Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Liber la executarea lucrărilor Un pod de la Cernavodă intră în reabilitare. Proiectul, realizat de o firmă din Bucureşti (document)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, titulară a proiectului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, anunţă publicul asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, potrivit unui anunţ publicat de CNAIR, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Proiectul poate fi consultat la sediul APM Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a organizat, anul trecut, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, în valoare estimată de 4.425.263,95 de lei. Licitaţia a fost adjudecată de SC Freyrom SA, iar valoarea contractului atribuit este de 3.974.812,12 lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: ing. Dima Marin - director regional; ec. David Roxana - director economic şi comercial; ing. Tudor Gabriela - director adjunct Mentenanţă; ing. Marcu Nicolae - şef Departament Investiţii, ing. Rădulescu Iulian - şef Departament Mentenanţă; ing. Tudorache Rodica - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE; ing. Bunghez Adrian - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Săceanu Andreea - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Chirică Teodora - şef serviciu Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Stavru Irina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Popescu Florentina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Iorgoveanu Cristi-Dima - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; Pantazescu Veronica - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; consilier juridic Tisa Adrian - şef serviciu Juridic; consilier juridic Enache Andreea - Serviciul Juridic; consilier juridic Tudor Andreea - Serviciul Juridic; ec. Emirali Munever - şef serviciu Contabilitate; ec. Reşit Emre - şef serviciu Financiar, Salarizare şi CFP; ec. Şatrapele Doina - Serviciul Financiar, Salarizare şi CFP. 

SC Freyrom SA, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 1996, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 3.879.800 de lei, integral vărsat, este compus din 9.500 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 408,4 lei. Societatea este controlată de Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt:
Nagle Patrick Joseph - membru CA, Deary Mark Damien - membru CA, Vincent Duflocq - administrator, Pascal Rochedreux - administrator, Krzysztof Andrzej Berger - preşedinte Consiliu de Administraţie. Cenzorul firmei este SC Deloitte Audit SRL. SC Freyrom SA execută lucrări speciale de construcţii n.c.a.
 
În anul 2014, SC Freyrom SA, cu 74 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 41.322.028 de lei şi un profit de 1.696.778 de lei. De asemenea, în anul 2015, firma a avut 67 de angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 30.759.432 de lei şi un profit de 1.620.254 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a SC Freyrom SA este următoarea: 56 de salariaţi, cifră de afaceri de 30.105.997 de lei şi un profit de 1.440.842 de lei.

Date din caietul de sarcini 

Drumul Naţional 22C, pe sectorul cuprins între localităţile Cernavodă şi Ştefan cel Mare, traversează canalul de derivaţie al CNE Cernavodă la km 3+455. Podul este drept şi traversează normal canalul de derivaţie al CNE Cernavodă. Podul este alcătuit din şapte deschideri rezemate, cu lungime de 20,50 de metri şi o lungime totală de 153,80 de metri, inclusiv zidurile culeelor. Culeele structurii sunt de tip înecat, realizate din beton armat, fundate pe trei piloţi de diametru mare. Culeele nu prezintă urme de deplasare sau afuiere. Banchetele culeelor nu sunt amenajate cu cuzineţi pentru aparate de reazem şi nici cu opritori antiseismici. Pilele podului sunt realizate din beton armat şi sunt de două tipuri: pile cu elevaţie lamelară şi pile tip cadru, cu elevaţia alcătuită din doi stâlpi circulari din beton armat. Având în vedere alcătuirea pilelor, reiese faptul că podul iniţial aflat pe acest amplasament, ce avea trei deschideri, a fost extins la şapte deschideri, prin transformarea culeelor în pile, realizarea a două pile noi, câte una pe fiecare mal, pilele noi având elevaţia tip cadru cu stâlpi circulari.

Iată ce lucrări vor fi executate! 

Pentru aducerea podului la parametrii normali de exploatare corespunzători clasei E de încărcare convoi (A30;V80), conform unui drum naţional încadrat în clasa tehnică III cu două benzi de circulaţie, prin asigurarea parametrilor impuşi de exigenţele actuale de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare, sunt propuse prin documentaţia proiectată „lucrări de aducere a structurii de rezistenţă la parametrii tehnici iniţiali şi lucrări de îmbunătăţire a stării de eforturi în principale elemente de rezistenţă ale suprastructurii“, în concordanţă cu raportul de expertiză tehnică.
 
