Comuna Somova, județul Tulcea, contract de peste 2,81 de milioane de euro cu două companii bucureștene

Primăria Comunei Somova - sursa: site-ul oficial al Primăriei Somova
  • Valoarea totală a contractului este de 13.817.050,42 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual.
Primăria Somova a atribuit recent contractul de peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual, pentru proiectarea și executarea lucrărilor de înființare a sistemului de canalizare în localitatea Mineri, din comună.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că acesta a fost adjudecat, prin procedura simplificată, de către două societăți bucureștene, respectiv Pasirom Interactiv SRL și Interactive Design SRL.
 
Valoarea totală a contractului este de 13.817.050,42 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se arată că este vorba despre „servicii de elaborare PT+DDE, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Înființare sistem canalizare în localitatea Mineri, comuna Somova, județul Tulcea»“.
 
Totodată, se precizează că „principalul obiectiv îl constituie extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, astfel încât să se asigure servicii adecvate de furnizare a apei și de canalizare“.
 
Se mai arată că „obiectivul general avut în vedere de către solicitant constă in imbunatarirea vietii pentru locuitorii satului Mineri, comuna Somova, județul Tulcea, va fi atins prin: Îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază din localitate, în special, prin extinderea rețelei de canalizare a apelor uzate menajere în localitate, care va influența în mod direct dezvoltarea activității sociale, culturale și implicit, crearea de oportunități ocupaționale; Creșterea număului de locuitori din comună care vor beneficia de servicii îmbunătățite (îmbunătățirea condițiilor de igienă); Îmbunătățirea calității mediului prin reducerea sarcinii poluante și restabilirea parametrilor fizici, chimici și biologici de calitate a apei și solului; Creșterea atractivității zonei atât din punct de vedere turistic, cât și economic“.
 
Autoritățile au mai precizat că „obiectivele specifice urmărite prin realizarea acestei investiții sunt: Obiectivul 1. Colectoare de canalizare gravitațională; Obiectivul 2. Stații de pompare apă uzată (SPAU) și conductele de refulare aferente; Obiectivul 3. Racorduri de canalizare inclusiv cămine de racord la limita de proprietate“.
 

Așa cum am precizat, contractul a fost atribuit prin procedura simplificată, fiind depuse în total cinci oferte, dintre care trei neconforme, iar o ofertă fiind retrasă, în urma procedurii fiind declarată câștigătoare oferta depusă de firmele Pasirom Interactiv București și Interactive Design București.
 
Despre Pasirom Interactiv SRL

 
În anul 2013, compania Pasirom Interactiv și-a adjudecat de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării contractul privind construirea unui centru de vizitare turistică la Sulina.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 22 decembrie 2022, firma Pasirom Interactiv a fost înființată în 2002 și are sediul social în București, Sectorul 3, Intr. Horbotei, nr. 4, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Conform sursei citate, societatea este deținută în mod egal de Maria Pascu și Marian Pascu, cei doi fiind și administratori.
 
Totodată, potrivit Confidas.ro, Maria Pascu deține și Delta Dreams SRL.
 
În anul 2021, Pasirom Interactiv a declarat 31 de angajați, profit peste 2,40 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 13,43 de milioane de lei, toate valorile fiind în scădere ușoară față de anul precedent.
 
Firma are două puncte de lucru, unul în Tulcea și unul în Murighiol.
 
Confidas.ro arată că firma Pasirom Interactiv SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 49.279.719,88 de lei, printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie numărându-se ARBDD, Agenția Națională pentru Locuințe, Comuna Beștepe, Comuna Peceneaga, dar și altele.
 
Despre Interactive Design SRL
 
În anul 2013, compania Interactive Design și-a adjudecat contractul privind proiectare și execuție „achiziție și montaj cămine pentru apă potabilă în localitatea Jurilovca“, de la Primăria Jurilovca.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 22 decembrie 2022, societatea Interactive Design a fost înființată în anul 2006, iar în anul 2019 și-a mutat sediul social în București.
 
În prezent, firma figurează cu sediul social în Sectorul 2, strada Mihai Eminescu, nr. 171, iar obiectul de activitate este reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociați cu părți egale sunt Andrei Costin Tudor și Lavinia Florentina Cozma, primul fiind și administrator, iar numele său regăsindu-se și în societatea I Management Certification SRL București.
 
În 2021, Interactive Design a declarat zece angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depărșit 2,82 de milioane de lei, toate valorile fiind în creștere față de anul precedent.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Interactive Design S.R.L. a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 44.472.087,81 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie se numără Agenția Națională pentru Locuințe, Compania Națională de Investiții, Comuna C. A. Rosetti, Comuna Jurilovca, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, achiziții pentru Complexele lacustre Șontea - Fortuna, Matița - Merhei și Somova - Parcheș (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 825

UPDATE Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Se circulă în condiții de vizibilitate scăzută pe Autostrada A2 București-Constanța

08 Apr 2024 420

Alertă în județul Tulcea! O fată de 15 ani a dispărut de la domiciliu

05 Apr 2024 700

Județul Tulcea, sub avertizare Cod Galben de ceață densă

05 Mar 2024 560

Licitații Tulcea Pasirom Interactiv SRL și Interactive Design SRL vor extinde, cu 1,57 milioane de euro sistemul de canalizare din comuna Somova (DOCUMENT)

24 Jan 2024 827

Licitații Tulcea Primăria Somova cumpără tractor. Care este valoarea achiziției (DOCUMENT)

08 Jan 2024 606

Accident rutier cu victime, la Tulcea!

11 Nov 2023 999

Licitații Tulcea Sam Elan Pastroi SRL din Sarichioi, contract cu Primăria Somova pentru lucrările de la Școala Traian Cosovei, din comună (DOCUMENT)

27 Oct 2023 874

Tânăr de 19 ani beat și fără permis, implicat într-un accident rutier la Dăeni, județul Tulcea

23 Oct 2023 927

Declarații de avere Averea și interesele deputatului USR, Eugen Terente. Este asociatul unic al unei firme din Tulcea (DOCUMENTE)

26 Sep 2023 1074

Licitații Tulcea Lucrări la sistemul de alimentare cu apă al comunei Somova. Câștigătoare, și o firmă din Eforie Sud (DOCUMENT)

23 Sep 2023 962

Iluminatul public din Somova, județul Tulcea, va fi modernizat (DOCUMENT)

15 Aug 2023 834

UPDATE. Patru persoane rănite într-un accident rutier pe DN 22, între localitățile Mineri și Somova, din județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jun 2023 2852

Județul Tulcea Șofer la un pas de comă alcoolică depistat în trafic pe o stradă din localitatea Somova

15 Apr 2023 2337

Tulcea Achiziție de peste 400.000 de lei făcută de Primăria comunei Somova. Ce presupune aceasta (DOCUMENT)

11 Apr 2023 2657