FAPT CONTINUĂ CARAVANA VACANȚA ÎN ȚARA MEA ÎN JUDEȚUL GORJ 11 OCTOMBRIE 2013

Federația Asociațiilor de Promovare a Turismului din România (F.A.P.T.) continuă  Caravana "Vacanța in țara mea " in vederea promovării destinațiilor românești, acțiune derulată printr-o serie de  infotripuri organizate de către asociațiile regionale de promovare membre FAPT, in parteneriat cu ANAT.
După o serie de infotripuri organizate pe Litoralul Românesc, Delta Dunării, Râsnov, Bucovina si Prahova, acum este randul Asociației de Turism Gorj să organizeze o astfel de acțiune.
 
Cu această ocazie, județul Gorj va fi gazda unei delegații de jurnaliști straini si experți in turism care vor veni pentru o vizită documentară, in vederea susținerii proiectului „Mărul de aur pentru oraşul lui Brâncuşi”. Această distincție este echivalentul premiului Oscar in domeniul turismului și se acordă de către FIJET (Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor în domeniul Turismului). În urmă cu câţiva ani, această asociaţie de profesionişti a adus României 3 premii „Golden Apple”, sau „Pomme d’Or”, ele fiind decernate Zonei Mărginimea Sibiului, Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, respectiv companiei Blue Air.
 
In cadrul acestei acțiuni de promovare, cei prezenți vor vizita locații precum: orașul Gorj, Peștera și Mănăstirea Polovragi, Casa Memorială a lui Constantin Brâncuși, Mănăstirea Tismana, Muzeul Satului de la Curtișoara, precum și alte locații în cadrul cărora s-au conservat atât cultura cât și tradițiile gorjene.
 
La această acțiune importantă va fi prezentă și dna. Corina Martin, Președintele Federatiei Asociațiilor de Promovare Turistică din România (F.A.P.T.), care va participa la toate cele 4 zile de infotrip, alaturi de oficialitățile locale și cele centrale.
 
Declarație Corina Martin, Președinte FAPT: „Federația F.A.P.T. continuă Caravana de promovare a destinațiilor turistice românesti, de această dată, de către Asociația de Turism Gorj, cu sprijinul autoritaților locale și al agenților economici locali, precum si al Autorității Naționale pentru Turism. Considerăm că organizarea acestui infotrip ajută la promovarea celor mai importante elemente de interes turistic ale județului Gorj și la identificarea unor noi oportunități de dezvoltare turistică în zona. În calitate de Președinte al Federației F.A.P.T. susțin efortul depus de catre Asociația de Turism Gorj și faptul că, in anul 2014, „Mărul de aur” merită să fie adus acasă la Brâncuși.”
 
Laura Dragu Popescu, Președinte Asociația de Turism Gorj : „ Astăzi așteptăm in Gorj delegația internațională FIJET, dar și oaspeți de seamă din România ! Au fost invitați în Gorj ”Să trăiască Povestea Gorjului, explorând Grădina Carpaților” cu speranța că ceea ce ne-a lasat Brâncuși merită să primească premiul ”Mărul de Aur” pentru inedit, originalitate, unicitate și autenticitate. ...Brâncuși a iubit natura, a iubit neamul românesc, a iubit oamenii din viața lui! Din prea multă iubire s-a născut intreaga sa creație. Înzestrat cu mult Har de la Dumnezeu, ultimele lucrări din Opera sa le-a lăsat moștenire gorjenilor la Tg-Jiu...Pentru că și noi îl iubim pe Brâncuși, vă invităm pe urmele pașilor lui în acest tărâm de poveste, in Gorjul Istoric și Pitoresc!”
 
Manifestările din cadrul infotripului se defasoară timp de 4 zile, fiind programate zilnic diverse evenimente ce au drept scop promovarea judeţului Gorj. Detalii despre program le regăsiți in atașament.
 
 

 
Mihaela-Raluca Lăzăreanu
  F.A.P.T.România
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Alertă pe Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți

18 May 2024 3569

Știri Constanța Accident rutier la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada IG Duca (GALERIE FOTO)

18 May 2024 1227

UPDATE Accident rutier grav între Năvodari și Corbu! O persoană a decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 7408

Horoscop pentru joi, 16 mai 2024. Se anunță multă forfotă la serviciu pentru una dintre zodii

16 May 2024 721

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „Într-adevăr Constanţa păşeşte pe calea progresului“ (II)

15 May 2024 1220

Știri Constanța Accident rutier cu o mașină de poliție în intersecția Dacia (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2024 1046

UPDATE. Știri Constanța Eveniment rutier pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Trocadero. Intervine o ambulanță (FOTO)

15 May 2024 778

UPDATE Județul Constanța Accident rutier între Poarta Albă și Nazarcea! Intervin pompierii

14 May 2024 867

Știri Constanța Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei - un biciclist a fost rănit

14 May 2024 504

#DobrogeaDigitală Constanța între anii 1914 și 1934 - „S-a desvoltat într-un mod vertiginos, timp în care şi-a încincit populaţiunea“ (I)

13 May 2024 993

Lumea marinarilor Pilda Maiorului Murgescu. O eroare perpetuă

13 May 2024 586

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2775

Horoscop pentru luni, 13 mai 2024. Se anunță o zi cu stări de spirit contradictorii pentru una dintre zodii

13 May 2024 607

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 1037

#DobrogeaDigitală „Administraţia românească a luat în primire un sat turcesc în ruină, Kiustendje“

09 May 2024 1322