Companii

Doar 2 euro şi un copil poate fi găsit!

În luna decembrie, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Radio România Actualităţi, lansează „Un copil găsit”, o campanie de conştientizare şi strângere de fonduri pentru găsirea copiilor dispăruţi. Cu un simplu SMS la 8841 (număr valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote)*, oricine poate dona 2 euro pentru a ajuta un copil dispărut să se întoarcă acasă.
 
Campania “Un copil găsit”
Campania „Un copil găsit” îşi propune să strângă cel puţin 15.000 euro. Este nevoie, astfel, de cel puţin 7.500 de români dornici să sprijine cu 2 euro cauza copiilor dispăruţi şi să îi ajute să se întoarcă acasă. O parte dintre banii strânşi vor fi investiţi pentru a acoperi cheltuielile operaţionale ale centrului. Ne propunem, de asemenea, să informăm publicul român cu privire la principalele riscuri la care copiii sunt expuşi în momentul dispariţiei dar şi la cauzele ce stau la baza dispariţiilor în România.
Campania se desfăşoară în perioada 1 – 31 decembrie, la nivel naţional. Alături de noi în acest demers sunt partenerii oficiali Televiziunea Română, Radio România Actualităţi, Neptun TV, Radio Horion, TvFOltenia, Evenimentul zilei, Gazeta de Sud, rol.ro, sfatulparintilor.ro şi alte posturi TV, radio şi publicaţii locale.
 
În fiecare caz de dispariţie a unui copil esenţiale sunt primele ore de intervenţie, mai ales în cazurile grave în care vârsta copilului este foarte mică. De asemenea, acordăm o importanţă la fel de mare şi activităţilor pe care le desfăşurăm după ce copilul a fost găsit de către instituţiile cu atribuţii în acest sens. Echipa de specialişti a centrului nostru, formată din asistenţi sociali şi psihologi, sprijină atât copilul cât şi familia pentru a depăşi momentele dificile prin care au trecut, având ca scop diminuarea traumei produse şi întoarcerea la o viaţă normală. O contribuţie mică, de doar 2 euro, poate ajuta la găsirea unui copil.” a declarat Andreea Adam, coordonator operaţional FOCUS.
 
De ce donaţii pentru copii dispăruţi?
Primele ore de la dispariţia unui copil sunt foarte importante. Copilul poate intra în contact cu persoane răuvoitoare (care, spre exemplu, îl pot racola într-o reţea de prostituţie sau cerşetorie etc.), se poate accidenta sau îmbolnăvi. Cu cât copilul petrece mai mult timp departe de familie, cu atât riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, la vârste fragede, timpul petrecut în singurătate, departe de locurile şi oamenii apropiaţi, sunt traumatizante pentru copii. Sentimentele negative trăite în această perioadă pot afecta copilul pe termen lung. De aceea este nevoie de intervenţie rapidă, iar centrul Focus oferă asemenea sprijin 24/24.
 
De ce pentru centrul Focus?
Centrul administrează linia europeană unică de urgenţă pentru dispariţii de copii - 116 000, ce intervine complementar alături de Poliţie în cazurile de dispariţii. În acelaşi timp centrul desfăşoară şi activităţi de prevenire în România. Personalul specializat oferă consiliere familiilor copiilor dispăruţi pe toată perioada căutarii şi după momentul găsirii. În cei peste 6 ani de activitate centrul a administrat peste 2400 de sesizări de dispariţii de copii.
 
Centrul Focus este singurul ONG din România ce intervine în domeniul copiilor dispăruţi, alături de Poliţia Română. În prezent, centrul oferă anual suport pentru aproximativ 400 de sesizări de dispariţii de copii. Creşterea bugetului centrului este esenţială pentru buna funcţionare a liniei de urgenţă 116 000.
 
Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este: Andreea Adam - coordonator operaţional, andreea.adam@copiidisparuti.ro,
 
Detalii suplimentare despre centrul FOCUS puteţi găsi la adresa:
http://www.copiidisparuti.ro/ro/
 
 
 
Despre Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus a fost înfiinţat in anul 2007 la iniţiativa doamnei Mihaela Geoană, cu finanţare din partea ICMEC si a Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Scopul asociaţiei este să intervină alături de autorităţile competente în prevenirea şi soluţionarea cazurilor de dispariţie şi exploatare a copiilor. Focus a lansat şi operează în România începând cu luna mai 2009, numărul unic european 116000 pentru sesizarea dispariţiilor de copii.  
 
În cadrul programului „Safer Internet”, finanţat de Comisia Europeană, Focus a dezvoltat şi primul Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care aceştia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu conţinut pedo-pornografic precum şi alte tipuri de conţinut ilegal.
 
Asociaţia Focus este membru cu drepturi depline al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC), al Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi și Exploataţi Sexual (MCE) şi al organizaţiei INHOPE. La nivel naţional, FOCUS face parte din Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Voluntariaul – VOLUM.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier pe DN22, la ieșire din Ovidiu. Un șofer a pierdut controlul volanului. Bărbatul a fost rănit

20 Mar 2019 728

Accident rutier pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța. O persoană a fost rănită

20 Mar 2019 827

Cunoscută cântăreață de muzică populară, implicată într-un accident în Ungaria. Soțul ei a murit pe loc

20 Mar 2019 671

UPDATE. Accident feroviar în județul Olt. Un autoturism, lovit de un tren de călători. Un bărbat a decedat (galerie foto+video)

20 Mar 2019 414

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Tuzla a fost externat din Spitalul Județean Constanța

20 Mar 2019 526

Grav accident rutier la ieşire din Medgidia. Şoferul băut, maşina făcută praf. Două victime. O minoră în comă (galerie foto+video)

20 Mar 2019 6408

Accident rutier grav la ieșire din Medgidia, județul Constanța. O persoană, încarcerată

19 Mar 2019 838

Imagini de la eveniment Carambol rutier în zona Cireșica. Trei mașini, implicate. Două persoane au fost rănite (galerie foto+video)

19 Mar 2019 2087

UPDATE. Accident rutier la intersecția Autostrăzii Soarelui cu DN3. Trei mașini implicate. Una, înmatriculată în Constanța (galerie foto)

19 Mar 2019 775

Accident cumplit pe DN7. Un pieton a murit după ce a fost lovit de un TIR. Trupul victimei, târât sute de metri

19 Mar 2019 344

Accident rutier provocat de o șoferiță aflată sub influența alcoolului. Un pieton a fost rănit

19 Mar 2019 396

Carambol rutier pe DN 21, județul Brăila. Șase victime, printre care și un copil. Intervine Descarcerarea

18 Mar 2019 388

Accident rutier pe Centura Capitalei. Un camion a pierdut controlul direcţiei şi a lovit parapetul median. Traficul este blocat

18 Mar 2019 290

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în stațiunea Mamaia în zona Idu. Șoferul implicat ar fi cetățean străin (galerie foto+video)

18 Mar 2019 2940

Pe şoselele din România. Accident rutier grav. Trei victime. Forţe impresionante la intervenţie (galerie foto)

18 Mar 2019 962