Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Liber la executarea lucrărilor Un pod de la Cernavodă intră în reabilitare. Proiectul, realizat de o firmă din Bucureşti (document)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, titulară a proiectului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, anunţă publicul asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, potrivit unui anunţ publicat de CNAIR, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Proiectul poate fi consultat la sediul APM Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a organizat, anul trecut, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, în valoare estimată de 4.425.263,95 de lei. Licitaţia a fost adjudecată de SC Freyrom SA, iar valoarea contractului atribuit este de 3.974.812,12 lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: ing. Dima Marin - director regional; ec. David Roxana - director economic şi comercial; ing. Tudor Gabriela - director adjunct Mentenanţă; ing. Marcu Nicolae - şef Departament Investiţii, ing. Rădulescu Iulian - şef Departament Mentenanţă; ing. Tudorache Rodica - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE; ing. Bunghez Adrian - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Săceanu Andreea - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Chirică Teodora - şef serviciu Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Stavru Irina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Popescu Florentina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Iorgoveanu Cristi-Dima - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; Pantazescu Veronica - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; consilier juridic Tisa Adrian - şef serviciu Juridic; consilier juridic Enache Andreea - Serviciul Juridic; consilier juridic Tudor Andreea - Serviciul Juridic; ec. Emirali Munever - şef serviciu Contabilitate; ec. Reşit Emre - şef serviciu Financiar, Salarizare şi CFP; ec. Şatrapele Doina - Serviciul Financiar, Salarizare şi CFP. 

SC Freyrom SA, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 1996, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 3.879.800 de lei, integral vărsat, este compus din 9.500 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 408,4 lei. Societatea este controlată de Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt:
Nagle Patrick Joseph - membru CA, Deary Mark Damien - membru CA, Vincent Duflocq - administrator, Pascal Rochedreux - administrator, Krzysztof Andrzej Berger - preşedinte Consiliu de Administraţie. Cenzorul firmei este SC Deloitte Audit SRL. SC Freyrom SA execută lucrări speciale de construcţii n.c.a.
 
În anul 2014, SC Freyrom SA, cu 74 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 41.322.028 de lei şi un profit de 1.696.778 de lei. De asemenea, în anul 2015, firma a avut 67 de angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 30.759.432 de lei şi un profit de 1.620.254 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a SC Freyrom SA este următoarea: 56 de salariaţi, cifră de afaceri de 30.105.997 de lei şi un profit de 1.440.842 de lei.

Date din caietul de sarcini 

Drumul Naţional 22C, pe sectorul cuprins între localităţile Cernavodă şi Ştefan cel Mare, traversează canalul de derivaţie al CNE Cernavodă la km 3+455. Podul este drept şi traversează normal canalul de derivaţie al CNE Cernavodă. Podul este alcătuit din şapte deschideri rezemate, cu lungime de 20,50 de metri şi o lungime totală de 153,80 de metri, inclusiv zidurile culeelor. Culeele structurii sunt de tip înecat, realizate din beton armat, fundate pe trei piloţi de diametru mare. Culeele nu prezintă urme de deplasare sau afuiere. Banchetele culeelor nu sunt amenajate cu cuzineţi pentru aparate de reazem şi nici cu opritori antiseismici. Pilele podului sunt realizate din beton armat şi sunt de două tipuri: pile cu elevaţie lamelară şi pile tip cadru, cu elevaţia alcătuită din doi stâlpi circulari din beton armat. Având în vedere alcătuirea pilelor, reiese faptul că podul iniţial aflat pe acest amplasament, ce avea trei deschideri, a fost extins la şapte deschideri, prin transformarea culeelor în pile, realizarea a două pile noi, câte una pe fiecare mal, pilele noi având elevaţia tip cadru cu stâlpi circulari.

Iată ce lucrări vor fi executate! 

Pentru aducerea podului la parametrii normali de exploatare corespunzători clasei E de încărcare convoi (A30;V80), conform unui drum naţional încadrat în clasa tehnică III cu două benzi de circulaţie, prin asigurarea parametrilor impuşi de exigenţele actuale de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare, sunt propuse prin documentaţia proiectată „lucrări de aducere a structurii de rezistenţă la parametrii tehnici iniţiali şi lucrări de îmbunătăţire a stării de eforturi în principale elemente de rezistenţă ale suprastructurii“, în concordanţă cu raportul de expertiză tehnică.
 
