Mesaje anticoruptie promovate in statiunile de pe litoral si la punctele de frontiera cu Bulgaria

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE
         
Mesaje anticorupţie promovate în staţiunile de pe litoral şi la punctele de frontieră cu Bulgaria

În perioada iulie – august a.c., Direcţia Generală Anticorupţie a organizat o serie de activităţi de prevenire a faptelor de corupţie în staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. Ofiţerii de prevenire au efectuat astfel activităţi de instruire cu poliţiştii detaşaţi în staţiunile de pe litoral pentru lunile iulie şi august.

Totodată, au fost organizate activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor în colaborare cu structurile M.A.I. existente la nivelul judeţului Constanţa, respectiv poliţia, jandarmeria şi poliţia de frontieră.

Astfel, marţi, 3 august a fost desfăşurată o activitate de informare în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul Poliţiei Rutiere. Acţiunea s-a desfăşurat în zona barierelor de acces în staţiunea Mamaia, unde ofiţerii DGA şi poliţiştii rutieri au distribuit, între orele 09.00 şi 12.00, un număr de 2.000 de fluturaşi conţinând mesaje de conştientizare cu privire la riscurile corupţiei şi modalităţi de sesizare a acestor fapte.

De asemenea, sâmbătă, 7 august a.c., tot în staţiunea Mamaia, au fost desfăşurate noi activităţi de informare şi conştientizare, în colaborare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa. Ofiţerii DGA au realizat o scurtă informare şi instruire a personalului Grupării Mobile de Jandarmi care desfăşoară activităţi în cadrul punctului de informare a cetăţeanului din cadrul staţiunii Mamaia, precum şi a personalului care compune patrulele de jandarmi din staţiune.

Între orele 10.00 – 12.00 s-a desfăşurat inclusiv activitatea de distribuire a materialelor de informare, cele mai multe dintre cele 1.500 de flyere fiind distribuite în zona Cazinoului din Mamaia de către personalul punctului de informare, împreună cu ofiţerii DGA.
 
Acţiunile au continuat cu cea de sâmbătă, 14 august a.c., când s-au desfăşurat două activităţi de prevenire, una în staţiunea Mamaia, în colaborare cu poliţia de ordine publică şi una în punctul de trecere a frontierei Vama Veche, în colaborare cu poliţia de frontieră.

În cadrul activităţii din staţiunea Mamaia au fost distribuite materiale de informare constând în 1.500 de flyere realizate în colaborare cu Compania Naţională Poşta Română, în zona barierelor de acces în staţiune, precum şi în zona pietonală.

Cât priveşte acţiunea organizată împreună cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa aceasta a inclus activităţi în toate cele trei puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria existente pe teritoriul judeţului, respectiv Vama Veche,  Ostrov şi Negru Vodă.

Cu acest prilej au fost amplasate afişe şi distribuite 2.000 de flyere, în limbile română, bulgară şi engleză. Pe fluxurile destinate cetăţenilor comunitari distribuirea pliantelor a fost realizată direct de echipe formate din ofiţeri DGA şi poliţişti de frontieră. Pe fluxurile destinate cetăţenilor extracomunitari distribuirea fluturaşilor a fost realizată prin introducerea în fiecare paşaport a câte unui material de informare, în limba bulgară sau engleză, după caz.

De asemenea, în cadrul punctului au fost amplasate afişe, în cele trei limbi, în locuri vizibile, atât pe circuitul de ieşire, cât şi pe cel de intrare.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Acțiuni antidrog, în stațiunile de pe Litoral, în minivacanța de 1 Mai (GALERIE FOTO)

02 May 2024 313

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 623

ANM Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea pe litoral

01 May 2024 546

Kokkai Comimpex SRL, din Constanța, va păzi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral!

01 May 2024 315

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1183

Polițiștii, alături de tineri la festivalurile de pe litoral

30 Apr 2024 475

FOTOREPORTAJ Cu ce priveliște sunt întâmpinați turiștii la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 626

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 662

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 1332

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 632

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 731

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 493

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 849

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 593

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 434