Proiect județean sportiv pentru preșcolari „Voinici în țara piticilor”-ediția a III-a


În cursul zilei de 27. 05. 2023, la Palatul Copiilor Constanța, s-a desfășurat Concursul județean sportiv „Voinici în țara piticilor”, ediția a III-a, aflat în Calendarul activităților educative al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la care au luat parte 250 de copii din grădinițele județului Constanța.

          Evenimentul a fost organizat de către Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța și Academia Olimpică Română, Filiala Constanța.
             Preșcolarii au participat la concursuri de: trotinete, ștafete și jocuri de mișcare hazlii, fiind susținuți cu entuziasm de către părinții lor, cadre didactice voluntare și studenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport Constanța.

            Trofeul Voinicel -2023 a fost câștigat de echipa Grădiniței cu Program Prelungit Nr.33 Constanța, care a obținut punctajul cel mai mare, ca urmare participării la întrecerile sportive.

Premiile și recompensele au fost numeroase, însă cel mai important câștig l-a reprezentat faptul că preșcolarii au avut ocazia să desfășoare activități de mișcare în aer liber, într-un cadru natural care le favorizează  sănătatea și dezvoltarea fizică armonioasă.
Organizatorii consideră că prin implicarea copiilor în astfel de acțiuni se promovează, în mod real, stilul de viață sănătos, spiritul de întrecere fair –play și echilibrul emoțional.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.