De unde cumpără îngrășăminte Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian? (DOCUMENTE)

Comuna Valu lui Traian. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Atribuirea s-a făcut în urma procedurii simplificate pentru care au fost depuse mai multe oferte, cele înaintate de Agricover Distribution SA fiind desemnate câștigătoare
  • În Secțiunea Documente puteți consulta anunțurile de atribuire.
Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian a semnat cu firma Agricover Distribution S.A. Ilfov două contracte privind furnizarea de îngrășăminte, reprezentate de azotat de amoniu, dar și de îngrășământ complex de tip NP 20:20.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut în urma procedurii simplificate pentru care au fost depuse mai multe oferte, cele înaintate de Agricover Distribution SA fiind desemnate câștigătoare.
 
Despre contracte
 
Astfel, primul contract semnat vizează cumpărarea îngrășământului complex de tip NP 20:20, valoarea totală a acestuia fiind de 296.928 de lei fără TVA, față de valoarea estimată inițial, de 390.000 de lei fără TVA.
 
Cantitatea previzionată de autoritatea contractantă, prin referatul de necesitate, a fi achiziționată este de 96 tone, potrivit datelor oficiale.
 
Cel de-al doilea contract, pentru azotat de amoniu, a fost adjudecat la valoarea de 618.240 de lei fără TVA, față de cei 620.000 de lei fără TVA estimați inițial de către autoritatea contractantă.
 
În acest caz, cantitatea previzionată de autoritatea contractantă, prin referatul de necesitate, a fi achiziționată este de 192 tone.
 
Despre Agricover Distribution SA
 

Platforma Confidas.ro, consultată la data de 16 februarie 2023, arată că societatea Agricover Distribution a fost înființată în anul 2000, iar în 2017 și-a mutat sediul în județul Ilfov.
 
Firma are sediul social în Voluntari, Pipera, nr. 1B, obiectul de activitate principal fiind reprezentat de comerț cu ridicata al produselor chimice.

 
Agricover Distribution este controlată, cu 86,62%, de către compania Agricover Holding SA, compania olandeză Adama Agriculture B.V. deținând 10% și acționari tip listă având 3,38% din societate.
 
Liviu Dobre este directorul Agricover Distribution, Liliana Fedorovici este administrator, GP Servicess & Commerce SRL este administrator și președinte al Consiliului de Administrație, iar administrator și membru CA este Veldtster Inc.
 
KPMG Audit SRL este auditorul societpții Agricover Distribution SA.
 
În 2021, Agrivcover Distribution a avut 251 de angajați, profitul peste 36,17 milioane de lei, iar cifra de afaceri a firmei a depășit 1,73 de miliarde de lei.
 
Societatea are mai multe puncte de lucru în țară și, potrivit Confidas.ro, a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 5.024.080,42 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu Agricover Distribution SA se numără Centrul de Detenție Brăila – Tichilești, Centrul de Protecție a Plantelor București, Comuna Castelu, Comuna Peciu Nou, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești Mărăcineni, dar și altele.
 
Despre Agricover Holding SA
 
Potrivit Confidas.ro, Agricover Holding SA a fost înființată în 2016 și în 2018 și-a mutat sediul social în Ilfov.
 
Acum, firma are sediul social în Voluntari, Șoseaua Pipera, nr. 1B, iar obiectul de activitate principal este reprezentat de activități ale holdingurilor.
 
Societatea este deținută, cu 87,26%, de către cetățeanul român Kanani Jabbar, iar Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare deține 12,72%, în timp ce alte procente revin unor acționari din Ilfov.
 
Liviu Dobre este director, administratori și membri CA sunt Platinum Advisory Services SRL, Veldtster Inc Canada, dar și firma cipriotă Steldia Services Limited.
 
Alți administratori sunt cetățeanul turc Cam Gurhan, cetățeanul olandez Moayed Vargha și românul Kanani Jabbar, în timp ce cetățeanul italian Matteo Patrone este reprezentat asociat persoană juridică.
 
În 2021, Agricover Holding SA a avut 0 angajați, profit peste 10,52 de milioane de lei și cifra de afaceri 0.
 
Firma nu are puncte de lucru, potrivit Confidas.ro, și nici contracte de achiziții publice.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta anunțurile de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar a organizat o licitație publică. Detalii din contract (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Tulcea cumpără îngrășăminte chimice de la o firmă din Ilfov (DOCUMENT)

28 Mar 2023 949

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Viti Vinicola Murfatlar a organizat o licitație publică. Detalii din contract (DOCUMENT)

28 Mar 2022 1928

Sprijin pentru agricultorii dobrogeni! Agricover Credit a inaugurat o filială regională la Constanţa (galerie foto)

25 Nov 2016 5292

Agricover SRL deschide punct de lucru în Constanţa

11 Oct 2016 2985