Soluţia presupune desfacerea integrală a căii împreună cu echipamentele tablierului şi realizarea unei plăci de suprabetonare cu rol de îmbunătăţire a etanşeităţii căii în raport cu principalele elemente de rezistenţă ale suprastructurii, îmbunătăţirea stării de eforturi printr-o mai bună repartiţie transversală a încărcărilor din trafic. Pentru infrastructuri sunt prevăzute măsuri de remediere cu privire la cămăşuirea elevaţiilor fisurate şi reparaţii ale betoanelor de faţă. În zona culeelor sunt prevăzute lucrări locale de protecţie maluri.
 
Clasele de betoane propuse sunt în conformitate cu codul de practică pentru producerea betonului. Soluţia proiectată prevede închiderea traficului pe jumătate de cale semaforizat, desfacerea trotuarelor, a parapetelor şi a betonului de pantă până la structura de rezistenţă, inclusiv console de trotuar, cu păstrarea în aşteptare a armăturii existente în vederea înglobării în noua secţiune cu suprabetonare. Suprafaţa rezultată se va sufla cu aer sub presiune şi va fi prelucrată prin buciardare. Conlucrarea plăcii armate cu structura existentă se va realiza prin conectori dispuşi la 50 cm interax în axul principalelor elemente de rezistenţă ale suprastructurii.
 
Armarea şi betonarea plăcii de suprabetonare se vor organiza în câmpuri delimitate de deschiderile tablierului. Se va utiliza un beton de clasă superioară C30/37 care permite eliminarea betonului de pantă şi realizarea unei suprafeţe suport pentru aplicarea hidroizolaţiei de înaltă calitate. Tablierul prevăzut va asigura 7,80 de metri carosabil şi două trotuare cu lăţimea utilă de un metru. Lăţimea totală a tablierului proiectat este de 11,4 metri. Se vor monta guri de scurgere noi cu prelungitoare amplasate în poziţia celor existente.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Citeşte şi: 
 
Pod din Cernavodă de intensă circulaţie, în reabilitare. Traficul rutier va fi restricţionat (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coloane de maşini pe 15 kilometri, la ieşirea din ţară prin punctul de frontieră Giurgiu - Ruse

13 Dec 2018 144

Tone de material antiderapant, răspândite de drumarii de la CNAIR. Câte utilaje ale DRDP Constanţa au acționat pe timpul nopții

12 Dec 2018 264

O firmă din Cluj cu punct de lucru în Ovidiu se va ocupa de întreţinerea drumurilor de la DRDP Constanţa (document)

11 Dec 2018 556

UPDATE2. Oficial de la ISU şi de la IPJ Tragedia nopţii în România. Cinci tineri au murit. Un autoturism a intrat sub un autotren cu numere turceşti (galerie foto)

09 Dec 2018 41002

CNAIR. Emiterea rovinietelor și peajelor prin intermediul SMS, afectată de lucrări de întreținere. Ce perioadă este vizată

08 Dec 2018 347

Premierul Viorica Dăncilă Șeful CNAIR „pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă

08 Dec 2018 571

Pe drumurile României Accident tehnic. Explicaţiile CNAIR. Despre ce este vorba

06 Dec 2018 820

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui și DN39 Constanța-Mangalia în minivacanța de 1 Decembrie

29 Nov 2018 1059

UPDATE. Iarnă în toată regula în județul Constanța. CNAIR a instituit restricții de tonaj pe DN 38 și pe DN 2A

29 Nov 2018 691

DRDP Constanța cumpără paturi și scaune. Ce sumă va aloca pentru achiziție (document)

29 Nov 2018 354

Consiliul Concurenței Organizarea cu întârziere a licitaţiilor conduce la creşterea preţului de achiziție a sării necesare deszăpezirii

26 Nov 2018 188

Utilajul de deszăpezire, care a luat foc aseară pe Autostrada Soarelui, ridicat de angajații CNAIR. Cum se circulă în zonă (video)

24 Nov 2018 509

Oficial de la CNAIR. Tone de material antiderapant folosite de drumarii DRDP Constanța noaptea trecută

20 Nov 2018 244

Autocare cu copii, însoţite de echipaje ale DRDP pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie

19 Nov 2018 409

Se strică din nou vremea. A fost emis cod galben. Drumarii, pregătiți să intervină în caz de nevoie

18 Nov 2018 586

Tone de material antiderapant folosite de drumari în cursul nopţii. Câte utilaje ale DRDP Constanţa au acţionat

17 Nov 2018 385

Editorial Primii fulgi de nea la Constanța. Suntem pregătiți de vremea rea?

