Autoritatea Navală Română va asiguea securitatea cibernetică a sistemelor informatice. Ce firmă a fost angajată (DOCUMENT)

  • Atribuirea a avut loc pe 14 aprilie, însă rezultatul a fost afișat pe 26 aprilie 2022
 
Autoritatea Navală Română a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru achiziția unei soluții de securitate cibernetică a sistemelor informatice ANR, pentru o perioadă de 3 ani.
 
Atribuirea a avut loc pe 14 aprilie, însă rezultatul a fost afișat pe 26 aprilie 2022. Soluția de protecție de tip NGFW (Next Generation Firewall), care aplică deciziile asupra traficului în funcție de identitatea utilizatorilor și a aplicațiilor care îl generează și care implementează modalități de inspecție a conținutului traficului, inclusiv încadrarea categorială a resurselor internet și prelucrarea conținutului datelor nestructurate – fișiere – tranzitate) va fi instalată în locația centrală, înlocuind soluția existentă cu o arhitectură destinată să folosească integral resursele de calcul fără penalități de performanță în situații de avarie și va extinde funcțiile de protecție implementate în prezent cu funcții destinate prevenirii atacurilor informatice folosind vectorii de atac e-mail și descărcare de fișiere din internet, atacuri pentru care nu există o caracterizare (semnătură, tipar trafic) în momentul în care survin, printr-o componentă de execuție în mediu controlat (sandboxing) și de dezactivare a conținutului periculos din documentele prelucrate.
 
Soluția ofertată va crește eficiența operațiunilor de administrare și monitorizare prin implementarea redundantă a componentei de management a configurațiilor și politicilor de protecție și prin implementarea separată a componentei de colectare și gestiune a înregistrărilor jurnal și de agregare, corelare și raportare a evenimentelor.
 
Soluția de protecție ofertată va integra comunicația tutelată criptată cu cele 5 locații din teritoriu și va aplica măsurile de protecție implementate asupra traficului generat de acestea. Soluția de protecție ofertată va integra funcționalitățile de acces remote existente, aplicând măsurile de protecție implementate asupra traficului generat de utilizatorii operând în afara perimetrului rețelei. Soluția ofertată va permite conectarea simultană a 200 de utilizatori, independent de numărul de clienți software de acces remote instalat pe stațiile de lucru ale beneficiarului. Soluția ofertată va reduce operațiunile de administrare ale rețelei existente prin reducerea cerințelor de conectivitate și va elimina operațiunile de replanificare și reconfigurare a rețelei pentru asigurarea condițiilor de scalabilitate.
 
Pentru caracterizarea soluției în termenii funcționalităților și a parametrilor de performanță solicitați, caietul de sarcini distinge trei blocuri funcționale:
- Componenta centrală de protecție de tip NGFW,
-Componenta de determinare a gradului de pericol prezentat de fișierele identificate în trafic,
-Componenta de gestiune centralizată a configurației, jurnalizării și raportării.
 
Caracteristicile funcționale și de performanță enumerate în continuare au caracter minim necesar și eliminatoriu în evaluarea ofertelor. Întrucât funcționarea soluției necesită integrarea tuturor componentelor din perspectiva prelucrării fluxurilor de trafic, a gestiunii configurațiilor și a politicilor de protecție și a monitorizării, este obligatoriu ca toate componentele blocurilor funcționale ale soluției, atât repere hardware cât și software, inclusiv tehnologiile de protecție implementate în cadrul acestora, să fie dezvoltate și suportate de același producător.
 

Nu vor fi acceptate componente sau produse pentru care producătorul a anunțat public încheierea ciclului de vânzare cu mai puțin de 12 de luni înaintea datei ofertării.
 
Valoarea finală a achiziției a fost de 1.350.601,92 lei, iar firma câștigătoare este Safetech Innovations SA.

 
Despre Safetech Innovations SA
 
Firma a fost înființată în anul 2011, cu sediul în București, pe strada Frunzei. Acționari sunt Victor Gânsac, Paul Rusu, fiecare cu 40% din acțiuni și Listă persoane fizice și juridice – 20%. Administrator este Victor Gânsac. În anul 2020, firma a raportat 40 de salariați, cu o cifră de afaceri de 14.721.560 lei, cu un profit de 3.092.618 lei. Compania a încheiat 51 contracte de achiziții publice in valoare totală de 7.668.681,12 lei.
 
Victor Gânsac mai apare în firmele Betamont Infrastructură Geie, Safetech Intelligence SRL. Paul Rusu apare în Betamont Infrastructură Geie, Safetech Intelligence SRL.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

ANR interzice accesul navelor sub pavilion Rusia în porturile din România
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 453

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 451

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 668

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 507

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 542

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 585

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 639

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3650

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 773

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 689

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 686

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 640

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1822

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1281

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără motorină și benzină pentru nave (DOCUMENT)

15 Dec 2023 756