIUL III a fost obţinut de CARMEN VODĂ din PIATRA NEAMT(16 ani). MENŢIUNILE au fost acordate MĂDĂLINEI RADU (14 ani, din Bucureşti), LAUREI OLTEANU (17 ani, din Bucureşti) şi lui ADRIAN BORCEA (15 ani, din Vulcan).

micul_artist_2.jpgFestivalul „MICUL ARTIST" este unul din cele mai importante evenimente culturale pentru copii din Romania. Evenimentul oferă cadrul de afirmare a unor talente autentice, pe de o parte iar pe de altă parte încurajează schimburile cultural-artistice, dar şi fair-playul între concurenţi, punând un accent deosebit pe dezvoltarea personală a fiecărui copil.

Astfel, în cadrul zilelor petrecute la Craiova copii şi părinţii au participat la workshop-uri diferite, au făcut echitaţie la Hipodromul Craiova şi au participal la Carnavalul copiilor, karaoke pentru părinţi şi concurs de dans.

Concluziile workshop-ului pentru părinţi au vizat trasarea unor recomandări generale pentru toţi organizatorii de festivaluri, principii etice care ar trebui să stea la baza organizării oricărui eveniment de acest tip adresat copiilor şi tinerilor: corectitudinea juriului (imposibilitatea unui membru al juriului de a fi profesor al vreunui copil participant la festival sau punctarea de către ceilalţi membri ai juriului a copiilor care îi cântă compoziţiile), transparenţa rezultatelor (existenţa unei discuţii constructive după Gala Laureaţilor între juriu şi participanţi - o sesiune de feed-back) şi tratamentul nediscriminator între concurenţi - şanse egale.

Detalii pot fi găsite accesând http://arti.ro/miculartist/.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă, in 2009 având alături de noi, momentan, ca principali parteneri Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local al Copiilor Craiova, Teatrul Liric „Elena Teodorini", Regia Autonomă de Transport Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu", Revista Doxi, Editura CD Press, TVS Craiova, Star Events, Mercur, Gazeta de Sud, Craiova.ro şi Media Team.

Informatii suplimentare se pot obţine pe adresa de mail a festivalului: miculartist2009@yahoo.com.

Presedinte Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă,
Cristina Catană

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nicoleta

09 Feb, 2010 21:07

S-a facut o greseala:la categoria III cu mentiune Olteanu Laura Andreea (17 ani) este din Sinaia nu din Bucuresti.

gaby

15 Sep, 2009 23:36

acest festival a fost de la cap la coada gandit si organizat foarte bine. felicitari! mai venim si la anul!!!! multa bafta!

floridana

14 Sep, 2009 14:52

A fost un festival extraordinar! Toti copiii au plecat prieteni! Tinerii organizatori sunt niste inimosi!

alin

14 Sep, 2009 04:47

super festival. totul a fost ireprosabil. probabil cel mai bun festival pt copii din romania. organizarea,cazarea, programul, jurizarea si sonorizarea au fost de nota 10. felicitari organizatorilor si concurentilor. un parinte!

Articole asemanatoare

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 3290

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

15 May 2024 549

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 503

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 659

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 604

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 602

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 913

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 569

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 938

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1592

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 434

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 485

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1966

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 706

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1101