ZILELE FILMULUI DE DRAGOSTE LA BUCUREȘTI 21 – 24 NOIEMBRIE

În perioada 21 – 24 noiembrie, Bucureștiul va găzdui prima ediție a Zilelor Filmului de Dragoste (ZFDB), care va avea loc la Cinema Studio și la Cinema Elvira Popescu.

Despre scopul ZFDB, Dana Dimitriu, directorul general al evenimentului, spune că “Am ales tema iubirii pentru că pe această cale e mai ușor să îi atragi pe tineri înspre valori culturale autentice, într-o societate care, în ultima vreme, e vădit
agresată cu vulgaritate, scandaluri și produse de divertisment lipsite de valoare. Le mulțumesc partenerilor noștri că ne susțin în acest demers.”


Filme în exclusivitate

ZFDB va aduce în sălile sus-menționate o selecţie de titluri multi- premiate la festivaluri internaţionale de categorie A.
Filmele ZFDB sunt filme fără distribuitor în România, astfel că ele pot fi văzute doar în cadrul acestui eveniment, cu o singură excepție, care va fi anunțată ulterior.

Fundația Charta, principalul organizator al Zilelor Filmului de Dragoste la București, este de asemenea și organizatorul Festivalulului Internațional de Film București (B-EST IFF), care de nouă ediții încoace aduce în România filme premiate la marile festivaluri internaționale. Printre filmele care au rulat anul acesta la B-EST IFF s-au numărat și Searching for Sugar Man (2012), documentarul lui Mallick Bendjelloul, care a câștigat un premiu Oscar,
precum și Cesare deve morire (2012), filmul fraților Taviani, câștigător al Ursului de Aur.
 


Invitați speciali

ZFDB va prilejui întâlnirea spectatorilor cu invitaţi de elită ai celei de-a șaptea arte şi chiar masterclass-uri cu unii dintre aceştia.


Printre invitații Fundației Charta în România, cu ocazia altor evenimente organizate de aceasta,  s-au numărat și Andrei Konchalovsky, Danis Tanovic, Nikita Mihalkov, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Krzysztof Zanussi, Manoel de Oliveira sau Amos Gitai.
Zilele Filmului de Dragoste la București este un eveniment organizat de Fundația Charta în parteneriat cu Institutul Francez la București, cu sprijinul
Antena 2 și Euforia TV.

Sponsori: Aqua Carpatica și Love Plus

Parteneri media: Marie Claire, Esquire, Cocor Media Channel, Cațavencii, Urban.ro, 121.ro, Filmreporter.ro, Cinemagia.ro, CinemaRx.ro, Cooperativa Urbană.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Tohăneanu, secretar general al comunei Independența (DOCUMENTE)

06 May 2024 204

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 346

Infotrafic Aglomerație pe drumurile din România – Vezi unde

06 May 2024 326

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 687

Infotrafic Cum se circulă pe autostrada A2 București-Constanța?

06 May 2024 397

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 416

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 425

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 385

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 370

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 372

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 671

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 697

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 526

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 594

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 421