Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SC DOLE

CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA ACTIVITATII DE DISTRIBUTIE A SC DISTRIFRUT SRL DE CATRE SC DOLE SRL

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SC DOLE BUCURESTI SRL prin preluarea controlului unic asupra activitatii de distributie pe teritoriul României a SC Distrifrut SRL.

Concentrarea economica are loc, in principal, in domeniul importului si distributiei en-gross de fructe proaspete. Din punct de vedere geografic, pietele relevante din domeniul importului si distributiei en-gross de fructe proaspete sunt piete nationale, deoarece respectivele produse sunt prezente in toate zonele tarii, fiind accesibile tuturor cumparatorilor.
In urma analizei efectuate, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii concurentei (21/1996), efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate
Decizia Consiliului Concurentei cu privire la aceasta operatiune va fi publicata pe site-ul autoritatii române de concurenta www.consiliulconcurentei.ro, dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.

20 Mai 2009

Biroul de Presa
Tel: 0372.129.710, 021.405.44.29 ; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Consiliul Concurenţei analizează efectele economiei colaborative (sharing economy) asupra concurenței

23 Oct 2018 1693

Serviciul Român de Informaţii caută traducător

02 Jan 2016 3111

SECTORUL AUTOHTON DE TRANSPORTURI RUTIERE DE MARFURI - CRESTERI DE VENITURI SEMNIFICATIVE, DAR PIERDERI DIN CE IN CE MAI MARI (document)

11 Jun 2014 1489