Autoritatea Navală Română va asiguea securitatea cibernetică a sistemelor informatice. Ce firmă a fost angajată (DOCUMENT)

  • Atribuirea a avut loc pe 14 aprilie, însă rezultatul a fost afișat pe 26 aprilie 2022
 
Autoritatea Navală Română a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru achiziția unei soluții de securitate cibernetică a sistemelor informatice ANR, pentru o perioadă de 3 ani.
 
Atribuirea a avut loc pe 14 aprilie, însă rezultatul a fost afișat pe 26 aprilie 2022. Soluția de protecție de tip NGFW (Next Generation Firewall), care aplică deciziile asupra traficului în funcție de identitatea utilizatorilor și a aplicațiilor care îl generează și care implementează modalități de inspecție a conținutului traficului, inclusiv încadrarea categorială a resurselor internet și prelucrarea conținutului datelor nestructurate – fișiere – tranzitate) va fi instalată în locația centrală, înlocuind soluția existentă cu o arhitectură destinată să folosească integral resursele de calcul fără penalități de performanță în situații de avarie și va extinde funcțiile de protecție implementate în prezent cu funcții destinate prevenirii atacurilor informatice folosind vectorii de atac e-mail și descărcare de fișiere din internet, atacuri pentru care nu există o caracterizare (semnătură, tipar trafic) în momentul în care survin, printr-o componentă de execuție în mediu controlat (sandboxing) și de dezactivare a conținutului periculos din documentele prelucrate.
 
Soluția ofertată va crește eficiența operațiunilor de administrare și monitorizare prin implementarea redundantă a componentei de management a configurațiilor și politicilor de protecție și prin implementarea separată a componentei de colectare și gestiune a înregistrărilor jurnal și de agregare, corelare și raportare a evenimentelor.
 
Soluția de protecție ofertată va integra comunicația tutelată criptată cu cele 5 locații din teritoriu și va aplica măsurile de protecție implementate asupra traficului generat de acestea. Soluția de protecție ofertată va integra funcționalitățile de acces remote existente, aplicând măsurile de protecție implementate asupra traficului generat de utilizatorii operând în afara perimetrului rețelei. Soluția ofertată va permite conectarea simultană a 200 de utilizatori, independent de numărul de clienți software de acces remote instalat pe stațiile de lucru ale beneficiarului. Soluția ofertată va reduce operațiunile de administrare ale rețelei existente prin reducerea cerințelor de conectivitate și va elimina operațiunile de replanificare și reconfigurare a rețelei pentru asigurarea condițiilor de scalabilitate.
 
Pentru caracterizarea soluției în termenii funcționalităților și a parametrilor de performanță solicitați, caietul de sarcini distinge trei blocuri funcționale:
- Componenta centrală de protecție de tip NGFW,
-Componenta de determinare a gradului de pericol prezentat de fișierele identificate în trafic,
-Componenta de gestiune centralizată a configurației, jurnalizării și raportării.
 
Caracteristicile funcționale și de performanță enumerate în continuare au caracter minim necesar și eliminatoriu în evaluarea ofertelor. Întrucât funcționarea soluției necesită integrarea tuturor componentelor din perspectiva prelucrării fluxurilor de trafic, a gestiunii configurațiilor și a politicilor de protecție și a monitorizării, este obligatoriu ca toate componentele blocurilor funcționale ale soluției, atât repere hardware cât și software, inclusiv tehnologiile de protecție implementate în cadrul acestora, să fie dezvoltate și suportate de același producător.
 

Nu vor fi acceptate componente sau produse pentru care producătorul a anunțat public încheierea ciclului de vânzare cu mai puțin de 12 de luni înaintea datei ofertării.
 
Valoarea finală a achiziției a fost de 1.350.601,92 lei, iar firma câștigătoare este Safetech Innovations SA.

 
Despre Safetech Innovations SA
 
Firma a fost înființată în anul 2011, cu sediul în București, pe strada Frunzei. Acționari sunt Victor Gânsac, Paul Rusu, fiecare cu 40% din acțiuni și Listă persoane fizice și juridice – 20%. Administrator este Victor Gânsac. În anul 2020, firma a raportat 40 de salariați, cu o cifră de afaceri de 14.721.560 lei, cu un profit de 3.092.618 lei. Compania a încheiat 51 contracte de achiziții publice in valoare totală de 7.668.681,12 lei.
 
Victor Gânsac mai apare în firmele Betamont Infrastructură Geie, Safetech Intelligence SRL. Paul Rusu apare în Betamont Infrastructură Geie, Safetech Intelligence SRL.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

ANR interzice accesul navelor sub pavilion Rusia în porturile din România
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări la Autoritatea Navală Română. Organizarea concursului

24 Jun 2022 829

Dispozitive anti-drog pentru Căpitănia Zonală Constanța și celelalte căpitănii zonale. Cine furnizează dotările necesare (DOCUMENT)

24 Jun 2022 534

Ministerul Transporturilor a publicat în transparență decizională proiectul de lege pentru emiterea certificatelor gas free și hot work

21 Jun 2022 545

Autoritatea Navală Română a semnat un contract cu Vodafone Romania (DOCUMENTE)

16 Jun 2022 634

Autoritatea Navală Română angajează. Sunt mai multe posturi vacante

13 Jun 2022 752

Creşterea siguranţei şi securităţii navigaţiei pe fluviul Dunărea Bilanțul acțiunii „WATERSEC 2022”. Peste 900 de nave verificate. S-au aplicat și amenzi

19 May 2022 625

ANR interzice accesul navelor sub pavilion Rusia în porturile din România

16 Apr 2022 1416

Achiziții la Autoritatea Navală Română. Ce firme și-au adjudecat contractele (DOCUMENT)

09 Apr 2022 2180

Ce societate comercială va furniza ANR switch-uri de date (DOCUMENT)

02 Apr 2022 2017

Autoritatea Navală Română cumpără servicii de întreținere și suport tehnic sistem informatic Pontus Euxinus. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

05 Mar 2022 2397

Cine și pentru câți bani asigură mașinile, navele și clădirile Autorității Navale Române (DOCUMENT)

23 Feb 2022 2321

Autoritatea Navală Română cumpără autoturisme prin programul Rabla/Rabla Plus (DOCUMENT)

28 Dec 2021 2457

Autoritatea Navală Română cumpără software antivirus pentru computerele din sediul central și căpităniile zonale. Contract de 38.000 de euro (DOCUMENT)

25 Dec 2021 2452

Autoritatea Navală Română a semnat un contract important. Este vizată îmbunătățirea siguranției navigației pe Dunăre (document)

09 Nov 2021 2731

Autoritatea Navală Română din Constanţa angajează. Ce posturi sunt disponibile

07 Nov 2021 1821