Doar 2 euro şi un copil poate fi găsit!

În luna decembrie, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual” – FOCUS, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Radio România Actualităţi, lansează „Un copil găsit”, o campanie de conştientizare şi strângere de fonduri pentru găsirea copiilor dispăruţi. Cu un simplu SMS la 8841 (număr valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote)*, oricine poate dona 2 euro pentru a ajuta un copil dispărut să se întoarcă acasă.
 
Campania “Un copil găsit”
Campania „Un copil găsit” îşi propune să strângă cel puţin 15.000 euro. Este nevoie, astfel, de cel puţin 7.500 de români dornici să sprijine cu 2 euro cauza copiilor dispăruţi şi să îi ajute să se întoarcă acasă. O parte dintre banii strânşi vor fi investiţi pentru a acoperi cheltuielile operaţionale ale centrului. Ne propunem, de asemenea, să informăm publicul român cu privire la principalele riscuri la care copiii sunt expuşi în momentul dispariţiei dar şi la cauzele ce stau la baza dispariţiilor în România.
Campania se desfăşoară în perioada 1 – 31 decembrie, la nivel naţional. Alături de noi în acest demers sunt partenerii oficiali Televiziunea Română, Radio România Actualităţi, Neptun TV, Radio Horion, TvFOltenia, Evenimentul zilei, Gazeta de Sud, rol.ro, sfatulparintilor.ro şi alte posturi TV, radio şi publicaţii locale.
 
În fiecare caz de dispariţie a unui copil esenţiale sunt primele ore de intervenţie, mai ales în cazurile grave în care vârsta copilului este foarte mică. De asemenea, acordăm o importanţă la fel de mare şi activităţilor pe care le desfăşurăm după ce copilul a fost găsit de către instituţiile cu atribuţii în acest sens. Echipa de specialişti a centrului nostru, formată din asistenţi sociali şi psihologi, sprijină atât copilul cât şi familia pentru a depăşi momentele dificile prin care au trecut, având ca scop diminuarea traumei produse şi întoarcerea la o viaţă normală. O contribuţie mică, de doar 2 euro, poate ajuta la găsirea unui copil.” a declarat Andreea Adam, coordonator operaţional FOCUS.
 
De ce donaţii pentru copii dispăruţi?
Primele ore de la dispariţia unui copil sunt foarte importante. Copilul poate intra în contact cu persoane răuvoitoare (care, spre exemplu, îl pot racola într-o reţea de prostituţie sau cerşetorie etc.), se poate accidenta sau îmbolnăvi. Cu cât copilul petrece mai mult timp departe de familie, cu atât riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, la vârste fragede, timpul petrecut în singurătate, departe de locurile şi oamenii apropiaţi, sunt traumatizante pentru copii. Sentimentele negative trăite în această perioadă pot afecta copilul pe termen lung. De aceea este nevoie de intervenţie rapidă, iar centrul Focus oferă asemenea sprijin 24/24.
 
De ce pentru centrul Focus?
Centrul administrează linia europeană unică de urgenţă pentru dispariţii de copii - 116 000, ce intervine complementar alături de Poliţie în cazurile de dispariţii. În acelaşi timp centrul desfăşoară şi activităţi de prevenire în România. Personalul specializat oferă consiliere familiilor copiilor dispăruţi pe toată perioada căutarii şi după momentul găsirii. În cei peste 6 ani de activitate centrul a administrat peste 2400 de sesizări de dispariţii de copii.
 
Centrul Focus este singurul ONG din România ce intervine în domeniul copiilor dispăruţi, alături de Poliţia Română. În prezent, centrul oferă anual suport pentru aproximativ 400 de sesizări de dispariţii de copii. Creşterea bugetului centrului este esenţială pentru buna funcţionare a liniei de urgenţă 116 000.
 

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este: Andreea Adam - coordonator operaţional, andreea.adam@copiidisparuti.ro,
 
Detalii suplimentare despre centrul FOCUS puteţi găsi la adresa:

http://www.copiidisparuti.ro/ro/
 
 
 
Despre Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus a fost înfiinţat in anul 2007 la iniţiativa doamnei Mihaela Geoană, cu finanţare din partea ICMEC si a Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Scopul asociaţiei este să intervină alături de autorităţile competente în prevenirea şi soluţionarea cazurilor de dispariţie şi exploatare a copiilor. Focus a lansat şi operează în România începând cu luna mai 2009, numărul unic european 116000 pentru sesizarea dispariţiilor de copii.  
 
În cadrul programului „Safer Internet”, finanţat de Comisia Europeană, Focus a dezvoltat şi primul Hotline ca punct de contact civil pentru utilizatorii de internet, la care aceştia vor avea posibilitatea sa raporteze orice material cu conţinut pedo-pornografic precum şi alte tipuri de conţinut ilegal.
 
Asociaţia Focus este membru cu drepturi depline al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC), al Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi și Exploataţi Sexual (MCE) şi al organizaţiei INHOPE. La nivel naţional, FOCUS face parte din Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Voluntariaul – VOLUM.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 443

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 710

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 230

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 652

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 657

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 624

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 806

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 296

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 586

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 559

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 944

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 874

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 250

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 841

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 954