Comunicat DIICOT

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj au efectuat în data de 20.01.2014 un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sălaj, Covasna, Maramureş şi Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, structurată pe mai multe paliere,  specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.        

În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2008, au achiziţionat diferite produse, în cantităţi foarte mari,  (materiale de construcţie,  îngrăşăminte chimice, calculatoare, laptopuri, sisteme tip DVD, camere video, etc.) de la mai multe depozite de pe raza judeţelor Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureş, Braşov, Prahova, pe care le-au plătit  cu file CEC sau Bilete la Ordin fără a avea acoperirea necesară.
          Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării  altor membrii ai acestui grup infracţional, care  deţineau depozite şi care le comercializau pe  piaţa neagră  la un preţ de aprox. 50% din valoarea reală a acestor bunuri.

         S-a stabilit faptul că, societăţile folosite de către membrii grupării nu au desfăşurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înfiinţate sau preluate doar în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.
          Prejudiciul cauzat până în prezent este de  600.000 euro, fiind identificate 50 de părţi vătămate.
          Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente contabile, peste 40.000 euro, ştampile ale unor societăţi comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare şi instrumente de plată.

         Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Sălaj au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 9 persoane, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, au solicitat arestarea preventivă, în lipsă, pentru două persoane care s-au sustras urmăririi penale şi au dispus alte măsuri preventive faţă de 2 persoane.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
         Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
          Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 430

ITM Constanța Amenzi de peste 100.000 de lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii

24 Apr 2024 462

„Nu s-a produs nicio expropriere faptică“ Tribunalul Constanța explică de ce a menținut PUZ pentru documentația de urbanism din Cartierul Compozitorilor (MOTIVARE)

15 Apr 2024 586

Primăria Comunei Valu lui Traian Județul Constanța vinde mai multe terenuri intravilane

05 Apr 2024 1067

​Distrugere de muniție găsită pe teritoriul județului Tulcea. Iată ce spun pompierii (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 525

MApN Fragmente de dronă, găsite pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei

29 Mar 2024 520

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 718

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 842

PUZ-ul, depus la APM Constanța Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța

18 Mar 2024 848

Iată lista siturilor arheologice din municipiul Constanța

04 Mar 2024 988

Afișajul stradal, în atenția polițiștilor locali din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

22 Feb 2024 678

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1589

Fragmente de dronă depistate în zona de frontieră dintre Republica Moldova și Ucraina (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 600

Ministerul Educației Soluții identificate pentru asigurarea transportului elevilor

31 Jan 2024 558

Măsuri concrete pentru protejarea asiguraților RCA, transmise de ASF după discuțiile cu transportatorii

25 Jan 2024 781