Primăria Dumbrăveni, din județul Constanța, instalează stație de încărcare vehicule!

  • Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice şi vizează dezvoltarea transportului ecologic, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală.


Primaria Dumbrăveni, din județul Constanța, achiziționează de la SC Smart Green Energy SRL, cu sediul pe Șoseaua Negrești, din Cobadin, județ Constanța, lucrări de montare stații de încărcare vehicule.


Valoarea achiziției este de 246.000 de lei (49.426,37 de euro).


Descriere

Conform Ghidului de finanţare a Programului privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală.


Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice şi vizează dezvoltarea transportului ecologic, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală.


Prin Program se finanţează staţiile de reîncărcare formate din minimum două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, dintre care un punct de reîncărcare permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi un punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice.


Staţiile de reîncărcare vor fi echipate cel puţin cu prize şi conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din standardul SR EN62196-2, pentru încărcarea în curent alternativ, şi cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din standardul SR EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu.


Sunt considerate cheltuieli eligibile cele efectuate pentru: a) achiziţia de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice; b) lucrări de construcţii şi montaj al staţiilor de reîncărcare; c) instalaţiile electrice, cu excepţia cheltuielilor aferente instalaţiei de racordare până la punctul de delimitare.


Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 23 februarie 2024, SC Smart Green Energy SRL are sediul pe Șoseaua Negrești, din Cobadin, județ Constanța, se ocupă de lucrări de instalații electrice și este controlată de Pitigoi Laurentiu Claudiu, asociat unic și administrator.


Potrivit Termene.ro, Pitigoi Laurentiu Claudiu mai apare în Bel Electric Cable SRL și în New Sun Energy SRL.


Pentru anul 2022, cu trei angajați, SC Smart Green Energy SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 805.928 de lei și un profit net de 438.760 de lei.


Primarul comunei Dumbrăveni, din județul Constanța, este Stelian Clinciu.

Consiliul Local Dumbraveni are o componență de 9 consilieri:


Mulțescu Ionel -viceprimar-PSD
Vasiluță Constantin-Aurelian -PSD
Milea Ionuț -PSD
Buric Alina -PSD
Fibișan Paraschiva -PSD
Maican Luminița - PSD
Hănțăscu Gabriel -PNL
Dobrin George -PRO România
Tănase Mariana -PRO România


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Averea și interesele lui Stelian Clinciu, primar al comunei Dumbrăveni, județul Constanța (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.