Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Liber la executarea lucrărilor Un pod de la Cernavodă intră în reabilitare. Proiectul, realizat de o firmă din Bucureşti (document)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, titulară a proiectului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, anunţă publicul asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, potrivit unui anunţ publicat de CNAIR, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Proiectul poate fi consultat la sediul APM Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a organizat, anul trecut, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, în valoare estimată de 4.425.263,95 de lei. Licitaţia a fost adjudecată de SC Freyrom SA, iar valoarea contractului atribuit este de 3.974.812,12 lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: ing. Dima Marin - director regional; ec. David Roxana - director economic şi comercial; ing. Tudor Gabriela - director adjunct Mentenanţă; ing. Marcu Nicolae - şef Departament Investiţii, ing. Rădulescu Iulian - şef Departament Mentenanţă; ing. Tudorache Rodica - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE; ing. Bunghez Adrian - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Săceanu Andreea - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Chirică Teodora - şef serviciu Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Stavru Irina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Popescu Florentina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Iorgoveanu Cristi-Dima - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; Pantazescu Veronica - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; consilier juridic Tisa Adrian - şef serviciu Juridic; consilier juridic Enache Andreea - Serviciul Juridic; consilier juridic Tudor Andreea - Serviciul Juridic; ec. Emirali Munever - şef serviciu Contabilitate; ec. Reşit Emre - şef serviciu Financiar, Salarizare şi CFP; ec. Şatrapele Doina - Serviciul Financiar, Salarizare şi CFP. 

SC Freyrom SA, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 1996, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 3.879.800 de lei, integral vărsat, este compus din 9.500 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 408,4 lei. Societatea este controlată de Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt:
Nagle Patrick Joseph - membru CA, Deary Mark Damien - membru CA, Vincent Duflocq - administrator, Pascal Rochedreux - administrator, Krzysztof Andrzej Berger - preşedinte Consiliu de Administraţie. Cenzorul firmei este SC Deloitte Audit SRL. SC Freyrom SA execută lucrări speciale de construcţii n.c.a.
 
În anul 2014, SC Freyrom SA, cu 74 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 41.322.028 de lei şi un profit de 1.696.778 de lei. De asemenea, în anul 2015, firma a avut 67 de angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 30.759.432 de lei şi un profit de 1.620.254 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a SC Freyrom SA este următoarea: 56 de salariaţi, cifră de afaceri de 30.105.997 de lei şi un profit de 1.440.842 de lei.

Date din caietul de sarcini 

Drumul Naţional 22C, pe sectorul cuprins între localităţile Cernavodă şi Ştefan cel Mare, traversează canalul de derivaţie al CNE Cernavodă la km 3+455. Podul este drept şi traversează normal canalul de derivaţie al CNE Cernavodă. Podul este alcătuit din şapte deschideri rezemate, cu lungime de 20,50 de metri şi o lungime totală de 153,80 de metri, inclusiv zidurile culeelor. Culeele structurii sunt de tip înecat, realizate din beton armat, fundate pe trei piloţi de diametru mare. Culeele nu prezintă urme de deplasare sau afuiere. Banchetele culeelor nu sunt amenajate cu cuzineţi pentru aparate de reazem şi nici cu opritori antiseismici. Pilele podului sunt realizate din beton armat şi sunt de două tipuri: pile cu elevaţie lamelară şi pile tip cadru, cu elevaţia alcătuită din doi stâlpi circulari din beton armat. Având în vedere alcătuirea pilelor, reiese faptul că podul iniţial aflat pe acest amplasament, ce avea trei deschideri, a fost extins la şapte deschideri, prin transformarea culeelor în pile, realizarea a două pile noi, câte una pe fiecare mal, pilele noi având elevaţia tip cadru cu stâlpi circulari.

Iată ce lucrări vor fi executate! 

Pentru aducerea podului la parametrii normali de exploatare corespunzători clasei E de încărcare convoi (A30;V80), conform unui drum naţional încadrat în clasa tehnică III cu două benzi de circulaţie, prin asigurarea parametrilor impuşi de exigenţele actuale de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare, sunt propuse prin documentaţia proiectată „lucrări de aducere a structurii de rezistenţă la parametrii tehnici iniţiali şi lucrări de îmbunătăţire a stării de eforturi în principale elemente de rezistenţă ale suprastructurii“, în concordanţă cu raportul de expertiză tehnică.
 