Soluţia presupune desfacerea integrală a căii împreună cu echipamentele tablierului şi realizarea unei plăci de suprabetonare cu rol de îmbunătăţire a etanşeităţii căii în raport cu principalele elemente de rezistenţă ale suprastructurii, îmbunătăţirea stării de eforturi printr-o mai bună repartiţie transversală a încărcărilor din trafic. Pentru infrastructuri sunt prevăzute măsuri de remediere cu privire la cămăşuirea elevaţiilor fisurate şi reparaţii ale betoanelor de faţă. În zona culeelor sunt prevăzute lucrări locale de protecţie maluri.
 
Clasele de betoane propuse sunt în conformitate cu codul de practică pentru producerea betonului. Soluţia proiectată prevede închiderea traficului pe jumătate de cale semaforizat, desfacerea trotuarelor, a parapetelor şi a betonului de pantă până la structura de rezistenţă, inclusiv console de trotuar, cu păstrarea în aşteptare a armăturii existente în vederea înglobării în noua secţiune cu suprabetonare. Suprafaţa rezultată se va sufla cu aer sub presiune şi va fi prelucrată prin buciardare. Conlucrarea plăcii armate cu structura existentă se va realiza prin conectori dispuşi la 50 cm interax în axul principalelor elemente de rezistenţă ale suprastructurii.
 
Armarea şi betonarea plăcii de suprabetonare se vor organiza în câmpuri delimitate de deschiderile tablierului. Se va utiliza un beton de clasă superioară C30/37 care permite eliminarea betonului de pantă şi realizarea unei suprafeţe suport pentru aplicarea hidroizolaţiei de înaltă calitate. Tablierul prevăzut va asigura 7,80 de metri carosabil şi două trotuare cu lăţimea utilă de un metru. Lăţimea totală a tablierului proiectat este de 11,4 metri. Se vor monta guri de scurgere noi cu prelungitoare amplasate în poziţia celor existente.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Citeşte şi: 
 
Pod din Cernavodă de intensă circulaţie, în reabilitare. Traficul rutier va fi restricţionat (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Oficial de la CNAIR. Se circulă pe Autostrada Soarelui, sectorul București-Drajna

23 Mar 2018 380

Restricție de tonaj pe DN 3 și DN 3A

23 Mar 2018 239

Atenție șoferi. CNAIR ia în calcul măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea

22 Mar 2018 322

Serviciul de emitere roviniete, îngreunat din cauza unor lucrări de mentenanţă. Cât va dura

22 Mar 2018 373

CNAIR. Se circulă în condiţii de iarnă în judeţul Constanţa. Drumarii acţionează în permanenţă (galerie foto)

20 Mar 2018 857

Începe haosul pe Autostrada A2 Tronsonul Lehliu - Drajna va intra în reabilitare. Detalii. Cât scoate DRDP Constanţa din conturi (document)

20 Mar 2018 1410

Tronsonul Lehliu - Drajna al autostrăzii Soarelui intră în reparaţii. CNAIR a lansat anunţul de licitaţie în SEAP

18 Mar 2018 907

O firmă din Teleorman a semnat cu DRDP Constanţa. Va asigura paza umană în sediile subunităţilor direcţiei (document)

13 Mar 2018 443

DRDP Constanţa caută o companie care se va ocupa de întreţinerea periodică a drumurilor. Câţi bani va scoate din conturi (document)

12 Mar 2018 320

Licitaţie pentru întreţinerea sistemului de iluminat la reţeaua de drumuri din administrarea DRDP Constanţa (document)

06 Mar 2018 303

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va îngreuna circulația rutieră pe drumurile din județul Constanța

05 Mar 2018 287

Anunț important de la CNAIR! Autostrăzile A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea, redeschise circulației

01 Mar 2018 437

CNAIRCirculația rutieră pe DN 3, Ostrov – Cobadin, deschisă

01 Mar 2018 236

Tone de material antiderapant răspândit de drumari în doar câteva ore. Ce drumuri naţionale mai sunt închise în judeţul Constnaţa

01 Mar 2018 252

Tronsonul Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii Soarelui deschis numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

01 Mar 2018 279

Anunţ important de la CNAIR. A fost deschisă circulaţia pe DN22 între localităţile Baia şi Ovidiu. Cum se circulă în zonă

01 Mar 2018 895

Circulația rutieră pe DN 3C între localitățile Constanța și Ovidiu, redeschisă

28 Feb 2018 787

CNAIR. Lista drumurilor naționale deschise circulației

28 Feb 2018 1203

CNAIR. Restricții de tonaj pe DN 3A între Drajna și Fetești

28 Feb 2018 227

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa închiriază autoutilitare. Condiţii pentru ofertanţi (document)