17 Nov 2018 580

Informare meteo de vreme rea. Utilajele CNAIR pregătite să intervină în caz de necesitate. Sunt drumuri unde intervin deja utilajele de deszăpezire

15 Nov 2018 418

DRDP Constanța cumpără răspânditor de material antiderapant. Ce costuri implică achiziția (document)

12 Nov 2018 435

Anunț important de la CNAIR. În anumite puncte de distribuție va fi afectată emiterea rovinietelor și taxei de pod

09 Nov 2018 236

Trafic închis circulaţiei pe DN7C Transfăgărăşan

31 Oct 2018 358

Allianz - Ţiriac Asigurări, contract de asigurare auto cu DRDP Constanţa (document)

24 Oct 2018 464

Atenţie, şoferi! Podul rutier de la Basarabi va intra în reparaţii. Traficul va fi îngreunat

20 Oct 2018 2112

Accident rutier grav pe autostradă. Două autotrenuri implicate. Unul dintre șoferi a rămas încarcerat (video)

16 Oct 2018 467

Un transport agabaritic va îngreuna circulaţia în judeţul Constanţa

11 Oct 2018 844

Traficul pe autostrada A4 și drumuri din județul Constanța afectat de un transport agabaritic. Pe ce rută va circula

09 Oct 2018 314

Transfăgărăşanul va fi închis mâine între Cârţişoara şi Bâlea Cascadă. Ce eveniment se va desfășura în zonă

04 Oct 2018 396

CNAIR a inaugurat un nou tronson de autostradă

28 Sep 2018 1269

Ce firmă va livra cartuşe de imprimantă Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa (document)

25 Sep 2018 493

Lucrări pe autostrada A2, între Lehliu şi Drajna. Când vor începe reparaţiile

17 Sep 2018 640

Acoperişul imobilului Districtului Murfatlar din cadrul CNAIR intră în reparaţii (document)

17 Sep 2018 419

Se reia circulaţia pe podul de la Agigea!

11 Sep 2018 1396

Suma exorbitantă pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța o va plăti pentru reparația podurilor și a pasajelor (document)

04 Sep 2018 625

Revista presei locale

03 Sep 2018 498

Circulația rutieră va fi închisă pe DN 67C (Transalpina) în week-end. Ce eveniment este programat în zonă

31 Aug 2018 1910

Acoperişul sediului de la Tuzla al Districtului Drumuri şi Poduri va fi reabilitat (document)

31 Aug 2018 453

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa cumpără materiale pentru refacerea instalaţiilor electrice (document)

29 Aug 2018 424

CNAIR a achiziționat 103 autobasculante noi. Acestea vor ajunge şi la DRDP Constanţa

24 Aug 2018 563

Imagini de la eveniment Lucrările pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Constanța, în desfășurare (galerie foto)

17 Aug 2018 993

CNAIR promite „Podurile din România nu sunt în pericol să se prabușească !“

17 Aug 2018 1640

Traficul pe autostrăzile A2 și A4 afectat de un transport agabaritic. Aceta circulă pe ruta IMGB București - Constanța Poarta 7

08 Aug 2018 393

Contract cu CNAIR obținut de societatea Holcim. Ce valoare are contractul și ce servicii vor fi furnizate (document)

08 Aug 2018 457

Atenţie, şoferi! Tronsonul Lehliu - Drajna de pe A2 va intra în reabilitare. Cât va încasa Oyl Company Holding AG de la DRDP Constanţa (document)

31 Jul 2018 1282

Autorităţile dau drumul la 30 de kilometri noi de autostradă

30 Jul 2018 346

Atenție șoferi. Pe sectorul de autostradă A2, București – Fundulea este instituită restricție de viteză de 80km/oră

18 Jul 2018 542

Aglomerație pe Autostrada Soarelui, în stația de taxare de la Fetești pe sensul către București. De ce s-au format coloane de mașini (galerie foto + video)

15 Jul 2018 859

CNAIR a achiziționat mai multe freze de asfalt. Ce valoare are contractul și câte vor ajunge în dotarea DRDP Constanța

11 Jul 2018 362

Achiziţii noi DRDP Constanţa cumpără şase autoturisme 4x4 (document)

09 Jul 2018 563

CNAIR. Traficul rutier va fi închis în tunelul de pe Transfăgărășan. Decizia luată pentru desfășurarea unei competiții sportive

06 Jul 2018 461

Circulaţia pe Transfăgărăşan se redeschide duminică

30 Jun 2018 611