Soluţia presupune desfacerea integrală a căii împreună cu echipamentele tablierului şi realizarea unei plăci de suprabetonare cu rol de îmbunătăţire a etanşeităţii căii în raport cu principalele elemente de rezistenţă ale suprastructurii, îmbunătăţirea stării de eforturi printr-o mai bună repartiţie transversală a încărcărilor din trafic. Pentru infrastructuri sunt prevăzute măsuri de remediere cu privire la cămăşuirea elevaţiilor fisurate şi reparaţii ale betoanelor de faţă. În zona culeelor sunt prevăzute lucrări locale de protecţie maluri.
 
Clasele de betoane propuse sunt în conformitate cu codul de practică pentru producerea betonului. Soluţia proiectată prevede închiderea traficului pe jumătate de cale semaforizat, desfacerea trotuarelor, a parapetelor şi a betonului de pantă până la structura de rezistenţă, inclusiv console de trotuar, cu păstrarea în aşteptare a armăturii existente în vederea înglobării în noua secţiune cu suprabetonare. Suprafaţa rezultată se va sufla cu aer sub presiune şi va fi prelucrată prin buciardare. Conlucrarea plăcii armate cu structura existentă se va realiza prin conectori dispuşi la 50 cm interax în axul principalelor elemente de rezistenţă ale suprastructurii.
 
Armarea şi betonarea plăcii de suprabetonare se vor organiza în câmpuri delimitate de deschiderile tablierului. Se va utiliza un beton de clasă superioară C30/37 care permite eliminarea betonului de pantă şi realizarea unei suprafeţe suport pentru aplicarea hidroizolaţiei de înaltă calitate. Tablierul prevăzut va asigura 7,80 de metri carosabil şi două trotuare cu lăţimea utilă de un metru. Lăţimea totală a tablierului proiectat este de 11,4 metri. Se vor monta guri de scurgere noi cu prelungitoare amplasate în poziţia celor existente.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Citeşte şi: 
 
Pod din Cernavodă de intensă circulaţie, în reabilitare. Traficul rutier va fi restricţionat (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrări pe autostrada A2, între Lehliu şi Drajna. Când vor începe reparaţiile

17 Sep 2018 409

Acoperişul imobilului Districtului Murfatlar din cadrul CNAIR intră în reparaţii (document)

17 Sep 2018 281

Se reia circulaţia pe podul de la Agigea!

11 Sep 2018 1171

Suma exorbitantă pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța o va plăti pentru reparația podurilor și a pasajelor (document)

04 Sep 2018 414

Revista presei locale

03 Sep 2018 405

Circulația rutieră va fi închisă pe DN 67C (Transalpina) în week-end. Ce eveniment este programat în zonă

31 Aug 2018 1722

Acoperişul sediului de la Tuzla al Districtului Drumuri şi Poduri va fi reabilitat (document)

31 Aug 2018 337

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa cumpără materiale pentru refacerea instalaţiilor electrice (document)

29 Aug 2018 329

CNAIR a achiziționat 103 autobasculante noi. Acestea vor ajunge şi la DRDP Constanţa

24 Aug 2018 355

Imagini de la eveniment Lucrările pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Constanța, în desfășurare (galerie foto)

17 Aug 2018 781

CNAIR promite „Podurile din România nu sunt în pericol să se prabușească !“

17 Aug 2018 1528

Traficul pe autostrăzile A2 și A4 afectat de un transport agabaritic. Aceta circulă pe ruta IMGB București - Constanța Poarta 7

08 Aug 2018 334

Contract cu CNAIR obținut de societatea Holcim. Ce valoare are contractul și ce servicii vor fi furnizate (document)

08 Aug 2018 383

Atenţie, şoferi! Tronsonul Lehliu - Drajna de pe A2 va intra în reabilitare. Cât va încasa Oyl Company Holding AG de la DRDP Constanţa (document)

31 Jul 2018 1127

Autorităţile dau drumul la 30 de kilometri noi de autostradă

30 Jul 2018 287

Atenție șoferi. Pe sectorul de autostradă A2, București – Fundulea este instituită restricție de viteză de 80km/oră

18 Jul 2018 467

Aglomerație pe Autostrada Soarelui, în stația de taxare de la Fetești pe sensul către București. De ce s-au format coloane de mașini (galerie foto + video)

15 Jul 2018 725

CNAIR a achiziționat mai multe freze de asfalt. Ce valoare are contractul și câte vor ajunge în dotarea DRDP Constanța

