Reuniune de Afaceri România - Libia

COMUNICAT DE PRESĂ

Reuniune de Afaceri România - Libia
Miercuri, 29 mai 2013: Palatul Camerei de Comerţ Naţionale a României a găzduit o reuniune de afaceri româno - libiană, cu prilejul misiunii economice exploratorii întreprinse în România de reprezentanţii societăţii comerciale libiene Sahara Co, societate specializată în contractare de servicii în construcţii, infrastructură, petrol şi gaze.
Reuniunea a avut ca obiective principale valorificarea şi consolidarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, reluarea cooperării economice tradiţionale şi stimularea parteneriatelor bilaterale în construcţii şi infrastructură în Libia.
În acest sens oaspeţii libieni au prezentat proiectele concrete aprobate de Guvernul libian, în domeniul construcţiilor civile şi sociale, consolidarea clădirilor deteriorate, construcţia şi refacerea de drumuri, angajarea de lucrări de întreţinere a instalaţiilor petroliere, de apă şi gaze. Interesul major al libienilor a vizat prezentarea oportunităţilor şi proiectelor existente şi importul din România de materiale de construcţii, în special ciment, prefabricate, lemn şi mobilă, oţel, etc.
Domnul Awidat M. Awidat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Sahara Co, a subliniat importanţa contactelor de afaceri personale, şi a evidenţiat în cadrul intervenţiei sale: “Libia este o ţară a oportunităţilor. Companiile româneşti sunt aşteptate să se întoarcă în Libia pentru a reconfigura platforma de cooperare tradiţională româno - libiană. Piaţa libiană nu este afectată de criza financiară mondială, este deschisă pentru constituirea de societăţi mixte, încheierea de parteneriate, semnarea şi executarea contractelor şi proiectelor deja începute pentru refacerea Libiei”.
Întâlnirea a reprezentat o platformă de networking eficientă, participanţii români - oameni de afaceri cu activităţi în construcţii, prelucrarea lemnului, servicii în construcţii, majoritatea cu o vastă experienţă în Libia sau în ţările din Golf, dezbătând pe larg aspectele derulării de afaceri în Libia: legislaţie în domeniu, riscuri şi asigurări. Discuţiile de afaceri individuale s-au concentrat pe posibilităţile de cooperare, furnizare de produse şi servicii pentru industria de construcţii şi de constituire de societăţi mixte (fabrici de ciment şi de materiale de construcţii în Libia).
Reuniunea de afaceri, ce s-a bucurat aprecierea oamenilor de afaceri prezenţi - dovada care a reconfirmat interesul şi importanţa consolidării relaţiilor tradiţionale dintre România şi Libia, în special în domeniile construcţiilor şi infrastructurii rutiere, s-a încheiat cu speranţa că discuţiile de afaceri vor avea rezultate concrete în viitor.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe







Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „Într-adevăr Constanţa păşeşte pe calea progresului“ (II)

15 May 2024 506

Știri Constanța Accident rutier cu o mașină de poliție în intersecția Dacia (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2024 855

UPDATE. Știri Constanța Eveniment rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero. Intervine o ambulanță (FOTO)

15 May 2024 676

UPDATE Județul Constanța Accident rutier între Poarta Albă și Nazarcea! Intervin pompierii

14 May 2024 773

Știri Constanța Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei - un biciclist a fost rănit

14 May 2024 464

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „S-a desvoltat într-un mod vertiginos, timp în care şi-a încincit populaţiunea“ (I)

13 May 2024 777

Lumea marinarilor Pilda Maiorului Murgescu. O eroare perpetuă

13 May 2024 539

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2556

Horoscop pentru luni, 13 mai 2024. Se anunță o zi cu stări de spirit contradictorii pentru una dintre zodii

13 May 2024 579

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 1018

#DobrogeaDigitală „Administraţia românească a luat în primire un sat turcesc în ruină, Kiustendje“

09 May 2024 1294

#DobrogeaDigitală Legenda originii primului nume al orașului Constanța - „S-a numit «Tomi» de la verbul grecesc «temno», adică a ciopârţi“

08 May 2024 933

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 562

Horoscop pentru luni, 06 mai 2024. Apar schimbări în domeniul profesional pentru una din zodii

06 May 2024 529

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 1125