28 Feb 2018 223

În atenția șoferilor. CNAIR a afișat lista drumurilor alternative. Pe ce rute puteți circula

27 Feb 2018 418

CNAIR. 216 autoutilaje DRDP Constanța au acționat în județ

27 Feb 2018 316

Atenţie şoferi. DN 38 Agigea-Negru Vodă a fost redeschis traficului. A fost instituită restricţie de tonaj

27 Feb 2018 384

Oficial de la CNAIR. DN39E Constanţa-Cumpăna a fost redeschis traficului rutier

27 Feb 2018 530

Restricţii de tonaj pe trei drumuri naţionale din judeţul Tulcea. Măsura a fost luată din cauza ninsorii și a viscolului puternic

27 Feb 2018 280

Autostrada A2 București-Cernavodă, închisă pe ambele sensuri de mers (video)

26 Feb 2018 456

Autostrada A4 Ovidiu - Port Agigea Sud, închisă

26 Feb 2018 417

În atenția șoferilorSe închide Autostrada Soarelui!

26 Feb 2018 1898

Oficial de la CNAIR. Pe ce drumuri naţionale din judeţul Constanţa a fost instituită restricţie de trafic

26 Feb 2018 913

Vreme extremă în Dobrogea Se anunță ninsori însemnate cantitativ. Recomandările CNAIR pentru șoferi

25 Feb 2018 2218

Parapetele de beton deteriorate de pe DN39 între Constanța și Agigea vor fi înlocuite. Când se vor finaliza lucrările

23 Feb 2018 328

Atenție șoferi! De astăzi se vor monta parapetele de beton pe DN39 23 August - Olimp. Cât vor dura lucrările

21 Feb 2018 705

În atenția șoferilor. CNAIR demarează lucrări de montare a parapetelor de beton în județul Constanța

20 Feb 2018 595

În atenția şoferilor Transport agabaritic în județul Constanța. Pe ce rută va circula

19 Feb 2018 261

Contract de întreţinere a drumurilor naţionale din administrarea DRDP Constanţa. Când va avea loc licitaţia (document)

16 Feb 2018 360

CNAIR a încheiat un contract de furnizare anvelope pentru utilajele DRDP Constanța (document)

15 Feb 2018 295

Atenție șoferi! Transport agabaritic pe ruta Buzău - Constanța

12 Feb 2018 409

Transport agabaritic pe AUtostrada Soarelui și pe drumurile din județul Constanța. Pe ce traseu va circula

01 Feb 2018 281

Lucrările de montare a parapetului de beton pe DN3 Constanța - Valu lui Traian, în plină desfășurare (galerie foto)

29 Jan 2018 941

Atenție șoferi. De astăzi începe montarea parapetului de beton de separare a fluxurilor de trafic, pe DN3 Constanța - Valu lui Traian. Unde se va putea întoarce (galerie foto+video)

29 Jan 2018 6993

Cât va achita CNAIR pentru reparaţiile podurilor, ale pasajelor şi ale viaductelor din administrarea DRDP Constanţa (document)

29 Jan 2018 359

Cine va asigura mentenanţa sistemului de monitorizare a traficului de pe Autostrada A2, sector Cernavodă - Medgidia (document)

27 Jan 2018 1582

CNAIR. OMV Petrom întrerupe emiterea rovinietelor. Cât va dura

26 Jan 2018 306

CNAIR începe montarea parapetului de beton, de separare a fluxurilor de trafic pe DN3 între Constanța și Valu lui Traian

25 Jan 2018 1849

Atenţie şoferi! Circulaţia pe autostrăzile A2 şi A4 va fi îngreunată de un transport agabaritic

25 Jan 2018 510

UPDATE. Atenție șoferi. Viscolul reduce vizibilitatea pe DN3. Traseu alternativ recomandat de CNAIR pentru ruta București-Constanța

22 Jan 2018 719

DRDP Constanţa a acţionat în judeţ. Se circulă în condiţii de iarnă. Precizări CNAIR

22 Jan 2018 406

Un autocar cu zeci de elevi s-a stricat în plină ninsoare. Drumarii au venit în sprijinul elevilor

21 Jan 2018 852

O nouă avertizare meteo va intra în vigoare. Este vizat și județul Constanța. CNAIR recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate

21 Jan 2018 1313

Oficial de la CNAIR. Pe drumurile naționale din județele Tulcea și Constanța se circulă fără restricții de tonaj

19 Jan 2018 508