11 Jul 2018 296

Achiziţii noi DRDP Constanţa cumpără şase autoturisme 4x4 (document)

09 Jul 2018 448

CNAIR. Traficul rutier va fi închis în tunelul de pe Transfăgărășan. Decizia luată pentru desfășurarea unei competiții sportive

06 Jul 2018 388

Circulaţia pe Transfăgărăşan se redeschide duminică

30 Jun 2018 500

Oficial de la CNAIR. Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule

29 Jun 2018 496

Circulația interzisă pe A2, DN 39 şi DN 22C în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Ce vehicule sunt vizate. Cât vor dura restricţiile

29 Jun 2018 6828

De Ziua Podului, pentru autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, nu se achită tariful de trecere

19 Jun 2018 755

Atenţie şoferi. Mâine nu se va putea achita tariful de trecere a podului de la Feteşti din reţeaua RCS&RDS timp de două ore. Ce recomandă CNAIR

19 Jun 2018 501

Restricție de viteză pe Autostrada Soarelui. Sunt vizate ambele sensuri de mers pe sectorul București – Fundulea

15 Jun 2018 596

CNAIRDouă transporturi agabaritice vor afecta circulația din județul Constanța

13 Jun 2018 581

Atenție șoferi. Urmează trei nopți în care podul de la Agigea va fi închis complet traficului rutier. Ce rute ocolitoare pot fi folosite

12 Jun 2018 1523

CNAIR SA a achiziționat mai multe autoutilitare noi, destinate întreținerii drumurilor. Acestea vor fi distribuite Direcțiilor Regionale ale CNAIR

01 Jun 2018 672

CNAIR S-a reluat circulația pe Autostrada Soarelui. A fost o intervenție de urgență. Ce s-a întâmplat acolo (galerie foto)

26 May 2018 1882

Ce se întâmplă cu plata taxei de pod de la Fetești în minivacanța de Rusalii

25 May 2018 559

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa achiziţionează servicii de deratizare şi dezinsecţie. Ce sumă va scoate din conturi (document)

23 May 2018 957

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va circula pe ruta Constanța Poarta 7 - Iernut

22 May 2018 786

Atenție șoferi. Traficul în județul Constanța va fi afectat de trei transporturi agabaritice. Pe ce traseu vor circula

14 May 2018 810

Infotrafic Cum se circulă la această oră pe drumurile din ţară. Patru drumuri naţionale, închise

14 May 2018 605

Atenție șoferi Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară

13 May 2018 923

Revista presei locale

10 May 2018 620

DRDP Constanţa, reclamată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. La mijloc - o licitaţie privind varianta ocolitoare a oraşului Babadag

09 May 2018 1313

Directorul general al CNAIR renunță la prelungirea mandatului

07 May 2018 713

Zeci de șoferi au avut probleme la plata taxei de pod la finalul minivacanței de 1 mai. Ce decizie a luat o companie de telefonie

03 May 2018 417

Au început lucrările de demolare a unor construcţii amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti. Ce se va construi în zonă (fotoreportaj)

03 May 2018 1246

Anunț important de la CNAIR. Vor fi probleme în funcționarea serviciului de emitere a rovinietelor și a taxei de pod

03 May 2018 1014

CNAIR anunţă începerea demolărilor imobilelor aflate pe traseul Pasajului Domneşti

03 May 2018 811

Oficial de la CNAIR despre problema întâmpinată la taxa de pod de la Fetești. Mai bine de o oră și jumătate nu s-a putut achita prin SMS

01 May 2018 373

Restricții de circulație în minivacanța de 1 mai pe Autostrada Soarelui și pe DN 39 Agigea-Mangalia

27 Apr 2018 938

S-au încheiat reparațiile la A2. Cât au costat. Ce s-a făcut. Care a fost segmentul unde s-a lucrat cel mai mult

26 Apr 2018 707

Milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de vară. Câţi bani a alocat CNAIR pentru Constanţa (document)

25 Apr 2018 965

Atac cibernetic asupra site-ului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

23 Apr 2018 572

Taxa de pod plătită prin SMS, păcăleală Deputatul USR Stelian Ion, la judecată cu CNAIR!

17 Apr 2018 2767

Atenţie, şoferi! Podul care face legătura între municipiul Mangalia şi localităţile judeţului Constanţa va intra în reabilitare

17 Apr 2018 4491