CERONAV – un nou director, aceeași viziune

CERONAV – un nou director, aceeași viziune
 
În conformitate cu Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, nr.2278, din data de 13.12.2023, semnat de domnul Sorin Mihai Grindeanu, domnul Teodor Popa a fost numit Director General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV.
Pe această cale, domnul Popa dorește să mulțumească presei pentru mesajele de încurajare și susținere pe care le-a primit în această perioadă.
De asemenea, noul Director General își propune să continue proiectele în derulare, să mențină și să impulsioneze activitatea CERONAV pe un drum eficient, contribuind la optimizarea atribuțiilor instituției, atât în interesul personalului navigant, cât și al angajaților.
Domnul Teodor Popa își exprimă toată considerația pentru relatările presei în privința realizărilor pe care CERONAV le-a avut de-a lungul  anilor. Totodată, având în vedere strategia pe termen lung și în baza unei analize de ultimă oră, se constată acțiuni și proiecte care pot fi îmbunătățite și care vor fi prioritare în activitatea ce urmează.  
Pentru a informa corect opinia publică și pentru a nu lăsa subiecte de discuție, activitatea domnului Popa a fost în permanentă legătură cu activitatea de pregătire a personalului navigant și chiar direct implicat în serviciul la bordul navelor de transport maritim.
Domnul Popa a absolvit Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1981 și Universitatea din Galați, Facultatea Mecanică, secția Nave, în 1986. În anul 1998 a obținut titlul de doctor în științe la Universitatea ”Dunărea de Jos”, Galați, sub îndrumarea renumitului și regretatului profesor universitar Dr. Ing. Ion C. Ioniță.
După absolvire a fost încadrat asistent universitar la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, actualul ANMB. Activitatea didactică a fost continuată, după demisia din Ministerul Apărării Naționale, în 1993, la Universitatea “Ovidius” din Constanța - Facultatea de Inginerie, ca șef de lucrări, apoi din 2004, Conferențiar Universitar.
Din 1995 este angajat al CPPMC Constanța, actual CERONAV, unde a promovat prin toate funcțiile de expert consultant, îndeplinind de-a lungul anilor și funcții de conducere: Șef Serviciu Programare (perioada 1996 – 2003), Șef Serviciu Inginerie și Nave cu Caracteristici Speciale (perioada 2013 – 2019), Director Studii (perioada 2019 – 2023).
            Deține brevetul de șef mecanic maritim din anul 2003,  îndeplinind această funcție la bordul navelor oil/chemical și LPG, în cadrul mai multor companii de navigație (HSM, Dubai Shipping, V Ships France).
       
          În perioada 2008 – 2010 a fost Technical Adviser la SIGTTO, cu sediul la Londra, ca reprezentant al GOLAR Management.
          Începând cu 1998 a reprezentat atât România, cât și SIGTTO la lucrările a peste 50 de comitete și subcomitete ale  Organizației Maritime Internaționale – IMO, în multe dintre situații fiind șef de delegație.
         Este expert tehnic judiciar acreditat de Ministerul Justiției din România și are calitatea de asesor și evaluator acreditat de SQA.
         A fost membru și manager în diverse proiecte europene, în care CERONAV a fost implicat.
         A publicat zeci de articole de specialitate în diverse reviste sau jurnale ale conferințelor internaționale la care a participat. De asemenea, a publicat 9 lucrări tehnice de specialitate.

        Este membru în mai multe asociații profesionale: Nautical Institute, SORGING, Asociația Termotehnicienilor din România, Aasociația Absolvenților Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza - unde este și Președinte Executiv și Președinte al Consiliului Director.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.