Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Liber la executarea lucrărilor Un pod de la Cernavodă intră în reabilitare. Proiectul, realizat de o firmă din Bucureşti (document)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, titulară a proiectului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, anunţă publicul asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Astfel, potrivit unui anunţ publicat de CNAIR, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului. Proiectul poate fi consultat la sediul APM Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a organizat, anul trecut, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Reparaţii la pod pe DN 22C km 3+445, la Cernavodă - DRDP Constanţa“, în valoare estimată de 4.425.263,95 de lei. Licitaţia a fost adjudecată de SC Freyrom SA, iar valoarea contractului atribuit este de 3.974.812,12 lei.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: ing. Dima Marin - director regional; ec. David Roxana - director economic şi comercial; ing. Tudor Gabriela - director adjunct Mentenanţă; ing. Marcu Nicolae - şef Departament Investiţii, ing. Rădulescu Iulian - şef Departament Mentenanţă; ing. Tudorache Rodica - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE; ing. Bunghez Adrian - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Săceanu Andreea - Serviciul Tehnic, Lucrări de Artă şi CTE, ing. Chirică Teodora - şef serviciu Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Stavru Irina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Popescu Florentina - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; ec. Iorgoveanu Cristi-Dima - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; Pantazescu Veronica - Serviciul Achiziţii Publice şi Asigurarea Transparenţei; consilier juridic Tisa Adrian - şef serviciu Juridic; consilier juridic Enache Andreea - Serviciul Juridic; consilier juridic Tudor Andreea - Serviciul Juridic; ec. Emirali Munever - şef serviciu Contabilitate; ec. Reşit Emre - şef serviciu Financiar, Salarizare şi CFP; ec. Şatrapele Doina - Serviciul Financiar, Salarizare şi CFP. 

SC Freyrom SA, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 1996, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 3.879.800 de lei, integral vărsat, este compus din 9.500 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 408,4 lei. Societatea este controlată de Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt:
Nagle Patrick Joseph - membru CA, Deary Mark Damien - membru CA, Vincent Duflocq - administrator, Pascal Rochedreux - administrator, Krzysztof Andrzej Berger - preşedinte Consiliu de Administraţie. Cenzorul firmei este SC Deloitte Audit SRL. SC Freyrom SA execută lucrări speciale de construcţii n.c.a.
 
În anul 2014, SC Freyrom SA, cu 74 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 41.322.028 de lei şi un profit de 1.696.778 de lei. De asemenea, în anul 2015, firma a avut 67 de angajaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 30.759.432 de lei şi un profit de 1.620.254 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 a SC Freyrom SA este următoarea: 56 de salariaţi, cifră de afaceri de 30.105.997 de lei şi un profit de 1.440.842 de lei.

Date din caietul de sarcini 

Drumul Naţional 22C, pe sectorul cuprins între localităţile Cernavodă şi Ştefan cel Mare, traversează canalul de derivaţie al CNE Cernavodă la km 3+455. Podul este drept şi traversează normal canalul de derivaţie al CNE Cernavodă. Podul este alcătuit din şapte deschideri rezemate, cu lungime de 20,50 de metri şi o lungime totală de 153,80 de metri, inclusiv zidurile culeelor. Culeele structurii sunt de tip înecat, realizate din beton armat, fundate pe trei piloţi de diametru mare. Culeele nu prezintă urme de deplasare sau afuiere. Banchetele culeelor nu sunt amenajate cu cuzineţi pentru aparate de reazem şi nici cu opritori antiseismici. Pilele podului sunt realizate din beton armat şi sunt de două tipuri: pile cu elevaţie lamelară şi pile tip cadru, cu elevaţia alcătuită din doi stâlpi circulari din beton armat. Având în vedere alcătuirea pilelor, reiese faptul că podul iniţial aflat pe acest amplasament, ce avea trei deschideri, a fost extins la şapte deschideri, prin transformarea culeelor în pile, realizarea a două pile noi, câte una pe fiecare mal, pilele noi având elevaţia tip cadru cu stâlpi circulari.

Iată ce lucrări vor fi executate! 

Pentru aducerea podului la parametrii normali de exploatare corespunzători clasei E de încărcare convoi (A30;V80), conform unui drum naţional încadrat în clasa tehnică III cu două benzi de circulaţie, prin asigurarea parametrilor impuşi de exigenţele actuale de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare, sunt propuse prin documentaţia proiectată „lucrări de aducere a structurii de rezistenţă la parametrii tehnici iniţiali şi lucrări de îmbunătăţire a stării de eforturi în principale elemente de rezistenţă ale suprastructurii“, în concordanţă cu raportul de expertiză tehnică.
 
