Egalitatea între femei şi bărbaţi pe piaţa muncii a înregistrat rezultate pozitive şi datorită promovării de către Camerele de Comerţ şi Industrie din România

Bucureşti 31 mai: Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, a organizat, în parteneriat cu Roland Berger Strategy Consultants, workshop-ul naţional în cadrul iniţiativei Equality Pays Off / Egalitatea dă rezultate, parte a Strategiei Directoratului General pentru Justiţie privind Egalitatea între Femei şi Bărbaţi 2010 - 2015.
Iniţiativa menţionată mai sus este un demers care vizează atingerea unuia dintre obiectivele fundamentale ale Uniunii Europene - egalitatea între sexe, îndeosebi pe piaţa muncii - şi se adresează unui număr de peste 40.000 de companii din 34 de ţări europene (cele 27 de state membre UE, Croaţia, Turcia, Macedonia, Serbia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein).
“Camerele de Comerţ şi Industrie au fost printre primele organizaţii din România ce s-au aliniat la curentul global de promovare a egalităţii de şanse. În acest sens prin acţiunile realizate, am încercat să răspândim această gândire în întreaga comunitate de afaceri românească”, se arată în mesajul de bun venit al ES Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov, transmis de dra Cristina Mihai, Director Direcţia de Reprezentare Camerală. De altfel, Camerele de Comerţ s-au implicat constant în promovarea egalităţii dintre sexe pe piaţa muncii, încă de la începutul anilor 2000.
S-au analizat pentru început indicatorii care arată imaginea potenţialului de muncă al femeilor, diferenţa salarială dintre femei şi bărbaţi fiind în România sub media UE. Pe parcursul atelierelor s-au prezentat punctele-cheie pentru atragerea rezervei de talente din rândul femeilor într-o manieră mai eficientă. Pentru atingerea acestui scop este necesar să fie incluse principiile egalităţii dintre femei şi bărbaţi în strategia corporatistă.
O companie poate implementa aceste deziderate prin evitarea stereotipurilor din procedeul de recrutare, apoi prin crearea unui sistem de remuneraţie corect şi transparent, dar şi prin consolidarea echilibrului muncă-viaţă personală al angajaţilor lor.
Aplicarea celor de mai sus într-o companie lider mondial, progresele realizate pe această linie au constituit subiectul unei prezentări tip studiu de caz susţinută de reprezentantul Microsoft România, dl. Mihai Bonta. Proiectele reuşite şi secretele succesului în menţinerea forţei de muncă de vârf într-o companie de top, cum ar fi programe de mentoring, au fost exemplificate şi de dna Dragoescu, Manager Talente şi Recrutare Vodafone România.
Ca şi în alte state europene, grupul ţintă căruia i se adresează proiectul a fost reprezentat de lideri ai mediului de afaceri şi factori decizionali, urmărindu-se evidenţierea modelului de afaceri capabil să valorifice potenţialul de forţă de muncă feminină şi să sprijine companiile în atragerea candidaţilor de top în procesul de selecţie a angajaţilor. Aşadar manageri din companii multinaţionale şi locale au constituit audienţa acestui workshop extrem de atractiv, nu numai pentru publicul feminin.
Prin implicarea în acest proiect, Camera Naţională  îşi propune să ajute mediul de afaceri din ţara noastră să depăşească provocările şi eventuale discrepanţe care apar pe piaţa muncii printr-o mai bună integrare a forţei de muncă feminine.

Direcţia Reprezentare Camerală

Biroul Relaţii Publice

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident rutier cu o mașină de poliție în intersecția Dacia (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2024 708

UPDATE. Știri Constanța Eveniment rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero. Intervine o ambulanță (FOTO)

15 May 2024 601

UPDATE Județul Constanța Accident rutier între Poarta Albă și Nazarcea! Intervin pompierii

14 May 2024 742

Știri Constanța Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei - un biciclist a fost rănit

14 May 2024 458

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „S-a desvoltat într-un mod vertiginos, timp în care şi-a încincit populaţiunea“ (I)

13 May 2024 722

Lumea marinarilor Pilda Maiorului Murgescu. O eroare perpetuă

13 May 2024 533

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2512

Horoscop pentru luni, 13 mai 2024. Se anunță o zi cu stări de spirit contradictorii pentru una dintre zodii

13 May 2024 572

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 1009

#DobrogeaDigitală „Administraţia românească a luat în primire un sat turcesc în ruină, Kiustendje“

09 May 2024 1288

#DobrogeaDigitală Legenda originii primului nume al orașului Constanța - „S-a numit «Tomi» de la verbul grecesc «temno», adică a ciopârţi“

08 May 2024 926

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 562

Horoscop pentru luni, 06 mai 2024. Apar schimbări în domeniul profesional pentru una din zodii

06 May 2024 526

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 1119

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 805