Excelenţa Sa, Ambasadorul Cehiei în România, în vizită la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

În data de 15 iulie 2014, domnul Ion Dănuţ Jugănaru, Director General şi Preşedinte în exerciţiu al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a primit vizita Excelenţei Sale, domnul Jiřί Šitler, Ambasadorul Cehiei în România.
În cadrul întâlnirii, domnul Director General Ion Dănuţ Jugănaru a avut plăcerea de a prezenta aspecte privind economia judeţului Constanţa, sectoarele cele mai active din judeţ, investiţiile din regiune şi oportunitaţile de cooperare ale firmelor româneşti, precum şi aspectele care au un rol important asupra dezvoltării comerţului şi industriei în judeţul Constanţa şi în Dobrogea. Nu în ultimul rând, domnul Jugănaru a prezentat preocupările şi activităţile Sistemului Cameral din România şi a vorbit despre implicarea acestuia în dezvoltarea mediului de afaceri.
            În judeţul Constanţa, conform datelor statistice furnizate de Oficiul Registrului Comerţului Constanţa, la data de 24.06.2014, erau înregistrate 8 societăţi cu capital ceh, clasând astfel Cehia doar pe poziţia 38, în clasamentul pe ţări, după numărul de firme cu capital străin înmatriculate în judeţul Constanţa. Din acest motiv, a fost agreată, de către ambele părţi, necesitatea ca atât Ambasada Republicii Cehia din România, cât şi CCINA Constanţa să depună eforturi sporite, în vederea atragerii de investitori din această ţară, în judeţul Constanţa, prin informarea potenţialelor firme interesate despre oportunităţile de afaceri din judeţul nostru.
Excelenţa Sa, domnul Ambasador Jiřί Šitler a mulţumit domnului Director General-Preşedinte în exerciţiu al CCINA pentru primire. Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a deschiderii şi disponibilităţii pentru o colaborare eficientă, pe viitor.
 
Lucia Calenici
Purtător de cuvant

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discuţii privind atragerea investitorilor cehi în Constanţa Ambasadorul Republicii Cehe în România, în vizită la CCINA

16 Jul 2014 1891

Ambasadorul Cehiei în România, în vizită la Constanţa

15 Jul 2014 1728