Soluţia presupune desfacerea integrală a căii împreună cu echipamentele tablierului şi realizarea unei plăci de suprabetonare cu rol de îmbunătăţire a etanşeităţii căii în raport cu principalele elemente de rezistenţă ale suprastructurii, îmbunătăţirea stării de eforturi printr-o mai bună repartiţie transversală a încărcărilor din trafic. Pentru infrastructuri sunt prevăzute măsuri de remediere cu privire la cămăşuirea elevaţiilor fisurate şi reparaţii ale betoanelor de faţă. În zona culeelor sunt prevăzute lucrări locale de protecţie maluri.
 
Clasele de betoane propuse sunt în conformitate cu codul de practică pentru producerea betonului. Soluţia proiectată prevede închiderea traficului pe jumătate de cale semaforizat, desfacerea trotuarelor, a parapetelor şi a betonului de pantă până la structura de rezistenţă, inclusiv console de trotuar, cu păstrarea în aşteptare a armăturii existente în vederea înglobării în noua secţiune cu suprabetonare. Suprafaţa rezultată se va sufla cu aer sub presiune şi va fi prelucrată prin buciardare. Conlucrarea plăcii armate cu structura existentă se va realiza prin conectori dispuşi la 50 cm interax în axul principalelor elemente de rezistenţă ale suprastructurii.
 
Armarea şi betonarea plăcii de suprabetonare se vor organiza în câmpuri delimitate de deschiderile tablierului. Se va utiliza un beton de clasă superioară C30/37 care permite eliminarea betonului de pantă şi realizarea unei suprafeţe suport pentru aplicarea hidroizolaţiei de înaltă calitate. Tablierul prevăzut va asigura 7,80 de metri carosabil şi două trotuare cu lăţimea utilă de un metru. Lăţimea totală a tablierului proiectat este de 11,4 metri. Se vor monta guri de scurgere noi cu prelungitoare amplasate în poziţia celor existente.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Citeşte şi: 
 
Pod din Cernavodă de intensă circulaţie, în reabilitare. Traficul rutier va fi restricţionat (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Restricție de viteză pe Autostrada Soarelui. Sunt vizate ambele sensuri de mers pe sectorul București – Fundulea

15 Jun 2018 310

CNAIRDouă transporturi agabaritice vor afecta circulația din județul Constanța

13 Jun 2018 480

Atenție șoferi. Urmează trei nopți în care podul de la Agigea va fi închis complet traficului rutier. Ce rute ocolitoare pot fi folosite

12 Jun 2018 1323

CNAIR SA a achiziționat mai multe autoutilitare noi, destinate întreținerii drumurilor. Acestea vor fi distribuite Direcțiilor Regionale ale CNAIR

01 Jun 2018 582

CNAIR S-a reluat circulația pe Autostrada Soarelui. A fost o intervenție de urgență. Ce s-a întâmplat acolo (galerie foto)

26 May 2018 1722

Ce se întâmplă cu plata taxei de pod de la Fetești în minivacanța de Rusalii

25 May 2018 454

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa achiziţionează servicii de deratizare şi dezinsecţie. Ce sumă va scoate din conturi (document)

23 May 2018 826

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va circula pe ruta Constanța Poarta 7 - Iernut

22 May 2018 694

Atenție șoferi. Traficul în județul Constanța va fi afectat de trei transporturi agabaritice. Pe ce traseu vor circula

14 May 2018 734

Infotrafic Cum se circulă la această oră pe drumurile din ţară. Patru drumuri naţionale, închise

14 May 2018 503

Atenție șoferi Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară

13 May 2018 826

Revista presei locale

10 May 2018 521

DRDP Constanţa, reclamată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. La mijloc - o licitaţie privind varianta ocolitoare a oraşului Babadag

09 May 2018 1061

Directorul general al CNAIR renunță la prelungirea mandatului

07 May 2018 600

Zeci de șoferi au avut probleme la plata taxei de pod la finalul minivacanței de 1 mai. Ce decizie a luat o companie de telefonie

03 May 2018 365

Au început lucrările de demolare a unor construcţii amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti. Ce se va construi în zonă (fotoreportaj)

03 May 2018 1014

Anunț important de la CNAIR. Vor fi probleme în funcționarea serviciului de emitere a rovinietelor și a taxei de pod

03 May 2018 931

CNAIR anunţă începerea demolărilor imobilelor aflate pe traseul Pasajului Domneşti

