COTAR solicita aplicarea progresiva a normelor prin care toti conducatorii auto sunt obligati sa-si pregateasca masinile de iarna cu cauciucuri, lanturi sau materiale antiderapante

COMUNICAT DE PRESA

           CONFEDERATIA OPERATORILOR si TRANSPORTATORILOR AUTORIZATI din ROMANIA (C.O.T.A.R.), cu sediul in Bucuresti, str. George Enescu, nr. 27-29, parter, camera 17, sector 1, prin Presedinte Vasile STEFANESCU, legal constituita prin Incheierea de Sedinta a Camerei de Consiliu din data de 09.04.2009, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti, in dosarul nr. 12752/3/2009, formulam prezentul comunicat,
Prin care solicitam Ministerului Transporturilor si Infrastructurii aplicarea progresiva, in timp, a  normelor prin care toti conducatorii auto sunt obligati sa-si pregateasca masinile de iarna cu cauciucuri, lanturi sau materiale antiderapante.
Intrucat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii se lucrează la normele care îi vor obliga pe şoferii maşinilor de mare tonaj să circule pe timpul iernii doar dacă au cauciucuri de iarnă, iar proiectul noului Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducătorilor auto de a-şi pregăti maşinile de iarnă cu cauciucuri, dar si lanturi sau materiale antiderapante, stabilindu-se taxe usturatoare pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat pe altii, ne exprimam nemultumirea fata de aceasta masura  si refuzam sa credem faptul ca exista si alte inerese , sau se incearca oprirea circulatiei autoturismelor cum se proceda inainte de 1989 la aparitia primei zapezi.

Inainte de a se aplica aceasta masura consideram ca este necesar ca  reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sa-si indeplineasca atributiunile prevazute de lege, intrucat in conformitate cu prevederile art.3 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, „Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia”.
 In acest sens, pe timpul sezonului rece, administratorul drumului trebuie, inainte de sosirea primei zapezi, sa instaleze parapeti in apropierea partii carosabile, ceea ce nu a mai facut in ultimii ani, pentru a preveni blocarea traficului rutier cu zapada si sa incheie, din timp, contracte de deszapezire cu societati care au in  dotare utilajele necesare acestei activitati, in stare de functionare si pregatite sa intervina la nevoie.

Lipsa acestei pregatiri pentru sezonul rece din partea administratorului drumului s-a observat si in anii trecuti,si nu intelegem de ce pentru proasta organizare a acestora  se impun aceste masuri incepand de ieri ??? OARE EXISTA UNDEVA STOCURI DE CAUCIUCURI SI TRBUIESC URGENT VANDUTE????  Oare se uita faptul ca exista si cauciucuri  „ALL SEASONS”  Aceaste  cauciucuri nu trebuiesc montate numai pe rotile de tractiune ??? si numai pentru acele autovehicule care parasesc localitatea?????

 Fata de cele prezentate mai sus, avand in vedere situatia economico-financiara  actuala a tuturor transportatorilor,taximetristilor,scolilor de soferi, dar si a populatiei in general, ne exprimam convingerea ca aceasta masura va fi aplicata in mod progresiv, esalonat in timp.


PRESEDINTE,
Vasile STEFANESCU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1790

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2492

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2731

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7154

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3447

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3631

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6240

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2750

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5748

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4300

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9493

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4114

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3299

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2726

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2805