“Professoria-Profesori mai buni pentru copiii nostri“

Comunicat de presa

17 propuneri de Master in Educatie au intrat in competitia colegiala “Professoria – Profesori mai buni pentru copiii nostri”

Bucuresti, 3 februarie 2010

In cadrul competitiei colegiale Professoria, proiect lansat de Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS pentru Leadership, 13 universitati au inscris 17 propuneri de programe inovative de Master in Educatie. Printre universitatile inscrise in competitie se numara Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea de Vest din Timisoara.

In urma jurizarii vor fi selectionate 3 facultati care vor primi cate un grant in valoare de 30.000 Euro fiecare pentru implementarea programelor incepand cu octombrie 2010. Studentii care isi doresc sa urmeze o cariera didactica vor avea astfel oportunitatea de a se inscrie la cursuri post-universitare de specialitate. Acest program promoveaza in fapt alinierea sistemului de invatamant actual la coordonatele celor europene in ceea ce priveste formarea initiala a cadrelor didactice.

“In centrul oricarei schimbari a sistemului educational trebuie sa se afle profesorii. De pregatirea si profesionalismul acestora depinde calitatea educatiei oferite copiilor nostri. Este important ca, pe langa cunoasterea foarte buna a domeniului predat, viitorii profesori sa-si insuseasca notiuni legate de psihologia dezvoltarii, folosirea tehnologiei in practica predarii, educatia nonformala, psihopedagogia copiilor si adolescentilor, elemente esentiale in profesionalizarea reala a oamenilor de la catedra. Numarul inscrierilor in programul Professoria a depasit cu mult asteptarile, dovada a faptului ca sistemul educational romanesc este pregatit pentru schimbare. Programul a fost primit excelent in randul lumii academice” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

"Convingerea mea profunda este ca transformarea Scolii ca sistem in Romania este proiectul public cel mai important al acestei tari in urmatorii 10-20 de ani, iar Professoria este un proiect in perfecta rezonanta cu aceasta viziune. Sunt foarte bucuros - si deosebit de onorat, deopotriva - sa constat raspunsul consistent al comunitatii universitare la invitatia de a participa in aceasta competitie colegiala, materializat intr-un numar mare de aplicatii trimise spre jurizare. M-as bucura ca toate programele masterale propuse sa inceapa din anul academic 2010-2011 -- multa lume le asteapta ca pe painea calda!", spune Marian Stas, Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership.

Rezultatele jurizarii se vor face publice pe data de 17 februarie, in cadrul unei conferinte de presa. Universitatile selectionate de catre reprezentantii juriului vor primi prima transa a finantarii in valoare de 10.000 Eur pentru fiecare institutie, in vederea pregatirii documentatiei pentru acreditarea programului de master de catre ARACIS, restul finantarii urmand a fi acordat in luna octombrie 2010.

Din componenta juriului fac parte peste 30 de personalitati ale societatii romanesti care sunt implicate in sistemul educational, cat si reprezentanti ai mediului academic la nivel international.

Echipa care a dezvoltat proiectul “Professoria – Profesori mai buni pentru copiii nostri”.  este compusa din: Dr. Simona Velea – Cercetator Stiintific Institutul de Stiinte ale Educatiei, Marian Stas – Presedinte Fundatia Codecs pentru Leadership, Dr. Lucian Ciolan – Conferentiar, Catedra de Pedagogie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si Tincuta Baltag – Director General Fundatia Dinu Patriciu.

Pentru mai multe detalii despre Professoria accesati www.professoria.ro

      # # #

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr?o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Fundatia CODECS pentru Leadership este o organizatie neguvernamentala, al carei scop consta in crearea, dezvoltarea si consolidarea culturii organizationale a leadershipului in România, prin contributia la aparitia noilor generatii de lideri, capabile sa declanseze mecanismele de management al schimbarii, pe coordonatele cunoasterii, influentei si conexiunilor. Organizatia isi desfasoara activitatea pe baza urmatoarelor principii: promovarea si sustinerea interesului public; promovarea excelentei academice si profesionale; independenta privind activitatile si programele derulate; cooperarea interna si internationala. Incepand cu anul 2002, Fundatia CODECS pentru Leadership a sustinut viziunea transformarii Scolii ca sistem in Romania prin doua proiecte importante, fiecare probat prin rezultate tangibile incontestabile: 'Liderii Mileniului Trei'; 'Introducerea programelor de bacalaureat international in scolile publice din Romania'. Detalii pe www.lmt.ro.

Contact: pr@fundatiadinupatriciu.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

MarshApril

16 Jul, 2011 13:22

Set your life time easier take the loans and all you want.

Articole asemanatoare

Elevii din județul Tulcea s-au întrecut în cadrul concursului „Prietenii pompierilor“! Lista câștigătorilor (GALERIE FOTO)

19 May 2024 349

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența, investiție în educație (DOCUMENT)

18 May 2024 465

Licitații publice Chrome Computers va livra echipamentele digitale și mobilierul pentru unitățile de învățământ din comuna Dobromir, județul Constanța (DOCUMENT)

16 May 2024 402

Achiziții Constanța Primăria Independența a încheiat un contract de aproape 15.000 de euro cu o firmă din București. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

14 May 2024 477

Cumpărări directe Constanța Primăria Comana investește în educație (DOCUMENT)

11 May 2024 460

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 492

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 415

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 1281

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 491

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 612

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 554

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 520

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 423

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 587

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 522