03 May 2018 685

Oficial de la CNAIR despre problema întâmpinată la taxa de pod de la Fetești. Mai bine de o oră și jumătate nu s-a putut achita prin SMS

01 May 2018 301

Restricții de circulație în minivacanța de 1 mai pe Autostrada Soarelui și pe DN 39 Agigea-Mangalia

27 Apr 2018 757

S-au încheiat reparațiile la A2. Cât au costat. Ce s-a făcut. Care a fost segmentul unde s-a lucrat cel mai mult

26 Apr 2018 635

Milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de vară. Câţi bani a alocat CNAIR pentru Constanţa (document)

25 Apr 2018 783

Atac cibernetic asupra site-ului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

23 Apr 2018 517

Taxa de pod plătită prin SMS, păcăleală Deputatul USR Stelian Ion, la judecată cu CNAIR!

17 Apr 2018 2552

Atenţie, şoferi! Podul care face legătura între municipiul Mangalia şi localităţile judeţului Constanţa va intra în reabilitare

17 Apr 2018 4289

CNAIR. Zeci de mii de șoferi vitezomani surprinși în primele patru luni din 2018 pe autostrăzi. Ce alte nereguli au fost constatate

16 Apr 2018 906

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va circula pe ruta DN Centura București - Constanța Poarta 7

11 Apr 2018 362

Utilnavorep SA va repara utilajele DRDP Constanța (document)

10 Apr 2018 528

CNAIR. Restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui, instituite în perioada sărbătorilor de Paşti

05 Apr 2018 1478

Contractul „Lucrări de întreţinere a drumurilor naţionale“, în valoare estimată de peste 34 de milioane de lei, scos la licitaţie de către DRDP Constanţa (document)

31 Mar 2018 1052

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va circula pe ruta Buzău - Constanța Poarta 7

27 Mar 2018 337

UPDATE. Oficial de la CNAIR. Se circulă pe Autostrada Soarelui, sectorul București-Drajna

23 Mar 2018 665

Restricție de tonaj pe DN 3 și DN 3A

23 Mar 2018 439

Atenție șoferi. CNAIR ia în calcul măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea

22 Mar 2018 438

Serviciul de emitere roviniete, îngreunat din cauza unor lucrări de mentenanţă. Cât va dura

22 Mar 2018 544

CNAIR. Se circulă în condiţii de iarnă în judeţul Constanţa. Drumarii acţionează în permanenţă (galerie foto)

20 Mar 2018 987

Începe haosul pe Autostrada A2 Tronsonul Lehliu - Drajna va intra în reabilitare. Detalii. Cât scoate DRDP Constanţa din conturi (document)

20 Mar 2018 1693

Tronsonul Lehliu - Drajna al autostrăzii Soarelui intră în reparaţii. CNAIR a lansat anunţul de licitaţie în SEAP

18 Mar 2018 1136

O firmă din Teleorman a semnat cu DRDP Constanţa. Va asigura paza umană în sediile subunităţilor direcţiei (document)

13 Mar 2018 572

DRDP Constanţa caută o companie care se va ocupa de întreţinerea periodică a drumurilor. Câţi bani va scoate din conturi (document)

12 Mar 2018 504

Licitaţie pentru întreţinerea sistemului de iluminat la reţeaua de drumuri din administrarea DRDP Constanţa (document)

06 Mar 2018 425

Atenție șoferi. Un transport agabaritic va îngreuna circulația rutieră pe drumurile din județul Constanța

05 Mar 2018 389

Anunț important de la CNAIR! Autostrăzile A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea, redeschise circulației

01 Mar 2018 517

CNAIRCirculația rutieră pe DN 3, Ostrov – Cobadin, deschisă

01 Mar 2018 324

Tone de material antiderapant răspândit de drumari în doar câteva ore. Ce drumuri naţionale mai sunt închise în judeţul Constnaţa

01 Mar 2018 329

Tronsonul Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii Soarelui deschis numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

01 Mar 2018 428

Anunţ important de la CNAIR. A fost deschisă circulaţia pe DN22 între localităţile Baia şi Ovidiu. Cum se circulă în zonă

01 Mar 2018 1051

Circulația rutieră pe DN 3C între localitățile Constanța și Ovidiu, redeschisă

28 Feb 2018 866

CNAIR. Lista drumurilor naționale deschise circulației

28 Feb 2018 1304

CNAIR. Restricții de tonaj pe DN 3A între Drajna și Fetești

28 Feb 2018 289