Asociaţia fondată de Oancea, un nou contract cu Primăria Constanţa pentru plajele din Mamaia şi din municipiu (document)

  • A fost atribuit contractul pentru serviciului de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia
  • Valoarea acestuia este de 2.884.207. 83 de lei fără TVA
  • Prestatorul este Asociaţia Naţională a Scafandrilor profesionişti şi Salvamarilor din România, fondată de Gheorghe Oancea

Primăria Constanţa a organizat o nouă licitaţie pentru achiziţia serviciului de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia. Valoarea achiziţiei a fost de 2.884.207. 83 de lei fără TVA.
Astfel, municipalitatea din Constanța a încheiat și anul acesta contractul 76914/2019 pentru serviciul de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia tot cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, în calitate de prestator, reprezentată prin director tehnic, Gabriel Culea.
 

Obiectul contractului   

Serviciile de salvare acvatică - salvamar şi posturile de salvare acvatică - salvamar au următoarea structură: sezon cu afluenţă mare de turişti ( perioada 1 iunie - 15 septembrie = 107 zile; sezon cu afluenţă redusă de turişti (perioadele 1 - 31 mai şi 15 - 30 septembrie = 46 de zile), extrasezon (lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie = 213 zile).
 
Serviciul se va derula pe o perioadă de 12 luni, cu următoarea structură: sezon de vârf (perioada 1 iunie - 15 septembrie = 107 zile), sezon cu afluenţă redusă de turişti (perioadele 1 - 31 mai şi 15 - 30 septembrie = 46 de zile), extrasezon (lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie = 213 zile).
 
Prestatorul se obligă să asigure programul de lucru al posturilor de salvare şi al ambarcaţiunilor în sezonul estival, zilnic, între orele 8.30 şi 19.30. Prestatorul îşi asumă responsabilitatea cu privire la calificarea personalului necesar îndeplinirii obiectului contractului în condiţii de calitate.
 

Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România 

Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, trecut în nefiinţă în 2013, cel care a fost şi primul preşedinte al acesteia. Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social-umanitar. Asociaţia are și o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie.

De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri. Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani. Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.

În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani.

Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale într-o discreţie totală. El a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding.
Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România deţine active imobilizate de 4.216.488 de lei, active circulante de 230.665 de lei și capitaluri proprii de 3.943.446 de lei.


În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a contractului.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stațiile salvamarilor cumpărate de la Axel Telecom & Technologies. Firma fondată de fratele directorului de la Delfinariu, contract cu Primăria Constanța

31 Jul 2020 2813

Asociația Operatorilor de Plajă „Litoral” s-a ocupat de salvamari și de posturile de prim-ajutor la Mangalia (documente)

30 Jun 2016 2349