Licitații publice Primăria Constanța a stabilit elaboratorul caietului de sarcini pentru bulevardul Madrid. Cine este câștigătorul? (DOCUMENT)

  • Primăria Constanța a atribuit serviciul de consultanță pentru elaborarea caietului de sarcini și consultanță de specialitate și execuție lucrări, pentru realizarea obiectivului de investiții „Bulevardul Madrid"
  • Câștigătorul contractului a fost desemnat Elada Elit Consulting SRL
  • Valoarea contractului este de 70.000 lei fără TVA
  • Administrator și unic asociat este Elena Gabriela Stoica
  • În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 572.602 lei, un profit net de 142.297 lei și trei angajați, potrivit www.termene.ro
  • Firma figureaza cu 170 de contracte din achiziții publice directe
 
 
Primăria Constanța a atribuit serviciul de consultanță pentru elaborarea caietului de sarcini și consultanță de specialitate (experti cooptați), pentru procedura de atribuire având ca obiect „Elaborare documentație tehnico-economica (PAC, POE, PT, DE, CS, asistență tehnică din partea proiectantului și altele) și execuție lucrări, pentru realizarea obiectivului de investiții „Bulevardul Madrid" din municipiul Constanța.

Câștigătorul contractului a fost desemnat Elada Elit Consulting SRL. Valoarea contractului este de 70.000 lei fără TVA.

Vă reamintim, licitația a fost contestată însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2440 / C4 / 2750 din 18.10.2023 prin care a respins contestația depusă de Republic Affairs SRL, cu sediul social în sectorul 3, București.

Elada Elit Consulting SRL

Compania cu sediul social în Galați a fost înființată în anul 2014, și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
Administrator și unic asociat este Elena Gabriela Stoica.

În anul 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 572.602 lei, un profit net de 142.297 lei și trei angajați, potrivit www.termene.ro.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 148.42%.


Firma figureaza cu 170 de contracte din achiziții publice directe potrivit aceleiași surse.
 

Despre proiectul „Bulevardul Madrid"
 
În contextul dezvoltării zonei de nord a municipiului Constanța se remarcă necesitatea amenajării căilor de acces din zonă, având în vedere viziunea potrivit Planului de Mobilitate Urbană al municipiului Constanța, ce prevede o nouă legătură rutieră între șoseaua de centură A4 și bd. Aurel Vlaicu ca fiind cel mai eficient proiect la nivel economic din regiune.

Din punct de vedere calitativ investiția este o măsură pozitivă datorită următoarelor considerente: contribuie la reducerea congestiei traficului de pe arterele cele mai aglomerate, respectiv de pe anumite sectoare ale bd. Tomis și Aurel Vlaicu prin redistribuire pe noi căi de circulație, corelarea cu dezvoltările urbanistice din zona Constanța Nord, crearea infrastructurii pentru circulația bicicletelor, facilități pentru un nou acces la autostrada A4;  creșterea fluenței și reducerea timpului de deplasare, creșterea măsurilor de siguranță a circulației pentru conducătorii auto, pietoni și bicicliști;  reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe și a nivelului de zgomot; îmbunătățirea aspectului urbanistic și al mediului ambiental; Luând în considerare exploatarea actuală a drumului existent în condiții total necorespunzătoare, se impune realizarea lucrărilor de drum propuse, acest fapt conducând la desfășurarea corespunzătoare a traficului rutier și pietonal în zonă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 09.08.2023, 15:00 în SEAP.
 
Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între strada Brest și giratoriul de la VIVO Nord. Bulevardul Madrid va dispune de patru benzi de circulație și de trotuare și va avea o lungime de 2,7 km.

Valoarea totală a construcției bulevardului Madrid este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.

Luna trecută, primarul Vergil Chițac a emis dispoziția de expropriere a unor terenuri proprietate privată, după ce, Consiliul Local Municipal Constanța a votat la sfârșitul lunii februarie HCLM 93/2023.
 
Sumele pentru despăgubiri aprobate sunt în cuatum total  2.664.842 euro și vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație.
 
Sumele acordate cu titlu de despăgubire pentru imobilele teren supuse exproprierii, în vederea realizării bulevardului Madrid din Constanța au fost stabilite în baza rapoartelor de evaluare întocmite de SC Management Consulting Solutions SRL prin evaluator Dragoș Mihai Ipate.

În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 Decizie CNSC O licitație organizată de Primăria Constanța pentru obiectivul de investiții «Bulevardul Madrid» a fost contestată
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bulevardul Madrid din Constanța costă cu 60% mai mult decât prețul inițial. Costul total al proiectului este de 23,5 milioane euro (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 1918